Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Příspěvekod Richie01 » 02 črc 2016, 19:03

Potřebuju se vykecat :roll:

Asi každej kdo jezdí na dvou kolech ví,že jsme zranitelný a stačí fakt málo,ale opravdu si to uvědomujeme? Dneska jsem se přesvědčil,že to vím,ale neuvědomuju si to dostatečně. Stačí fakt úplně málo a průšvih je na světě...

Jel jsem se dneska projet s bratránkem na Křivoklátsko. Abych nebyl brzda,půjčil si motorku od své slečny (původně jeho -> Honda 125ccm). Všechno bylo super,až na počasí,protože nás pořád honil déšť a silnej vítr. Úspěšně jsme se tomu vyhýbali,až jsme před Křivoklátem vjeli do mokrýho,takže jsme zvolnili. I přesto cesta krásně odsejpala,bylo to takový plynulý,pěkný,na pohodu... až do osudné ostré,pravotočivé zatáčky,která navíc vedla z kopce a v apexu se zlomila ještě víc z kopce. Přijíždíme,do zatáčky zbývá ještě cca za 20m,oba brzdíme (já vzadu),najednou si všímám (nevím jak bratránek) pána vlevo,jak nese v ruce výstražnej trojúhelník. Koukám před sebe (to už to máme oba složený do zatáčky) a najednou se z olistěných větví zasahujících do jízdního pruhu noří dvě nabouraný auta stojící defakto přes celou šířku silnice. V tu chvíli jedeme cca 40Km/h,bratránek šlape na zadní brzdu - žádná zbrklost,žádný leknutí - zadní kolo se ale blokuje,tak pouští a šlape znova (tohle na těch pár metrech stihl asi 4x),ale nepomáhá,tak to skládá na zem a cca 2 metry jede po zemi i s motorkou na sobě,až naráží do nabouranýho Renaulta. Od prvního zablokování zadního kola jeho motorky mačkám obě páčky,nohy na silnici a brzdím. Naštěstí se mi to (asi zázrak) podařilo ukočírovat a stojícímu autu se vyhybám. Zastavuju,stojánek,běh... Bratránek už stojí,ptam se jak je na tom. Prej cajk. Říkám "prohmatej se" :D - prej CAJK :D Zvedáme motorku,která utrpěla pár šrámů (páčka spojky,stupačka,blinkry a prasklej plast). Ani jeden z pěti lidí na místě nehody nereaguje,jako kdybychom tam nebyly. Neřešil jsem to,šel jsem za jedním z řidičů a ptám se jak se jim to stalo a jestli jsou v poho. Naprosto stejně,jako vám,říká... Doteď nevím,zda olej na silnici,nebo prostě jen takovej ten klouzavej asfalt,ale v motobotách jsem tam jezdil jak na bruslích.
Bratránek je celej (zaplaťpánbůh za to),moto má minimum škod. Rozhoduje se,že jedem dál a tak vyrážíme. Lidem na místě nehody (řídili dopravu kyvadlově) ještě kladu na srdce,že pokud pojedou motorkáři,měli by je uplně zastavit,než do toho vlítne někdo další. Snad si to vzali k srdci ...

Cestou domu přemítám v hlavě celou událost. Zarazilo mě,že pán s trojúhelníkem nesignalizoval ať zastavíme,když nás viděl na dvoukolákách. No,asi bych toho chtěl moc. Taky si říkám,že jet trochu rychleji,nebo (nebýt v zatáčce nehoda) potkat auto v protisměru - lepší nedomýšlet.

To jsou přesně ty situace,který člověk nepředvídá,asi ani nemůže a během vteřiny může bejt vymalováno. Všichni to víme,všichni to slýcháme,všichni to všude čteme,ale kolik z nás si to opravdu uvědomuje???

Takže,jezděte opatrně a dávejte na sebe pozor !!!

20160702_130655.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Richie01

100+

Reputace: 6
Skútr / moto: Gilera NEXUS 125 4T ___ Piaggio SKR 125 2T ___

Příspěvekod bajza » 02 črc 2016, 19:19

Hlavně že jste v pořádku Richie a nic vám nestalo.Já dnes cca 300 km. Jedu předpisově.Najednou přes plnou a šrafování v obci(Milevsko) mně bere méně než metr kolem mne audina s pražským číslem "hovado". Lekl jsem jak prase valil hodně přes kilo. Tak pár nadávek do helmy a jedu dál. Bohužel na pitomce narazíš a můžeš jet slušně.
bajza

1000+

Reputace: 186
Skútr / moto: Honda SW-T400, Gilera Nexus 125i (už není)

