Hrozně nerad podjíždím zprava, pokud to není nezbytné, nedělám to. Sám vím, jak reaguju, když jedu v autě a třeba zahlídnu díru v silnici a vím, že od obrubníku mám místo, prostě volantem škubnu doprava a vyhnu se, nepodívám se v tu chvíli, jestli mě nepodjíždí motorkář. A protože to vím, tak tam taky nerad jezdím.
Pokud jde o policii, já se v Praze zatím nesetkal s problémem. Dokonce i když na nábřeží předjíždím kolonu po tramvajovém pásu a předjedu při tom několik policejních aut, nikdy nic. Totéž třeba na semaforu, když se sunu dopředu a po cestě policajti, nezájem. Naštěstí tu mají dost rozumu a neřeší blbosti.
Jedinou pokutu na skútru mi policajt vypisoval za parkování na "veřejné zeleni" a ještě se mi omlouval, že chápe proč tam stojím, ale že bohužel volal někdo z přilehlého baráku a tak to musí řešit. Pokutu nakonec zrušil magistrát, neboť zeleň byla dle katastru soukromá, nikoli veřejná
.
Každopádně doporučuju vždy předjíždět pomalu, s rozvahou a předvídat. Sledujte co plechovkáři dělají, i drobnosti jako jestli nemá stočená kola, že se bude chtít otáčet (byť nemá blinkr), nebo v případě víceproudé silnice, zda někdo nechce přejet přes dva pruhy a nevyignoruje vás. A hlavně se vždycky zkuste vžít do toho řidiče, kterého předjíždíte, co byste na jeho místě dělali, na co byste dávali pozor a čeho byste si naopak určitě nevšimli. To pomáhá