Kedže sa tu rozpútala ohnivá diskuzia a niekto sa snažil moju situáciu od PC kvalitne diagnostikovať,tak musím tu ozrejmiť pár skutočnosti ktoré som pri zadávani príspevku nepovažoval za prioritné.
Podstatná nebola moja konkrétna skutočnosť ale zdelenie že aby sme sa nespoliehali na profesionálnych šoférov ktorý by nás asi najviac môhli axeptovať na cestách a vžiť sa do situáci a pochopiť naše priority.
Takže pre Českých a Moravských bratov ktorý nepoznajú o aký úsek dialnice sa jedna zdelujem že je to najmenej frekventovaný úsek v dĺžke cca 15km Jarovce/ Maďarská hranica Rajka za odbočkou na Viedeň kde končí veškerý ruch.A úplne na rovinu môžem potvrdiť že od incidentu až po hranicu v tom čase nešlo žiadne auto ani kamión.Mali sme sa stretnuť s priatelom a ísť do Maďarského Dunakility na halászle ale mal meškanie a mne sa už nechcelo taký naobliekaný čakať na mieste a zvolil som
IBA na tomto úseku dialnice ten easy spôsob jazdy aby ma dobehol.Inde by som si to vo vlasnom záujeme nedovolil z horepopísaných bezpečnostných dôvodov.Kde som neporušil žiadny dopravný predpis a nešiel menšou rýchlosťou ako limitovaných min. 80km/hod
Práve naopak, poznám detailne mentalitu kamionistov,zopár ich poznám a robil som s nimi.Viem že majú nadstavený tempomat na max.povolenú rýchlosť, ktorú tento kokrétny maďarský šofér prekročil o min. 10-15km/h a stále pridával keď som aj ja pridal.Ja som mu seriózne z vlastnej iniciativy uhol k okrajovej čiare po tom keď som videl že sa mu nechce ísť do predbiehania a vybočiť do druhého pruhu ktorý bol úplne prázdny čo som som sa prirodzene predom presvedčil.Keď po mojom spomalení má predbehol som sa zaradil v DOSTATOČNOM odstupe za neho a stále sa vzdialoval do svojej pôvodnej pozície a to približne v strede jazdného pruhu.A potom nasledovalo to čo už viete.V tej situáci som bol v šoku a hamsol som za to dosť razantne a to tak že keby aj zabrzdil ja by som to asi pri tej rýchlosti a suchej dialnici tiež ustál ale na mokru by to asi nebola pravda.
Scenár by bol úplne iný, taký ako denne vidíme a to že by som ho mal úplne na háku a držal sa svojej rýchlosti a pozícii na dialnici a bolo by mi úplne jedno či má tempomat,či mu kysnú papriky v návese alebo či má plne vajcia a ponáhla sa ich vypustiť do svojej ženy ktorú nevidel 3 týždne
Jedno šťastie mal ten dement že tam neboli mýtny policajti lebo by to pre neho zle dopadlo.To že ma vybrzdil by som samozrejme dokázať nemohol ale že určite prekročil týchlosť to by mal zaznamenané v elektronickej karte vodiča.
Poučenie pre mňa, vyser sa ty na profesionálov a zakoplexovaných šoférov ktorý si honia svoje ego na iných v tomto prípade slabších motoristov a drž sa toho že si rovnocenný na ceste a neuhýbaj nikomu.
Ďakujem všetkým zúčasneným za názory či už pozitívne ale aj negatívne.