Příspěvekod Jirne » 02 črc 2016, 19:58

Taky přidám dva závodníky: https://youtu.be/h7vC2liogoI
Jirne

100+

Reputace: 17
Skútr / moto: SYM Maxsym 400i 2016

Příspěvekod widra1 » 02 črc 2016, 20:28

Tak taky přihodím jednu zkušenost z tohoto týdne.
Jel jsem ráno do práce a v obci přijíždím ke křižovatce kde budu zahýbat z hlavní doleva, tak z té vedlejší přijíždí auto a zastavuje na čáře.
Já jedu hodně pomalu protože ho musím objet a zároveň si hlídám auto dál v protisměru jestli není moc rychlé.
No a když jsem přesně před tím autem co stojí tak ho najednou periférně vidím jak se rozjel a opřel to do mě u zadních stupaček.
Naštěstí to bylo z malé rychlosti a nesejmul mě, tak hned za křižovatkou zastavím, zkouknu rychle skutra a krom ohnuté značky a lehkého šrámu na boku naštěstí nic.
Když jsem se podíval na to auto tak jsem pochopil, všechna okna zamlžená jen v předním setřený kus o velikosti tankového periskopu a rozklepanej kluk co furt opakuje "já vás neviděl" .
Takže i když mám skůtra oblepenýho snad 15 velkejma reflexníma smajlíkama , výstražnou žlutou vestu a žlutou helmu , tak stačí jeden línej blbec co si nedokáže otřít okna a můžete se snažit sebevíc a je to stejně prd platný.

Tak bacha i na tyhle blbce :(
widra1

100+

Reputace: 10
Skútr / moto: Yamaha Majesty 250DX

Příspěvekod Mr.Voza » 02 črc 2016, 22:30

Tak přěsně takhle, jak popisuješ, ale do puntíku stejná situace, mě na SRku před pár rokama nabral pod prdelej týpek v autě - bylo to hned den po tom, co jsem si SRko pořídil. Naštěstí jsem to taky ustál a odnes to jenom zadní blatník a levej zadní blinkr. Jak to teď popisuješ, tak se mě to uplně vybavilo. Prej byl oslněnej sluníčkem. Když jsem to pak po pár dnech říkal švárovi, když jel ten týpek kolem nás autem, tak říkal: "Jo tenhle tě sejmul? Tak to škoda, že jsi k tý nehodě nezavolal policajty, to by měl asi borec pěknej problém, ten totiž věčně sedí v hospodě u piva a pak jezdí autem vožralej."
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Dusan14 » 03 črc 2016, 14:48

Mate jazdit tak ze v kazdej zatacke moze byt vyvrateny kamion cez celu cestu. Len to sa mi stalo za 14rokov co jazdim raz. Ale stava sa to,lenze niektory ked im to poviem ta sa smeju ze somarina. Len ze toxsa fakt stava len pravdepodobnost je mala.
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Příspěvekod Richie01 » 03 črc 2016, 17:30

Jenže my jsme přesně tak jeli,bohužel s klouzajícím asfaltem,nebo olejem na mokré vozovce jsme prostě nepočítali. Jestli mám jezdit tak,jako kdyby to klouzalo v každé zatáčce,pak mužu sedět na zadku doma... :roll:
Richie01

100+

Reputace: 6
Skútr / moto: Gilera NEXUS 125 4T ___ Piaggio SKR 125 2T ___

Příspěvekod Dusan14 » 03 črc 2016, 20:05

O tom to je ja tiez nejazdim v dazdi lebo je to nevyspytatelne, minule som robil trasu 120km tam a 120 spat a 30km pred domo som to polozil na rovnej ceste. Tak ze najmensie riziko nejazdit za dazda, jasne olej je ine. Ale na fotke by som povedal ze bolo mokro.
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Příspěvekod srnka1010 » 03 črc 2016, 21:55

To hovoria všetci,že nás nevidia a pritom na nás pozerajú.Mne sa stáva najviac na kruhových objazdoch,že sa mi tam jednoducho narvú v domienke,že sa zmestíme,Keď ich upozorním,tak že,oni ma nevideli,alebo si myslia,že naklonený môžem zabrzdiť ako sa mi zachce.A smerovky-to už u nás nedáva snáď nikto
srnka1010

