od FullSoft » 20 srp 2016, 20:37
Něco podobného jsem zažil loni - stalo se to na příjezdu do Chrudimi směrem od Pardubic ještě před otevřením obchvatu. Kdo to tam zná, ví, že kolony tam byly běžné několikrát denně a v jedné takové jsem uvízl i já. Táhla se až ke křižovatce u Medlešic (dnes je tam kruhový objezd), já jel z Pardubic a postavil jsem se na konec "fronty". Neuplynulo ani pár minut a zezadu přijíždí maník na mašině - ani moc nezpomalil a nějakou osmdesátkou začal kolonu předjíždět. Bohužel ve chvíli, kdy se o dvě auta vepředu řidič Mercedesu rozhodl otočit, aby mohl kolonu objet po vedlejších silnicích - motorkář to do něj napálil, proletěl pár metrů vzduchem a skončil ve škarpě za levou krajnicí. Na nic jsem nečekal, drapnul jsem za plyn a vyrazil k němu, dorazil jsem tam současně s motorkářem, který přijel ze vznikající kolony v protisměru. Hodili jsme stroje na stojan a hupsli za zraněným do škarpy - ten měl zjevné problémy s dýcháním, obličej zkroucený bolestí a prakticky nepřetržitě sténal... Byl to obraz, na který do smrti nezapomenu... Ale i v této situaci měl zraněný motorkář obrovské štěstí - v koloně stál i mladý doktor, který k nám přiběhl a okamžitě si se vším věděl rady, vyhodnotil situaci a spojil se s dispečinkem záchranky a nechal poslat na místo nehody vrtulník. Mezitím dorazili hasiči a sanitka, takže profesionálové se o vše dál postarali sami a tak jsem dál raději nepřekážel, ale stejně mě ještě odchytli a po předběžném výslechu jsem konečně vyrazil domů. Byl jsem ze všeho tak vyšokovaný, že jsem na místě nehody nechal i batoh - pro ten jsem se večer musel vrátit do Chrudimi na Městskou policii, kde my ho nechali chlapi od nehodové výjezdovky... Později u výslechu jsem se dozvěděl, že zraněný maník leží po několika operacích stále ve špitálu, další operace má před sebou a zlámané kosti a utržená slezina nejsou jeho jedinými zdravotními problémy...
Ten den snad byly u nás nějaké skvrny na slunci nebo co - od jedné nehody jsem dorazil domů, abych se dozvěděl, že kousek od nás mezi Perálcem a Kutřínem nezvládli tři ještě pomalu kluci předjíždění a po nárazu do stromu všichni zemřeli... A v podvečer přímo u nás nějakých 100 metrů pod barákem srazilo auto malou holku, která vystoupila z autobusu a chtěla přejít na druhou stranu silnice... To se naštěstí odešlo bez vážnějších problémů, ale jinak opravdu "den jako víno"...
Pánové, jezděte tak, aby jste vždy bez úhony dojeli...