Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Příspěvekod medved.m » 30 říj 2015, 01:37

Valheru_KOKr píše:Když těch regulací je tolik, že je přirozené, že lidé se jim staví. Z toho důvodu je lepší pro všechny když se porušují kolektivně, ale ohleduplně k ostatním, než sobecké chování jednotlivců...
Předpokládám, hochu, že si z nás děláš srandu. "Kolektivní, ohleduplné a nesobecké porušování zákonů"? :roll:
Jestli rozumově nemáš na to, abys zvládl pár jednoduchých pravidel daných jedním zákonem o provozu na pozemních komunikacích, vrať řidičák, dokud je čas, a choď raději pěšky.

K tomu, co píše bouska.t - že "stejně nikdo nedodržuje povolenou rychlost" atd.:
Abychom se mohli považovat za právní stát, k tomu nám chybí jednak o něco lepší, precizněji a jednoznačněji napsané zákony - protože každý jeden poslanec-zákonodárce si říká "No jo, ale já sám přece jako první s tím zákonem chci vydrbávat, tak ho musíme schválit tak nějak... no však víte" - ale hlavně jejich vymahatelnost pod opravdu drakonickými sankcemi. A sebevědomý vymahatel, v tomto případě policie. Vám se zdá, že vás buzeruje měřením rychlosti za smrčkem, zatímco jiné prohřešky (vytrubování, vybržďování, předjíždění zprava, stání v zákazu, nedodržování bezpečné vzdálenosti, svícení dálkovými atd.) záměrně přehlíží? Houby, to si jen vybírá, co je nejsnáze prokazatelné.
Potřebuje naopak více sebevědomí. V okamžiku, kdy ti chlapi zastaví u Beranova debila jedoucího 200 v autě za pět mega se samýma nulama na značce (i v hlavě), řeknou mu "Pane řidiči, vaše Audi RS8 zabavujeme pro důvodné podezření - podle toho, jak se chováte - z vyhýbání se správnímu řízení, ty věci z kufru si můžete vzít pod paži a tímhletím směrem jste za tři dny v Praze", bez obav z okresního ředitele, který s tím debilem chodí na golf a má za jeho prachy postavenou vilu,
kdy za telefon v ruce bude automaticky řidičák v čistírně na pět let a za chlast definitivně, včetně půlroku v kriminále (bez ohledu na to - tím hůř! - že jsi řidič z povolání a nic jinýho neumíš; jo, leda zametat ulice),
pak najednou všichni zjistí, že, slovy výše uvedenými, "těch regulací není zas tolik a je vlastně možné je sobecky dodržovat".
Dobrou noc, m.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Valheru_KOKr » 30 říj 2015, 08:17

Jo medvěde s tebou baych chtěl někdy sednout na pivo,musí být zábavný poslouchat tvé historky ze striktně dodržovaných pravidel v provozu.

A teď vážně, každej kdo má najeto pár km ví, že je zapotřebí používat hlavu k těm předpisům - minimálně do doby, než se stane dodržováním předpisů standardem společnosti.

A s ohledem na fakt, že jsem nikdy nezavinil nehodu, nikdy jsem nepřišel o body, nikdy jsem nenadýchal alkohol stejně jako jsem nikdy neodmítl pomoc těm co se ocitli v nouzi, tím si myslím, že pro vracení dokladů není nejmenší důvod.
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

Příspěvekod petr311 » 30 říj 2015, 08:57

To, že jsi ještě dosud nepřišel o body, dosud nenadýchal, nebyl pokutován za překročení rychlosti apod. ještě neznamená, že je z tebe vzorný řidič, kor když ještě nabádáš k porušování předpisů. Spíše se přikláním k tomu, že je to o štěstí, že tě dosud nikdo u žádného přestupku nenačapal. A v podstatě ani nemá kdo, protože na dodržování předpisů nikdo nedohlíží, dneska je docela problém potkat nějakou hlídku a tak většina řidičů si s nějakým dodržováním předpisů neláme hlavu. To už i na Slovensku je možné potkat policejní hlídky častěji a také jsou mnohem přísnější i ty pokuty jsou někde jinde.
4/2013 - 4/2014 - KYMCO Agility City 125/9.450km
3/2014 - 3/2015 - Piaggio Beverly 125ie/16.000km
3/2015 - 5/2018 - Piaggio MP3 500LT Sport/42.900km
5/2017 - 8/2019 - YAMAHA X-MAX 125/19.700km
6/2018 - 7/2022 - YAMAHA X-MAX 400/37.000km
8/2019 - X-MAX 300
petr311

1000+

Reputace: 134
Skútr / moto: Can-am Spyder RT Sea-To-Sky 2023
Tuning / úpravy: U tohoto stroje prakticky není co upravovat, vše je v základu. Snad jen opěrka řidiče, USB zásuvka, kabel napájení bateri a to je tak asi vše.