750+

Reputace: 163
Skútr / moto: Benelli TRK 502 X

Příspěvekod PBM2 » 03 črc 2016, 22:09

Jo, směrovky a svícení jako takové přestali někteří používat relativně nedávno. Jakoby si řekli, "že budou šetřit elektřinu"... :lol: Bohužel ale kdokoliv z okolí, včetně nás, pak neví, kam vlastně dotyčný jede. U nás je ve městě obchod Lídl. A hlavní je sice dobře značená a pochopitelná, přesto pokaždé, když tam jedu, ať už autem nebo na moto, raději přibrzdím, protože už se mi dvakrát stalo, že na poslední chvíli jsem buď já nebo ten z vedlejší zabrzdili. O chvíli později a bylo zle. Jednou to byla žena, koukala jako by zrovna uviděla Mrazíka, a pak se z okénka (bylo to v létě) začala omlozvat, "že mě fakt neviděla". A já se klidně vsadím, že to prostě jen chtěla projet, protože si myslela, že má přednost pravé ruky. A podruhé to byl chlap, ten zase naopak nadával jak dlaždič, že kam se to jako tlačím, ať s tím jedu jinam. No, i když se snažím zachovat klid a zůstat nad věcí, tenkrát mi to zvedlo jeden prst, což se mu nelíbilo, ale málem mě přejede a ještě je sprostý? Tak to ne! :twisted: :mrgreen:
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Garrett » 06 črc 2016, 13:40

Bylo - Kymco Downtown 125i 2013
Je - Honda Forza 125ccm 2017
Garrett

250+

Reputace: 38
Skútr / moto: Honda Forza 125ccm. 2017 Bílo modrá

Příspěvekod Ondrus84 » 06 črc 2016, 13:50

Taky me jednou trefil borec, ale jaksi debilne, jedu si takhle po hlavni, prejedu asi 3/4 krizivatky kdy v levo stal nejakej malej peugeot a najednou rana do zadni strany boku, primo na viko variatoru, odhodilo me to na bok ale ustal jsem to, zastavil koukam a trn debil odjizdel proste dal.... Tak jsem to zkusil nastartovat, skutr normalka chytl, udelal jsem rychlou otocku a valil za nim, zastavil jsem pred nim, on cumel jak debil... No chtel jsem mu dat ranu do toho okynka.... Nastesti to bylo v miste bydliste, kde jsem mel i servis, tak mu rikam jestli nechce problemy at jede za mnou, dojeli jsme do servisu, servisak to omrknul spočítal, borec vytahl prachy, zaplatil opravu a rekl jsem mu atjede pryc..... Ani omluva nic, ale nic se nikomu nastesti nestalo

Yp180majesty(06),benelli tornado tre novecento(03), marea 1.6(97),Punto II(03)
"la vencita e una fonte di emozioni"

Fiat Bravo : Obrázek
Paiggio X10 350 Executive : Obrázek
Ondrus84

750+

Reputace: 39
Skútr / moto: Piaggio xEvo400
Tuning / úpravy: ......

Příspěvekod forester » 07 črc 2016, 09:39

Nejak sa s tými nehodami na Slovensku roztrhol pytel.Dávajte si pozor!
Citujem NČ:

S letom a začínajúcimi sa prázdninami opäť pribúdajú tragické nehody motorkárov na slovenských cestách. Situácia je pritom alarmujúca - len za uplynulých 7 dní bolo takýchto smrteľných nehôd päť!
O život pri nich prišlo dokopy až osem ľudí. Do smutnej štatistiky sa zaradil aj prípad zo Žaškova na Orave, kde po páde z motorky zahynuli dvaja kamaráti – Jakub († 16) a Peter († 29). V pondelok večer zase vo Zvolene do dôchodcu narazil motorkár aj so spolujazdcom. Motorkár prežil, o život však prišiel chodec i motorkárov spolujazdec
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Re: Po letech opět na dvou kolech

Příspěvekod Alda1965 » 10 srp 2016, 00:20

Dusan14 píše:A a navyse za nehody na skutroch niesu. Zodpovedny len skutristi !!!

Před loni mi nedal dědula v autě přednost a nabral mě z boku, letos asi před třemi týdny mě sundala ze skůtru baba autem na kruháku. Sem úplně podělanej strachy když někdo vjede ostře do křižovatky a i když zastaví tak automaticky uhýbám, někteří dementi toto dělají snad naschvál.
Alda1965

100+

Reputace: 14
Skútr / moto: Yuki Matrix, Yuki Fairy 125, TGB Tapo a Bullet 125
Tuning / úpravy: Ne

Re: Po letech opět na dvou kolech

Příspěvekod Winterwolf » 10 srp 2016, 08:18

Je to zvláštní,ale poslední cca pul rok mám pocit,že se řidiči v autech zklidnili a jsou dakeko víc ohleduplní. Udělají místo v koloně, na svetlech nechávají také místo před sebou. Jako by už skútry a motorky brali za účastníky provozu.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek