[quote=novaka][quote=KYBLOS]Babička mi dycky říkala: Dáwej pozor, ať se ti něco nestane. Já jí sice poslechl, ale ten wocas co to do mě tenkrát narwal z boku buť nemá babičku, nebo neslyšel tu mojí.
Člowěk může dáwat pozor sebewíc, ale nigdy nebude počítat úplně se wším.
[/quote]
Babička je sice fajn, ale hlavně by to měla řešit autoškola. Tam jsou bohužel rezervy a to já měl spíš štěstí. Faktem je že teorie jízdy na motorce (myslím, že je vždy dobré nejdříve znát teorii) se v ČR učí velmi málo. Spíš to funguje tak, že se někdo naučí jezdit někde za barákem, dá si pár jízd v autoškole a vyrazí. To nic moc. Jinak mohu doporučit knížku Dokonalá jízda na motocyklu od nakladatelství Kopp. Velmi zajímavá je kapitola strach a také je dobré znát teorii tečného bodu ve vztahu k průjezdu zatáčkou. Také vám mohu říct, že jezdím na kole. Na silničním. Přes 70 km/h z kopce
žádný problém. Rekord mám lechce přes stovku a co mám na sobě jen tričko, kraťasy helmu z polystyrenu. Můj skútr není o moc rychlejší, jsem na něm ale více vidět, mám lepší bezpečnostní vybavení, takže co. Chce to rozum. Minimalizovat riziko.[/quote]
Dobrý názor,tak mi jen vysvětli jak bys chtěl onu teoretickou část z jízdy na motocyklu vylepšit??Známý má autoškolu a řeknu ti,není to snadné někoho učit,hlavně pokud ti příjde 15 letý fracek,co neumí ani pořádně jezdit na kole.Chce to hodně trpělivosti a bohužel i prostředky k tomu abys to toho člověka pořádně naučil a ono za hodinu a půl čistého času to moc nejde,byť máš těch jízd 13 hodin,to vychází na cca 7x jízd,a za tak krátkou dobu zkus někoho naučit jak se jezdí na motorce + řešení situací na křižovatkách,ona teoretická část vázne,v tom máš pravdu,ale zase jak kde,pokud má člověk autoškolu a baví ho to,je to o nečem jiném,jde taky o zkušenosti instruktora,protože člověk který chce učit a má to načteno z učebnice nevěstí nic dobrého,je to zkrátka těžké,jako všude...