Příspěvekod michal73 » 30 říj 2015, 09:28

Každý by si měl být vědom toho, že existují jistá pravidla. Pokud je poruší, může následovat postih. Prostě v daném místě je max. rychlost 50km/h a že mě tam čapli PČR ve dvě v noci s 80km/h, kdy široko daleko nikdo nebyl, je prostě porušení pravidel, nikoli buzerace. Zkuste se na to podívat z obou stran - někdo dejme tomu jezdí rychleji, než je povoleno a někoho trefí. Jak se na to asi dívá řidič a jak poškozený? Zvýšení pokut za vážné přestupky je asi nejjednodušší způsob zvýšení příjmů do kasičky, ale kdo to bude kontrolovat? Spíš než tohle by měli naši vládcové zauvažovat, jak zvýšit počet hlídek a postižených přestupků. Neznám nikoho, kdo jezdí striktně podle pravidel (ani já ne), ale prostě musí počítat s pokutou.
michal73

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Piaggio X9 500 `02
Tuning / úpravy: Ne / ano

Příspěvekod medved.m » 30 říj 2015, 10:41

Prosímtě, KOKříku, neblázni a nepouštěj uzdu vášním.
Nemám nic proti Tobě osobně a na pivo rád zajdu, ale tohle bych napsal každému. Ne já, to Ty jsi přece dříve naznačil, že je na Tebe moc regulací a nezvládáš je - ne-li rozumově, pak přinejmenším psychicky. A obecně: kdo říká, že to nezvládá, by prostě sám měl zvážit, jestli je dobře vystavovat ty ostatní nebezpečí.
Nenapsal jsem nikdy, že jezdím jak svatej - ale když mne zastaví, sklapnu uši a nebudu mektat o tom, že "za to, že je porušuji, mohou ta pravidla, ne já!" :roll:
A teď vážně: mám opravdu najeto víc než "pár km" a vím, že k předpisům je zapotřebí používat hlavu. (Například je hlava potřeba k tomu, aby je člověk pochopil - to by měl zvládnout v autoškole -, a k tomu, aby byl schopen se jimi řídit.)
A jestliže píšeš "...minimálně do doby, než se jejich dodržování stane standardem", pak se ptám: Už jsi s tím standardem začal? Ne? A na koho čekáš? A co když on zase čeká na Tebe? :(
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Valheru_KOKr » 30 říj 2015, 12:14

Petr311: Nic z toho se nestalo, protože tomu nedávám příležitost.
Nemohu nadýchat, protože nejezdím opilý
nestaví mě za rychlost, protože zkrátka jezdím v limitech
Nemám pokuty za parkování, protože i s tím 5m douhým osobákem si dám tu práci a někde zaparkuji.

při nehodách pomáhám, ne protže to je zákonná povinost, ale pro mě to je lidská samozdřejmost!

Jasně jako všichni občas musím udělat něco jinak,než je v předpisech, ale kdo nikdy nepředjel kamion, který jede +-75-80? Kdo nikdy nemusel šlápnout na plyn aby se dostal dolevého pruhu na dálnici a mohl pak předjet výrazně pomalejší vozidla. Nikde jsemneřekl, že to je správné, ale občas je to nevyhnutelné.

Medvěde já ti rozumím, jenže ty regulace nejsou jen na silnicích. Zkus na to kouknout z celkového pohledu - Ústava, listina práv a svobod, Občanský zákoník, zákoník práce, Zákon o obchodních korporacích, silniční zákon, trestní právo..Ani jedno není tenká kniha na přečtení za pár dní.

A začít u mě? Já jezdím tak abych přežil. Někdo svítí dálkovejma, někdo jezdí vždy rychle, já jezdím s davem, pokud tím snížím počet nebezpečných manévrů od řidičů, kteří mají tu potřebu jet rychleji než já.

