Nejlepší je systém: Jak ty na mě, tak já na tebe...
Z 99% mám s policisty jen ty nejlepší zkušenosti, féroví kluci, dá se s nima domluvit (rozvážím pizzu, a tam nějaké ty přestupky jsou), ale jak už se tady psalo: nejlepší je přiznat barvu a spolupracovat.
ALE...
můj nejlepší zážitek:
stojím na křižovatce na červenou, zvoní mi telefon, vezmu hovor, dokecám, telefon hodím zpátky do kastlíku, zelená, rozjedu se. Zničehonic uprostřed křižovatky mi před autem mává "policajt" (tak 25 roků, brejle jako Arnold Švajcnégr). Tak zastavím, a on hned začně řvát, že ať neblokuju cestu, tak si mám vjet na chodník (!!!). Ale moje auto má nárazník tak 18cm od cesty (sporťák od mitsubishi), 17" kola a chodník je vysoko tak 25cm. No tak jsem mu řekl, že na ten chodník nevyjedu, že je moc vysoko, že musím dát auto jinam. A mladej frajer začal řvát, že jak si dovoluju neuposlechnout jeho rozkaz, že zdržuju provoz, že za to dostanu pokutu. Na můj dotaz, jestli mi zaplatí lakování odřeného sériového nárazníku cosi zase začal řvát, ale já jsem ujel cca 15 metrů, a strčil jsem auto do zákazu zastavení, kde bylo lepší místo.
Arnold přiletěl k autu, a hned začal vyšilovat, že on jasně viděl, že jsem na křižovatce držel telefon v ruce, že za to je pokuta až 2500 atd atd... Tak jsem mu slušně řekl, že jsem telefon opravdu držel, ale pouze když jsem stál na červenou, a to přece žádný zákon nezakazuje. Opět arogantní zvýšený hlas, že jestli hodlám chytračit, tak mi dá flajstr za 5000 a nebude se se mnou bavit. Lidi, a to bylo něco na mě...
Neudržel jsem se, a začal jsem po tom policajtovi řvát já, že na co si tady hraje, že je to stejně starej snopel jako já, tak ať si tady nehraje na namachrovanýho emerickýho poldu, že tímhle si respekt fakt nezíská, že je spíš k smíchu, a že se s ním odmítám dál bavit z důvodu arogantního jednání - ať mi zavolá kolegu. Nějak zblednul, nas...... odešel do auta, a přišel kolega, policajt tak 50 roků.
Dobrý den pane řidiči, co se tady stalo? Tak jsem mu slušně a klidně popsal situaci, co se stalo, co mladej viděl a tak.
Jeho jediná připomínka byla k nesvítícímu světlu, protože prej nemá žádný důkaz o telefonování. A nejvíc mě dostala jeho věta nakonec: ti mladí blbci jsou kolikrát moc aktivní, je dobře že jste se nedal... Nashledanou a šťastnou cestu... Byl jsem v šoku.