Čerstvá zkušenost s MP z pondělí. Zaparkovali jsme s kolegou na rohu Václaváku a Krakovské. Já napůl na zebře, kolega aby neparkoval na zebře, zaparkoval SH300 na chodníku mezi novinovým stánkem a sloupem veřejného osvětlení. Za 10 minut měl na skůtru botu. Pán v uniformě MP, který tam stál řekl, že mu to nechal obout z důvodu blokování průchodu chodců a mlel kecy o tom že na chodníku se neparkuje.
Představil jsem si jak se chudáci chodci určitě snažili marně protáhnout za stánkem když jinak je tam cca 5 m široký chodník před ním.
No nic, sdělili jsme tomu orgánovi, že je deb..... S tím on samozřejmě důrazně nesouhlasil a svůj nesouhlas doprovodil strčením do mého kolegy. Když si všiml, že v ruce držím kameru a celý incident natáčím, tak s nadávkami a výhružkami odešel.
Potom jsme zavolali na městskou aby skútr odemkli. Už jsme se připravovali na to, že nás chlapci od MP nechají nějakou tu hodinku vycukat za ten incident s jejich kolegou. Celkem nás překvapilo, když ani ne po deseti minutách u nás zastavilo botičkové auto. Empík vystoupil, jenom nás pozdravil a sundal botu. Pak si od kolegy vzal občanku, zapsal a já čekal o kolik mého kolegu jirku zkásne. Málem jsem se posadil na zadek, když jsem slyšel jeho větu:"Takovou blbost fakt řešit nehodlám, by mě zajímalo kterej aktivní bl.... vás obul". Pak s námi oba pokecali o bl....., kteří se vyskytují v každé profesi a samozřejmě o skútrech.
Tenhle strážník svým přístupem, kdy zvítězil rozum nad striktním dodržováním předpisů, u mě výrazně poupravil názor na personální obsazení pražské Městské policie.
tel. 602350737