Vzpomeňte si jak se jezdilo první 2-3 měsíce po zavedení bodového systému. Na silnicích bylo fajn, každej se bál toho co když přijde o body... A dnes? možná horší neždříve a souhlasím je to chyba policie: jedeš na 50 65? super tady máš složenku zaplať a my ti nevezmem body.... tak kde to jsme?
Kája

Yuki CITY 125 - Nová čína, s jasnou historií a zcela nejasným osudem
Kokříkovi cesty
Nevidí mě! Neslyší mě! Nepředvídá mě! Nedává pozor! Nerespektuje mě, protože jsem na 2 kolech! Vím to, předpokládám to, a proto ještě jezdím a stále píši!
Valheru_KOKr

250+

Reputace: 33
Skútr / moto: Yuki CITY 125
Tuning / úpravy: Ne

Příspěvekod bouska.t » 30 říj 2015, 12:22

Super! Dobře řečeno. Libí se mi ta věta , "jezdím tak abych přežil".
http://bouskat.rajce.idnes.cz/
http://bouskat.motorkari.cz
http://www.miros-nabytek.cz (Zde není moje tel. číslo)
T-max 2001 117 000 km
KTM 1050 Adventure 2016 98 000km
bouska.t

1000+

Reputace: 79
Skútr / moto: KTM 1050 ADV-Yamaha, T-MAX

Příspěvekod scarabeo500 » 30 říj 2015, 12:42

Jde o to, že nasírání protijedoucích tím, že svítím dálkovejma není pro přežití nutný. Ten kdo Tě přehlídne když svítíš tlumenejma nepatří za volant, ale má chodit s bílou hůlkou nebo s vodícím psem.
scarabeo500

250+

Reputace: 19
Skútr / moto: Scarabeo 500

Příspěvekod Vratas » 30 říj 2015, 12:53

Valheru_KOKr píše: je to chyba policie: jedeš na 50 65? super tady máš složenku zaplať a my ti nevezmem body.... tak kde to jsme?

Tvé tvrzení vystihuje spíše stacionární radary a úsekové měření, než poldy, kteří tě zastaví za rychlost. Takže tvému tvrzení si dovolím oponovat, a sice tím, že se je jedná s prominutím o vychcanost státu, potažmo obcí a nikoliv chybu Policie.

Vysvětlím :

Když tě zastaví poldové za rychlost, máš možnost zaplatit blok na místě a dostaneš i body, protože policie oznamuje přestupky úřadu, který ti vydal ŘP, takže ti je přičte obec. Nejméně nákladné řešení a okamžitý příjem do státní kasy. Pokud na místě nezaplatíš a nebudeš souhlasit, budeš oznámen rovněž té samé obci, která to pak s tebou bude projednávat ve správním řízení, ve kterém máš šanci uspět a nezaplatit ani korunu a nedostat ani bod, pokud v tom umíš chodit nebo si zaplatíš toho, kdo v tom chodit umí. Pokud neuspěješ, zaplatíš víc než na místě poldům, dostaneš body a tento příjem jde do obecní kasy, nikoliv státu. Co se týče tvého tvrzení "zaplať a pokračuj", tak zde je ukázkový případ toho, že se dostáváme tam, kde jsme jednou už byli před bodovým systémem. Lidé raději zaplatili poldům na místě a pokračovali, než aby se nechávali oznamovat a zdlouhavě se vymotávali. Obce jsou si toho moc dobře vědomy, a proto při naměření přes stacionární radar ti v Praze přijde složenka na 500,-Kč, kterou když uhradíš, tak nebude zahájeno řízení a nikdo nebude postižen body ani další pokutou. Náklady na složenku jsou prd a každý to raději zaplatí, než lítat po úřadech a vymotávat se složitě z přestupku. Takže asi tak.

Abyste se tu nehádali, kdo je svatější, tak vnesu do diskuse další termín, a tím je nebezpečnost daného jednání. Příklad je jednoduchý, kdo je horší na okresní silnici, zda zkušený řidič, který má svůj vůz v ruce a jede 110km/h nebo dědeček přezdívaný kloboučník sváteční s platem vajec u zadního skla, který svou 120ku nemá vůbec v rukách i přes použití "rychlých rukavic" a jede na té samé silnici střídavě 60 - 75 km/hod ve stylu brzda plyn? Takže každá mince má dvě strany. Zkušený porušuje zákon, ale nikoho neohrožuje. Dědeček v očích veřejnosti vypadá slušněji ale ohrožuje plynulost provozu a tím i bezpečnost jako prase. Navíc zákon rovněž porušuje, protože se lze bavit o plynulosti provozu a ohleduplnosti vůči ostatním - jenže, tento přestupek se těžko prokazuje a co si budeme povídat, je jednoduší měřit někoho, kdo překračuje než toho, kdo jede výrazně pod limity. Opět je to ale chyba státního aparátu, který nutí bezpečnostní složky zaměřovat se na to, co jde jednodušeji postihnout, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

To samé je s těmi zmiňovanými dálkovými světly, které osobně považuji za horší než kontrolované překročení rychlosti, protože ten, co proti někomu na okresce jede 110 km/h mu neprovede vůbec nic, zatímco světluška dálková, která i když pojede naproti němu 85 km/hod, může ohrozit nejen jeho, ale i sebe a o ostatní v důsledku možné dopravní nehody plynoucí z toho, že oslněný řidič může ztratit kontrolu nad svým vozem.

Tvzení některých, že chtějí být vice viděni a na větší dálku spatřeni, zde použití dálkových světel rovněž neobhájí. Pokud chcete být více viděni, podpořte svůj chtíč jiným způsobem, např. nošením vesty nebo oděvu s reflexními prvky anebo umístěte na svůj stroj něco reflexního, např. nálepku, proužek atd.

Tímto ukončuji svou nucenou slohovou práci :D
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod forester » 22 lis 2015, 13:08

Toto by mali premietať na veľkoplošných obrazovkách namiesto reklám pri križovatkách.

https://www.youtube.com/watch?v=hjStN_n ... pfreload=1
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod duky5 » 22 lis 2015, 18:45

Myslím že nie je problém osloviť danú spoločnosť a zaplatiť si priestor na takej obrazovke... Otázka je, prečo to ešte zodpovedná organizácia neurobila
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod hstanislav » 22 lis 2015, 21:12

Já si myslím, že u silnic a křižovatek takovéto obrazovky nemají co dělat. Podle mne to působí jako ty SMSky. :)
Bývalky: Scarabeo 500, Aprilia Mana 850, Honda ADV 350
hstanislav

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: Honda Forza 750

Příspěvekod duky5 » 22 lis 2015, 21:21

Samozrejme pôsobí ak je človek debil. Prečo?
No lebo keď idem autom alebo skútrom cez tú križovatku, tak sa venujem premávke a nie obrazovke. Rovnako nemám v ruke mobil a nepíšem sms.

Keď ale na tej križovatke zastavím na červenú, tak nemám problém si tam niečo pozrieť...

Som svojprávny a počas jazdy používam rozum. Pokiaľ niekto počas jazdy píše sms alebo pozerá na reklamnú obrazovku, tak je blbec... Čo iné na to povedať...
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod forester » 22 lis 2015, 21:32

Videl som ženu čo mala na venci volantu smartfón a písala sms a to v lavom pruhu pri rýchlosti 40km a za ním išli trpezlivo tri autá ktoré nevedeli aký je dôvod jej pomalej jazdy.Keď som sa priblížil v pravom jazdnom pruhu s údivom som zistil čo sa deje a keď som na ňu zatrúbil nič sa nezmenilo tetka pokračova vo svojej činnosti až po najbližšiu križovatku.Tak to považujem za aroganciu a hazard prvého kalibru a toto sa deje dosť často.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod hstanislav » 22 lis 2015, 22:00

Ano ano, je to o lidech o tom žádná, to je ve všem. Kdyby byl každý uvědomělí, jo to by jsme se měli. :) Ale velká obrazovka která bliká a mění barvy prostě někdy upoutá pozornost (hlavně večer), ne tím že by na to člověk úmyslně koukal, ale přijde mě, že podvědomě se člověk podívá, pří nějaké změně na té obrazovce.
No o tom koukání na něco při červené ,to mě povídej, každý den v Praze vidím že spousta řidičů čeká, že zelená bude zelenější. Tím nemyslím ,že se někdo náhodou zapomene ,ale to jak se rozjíždějí. Možná si čtou o SMSku. :D
Bývalky: Scarabeo 500, Aprilia Mana 850, Honda ADV 350
hstanislav

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: Honda Forza 750

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek