Ahoj všem,
mám dotaz, kterej se vůbec netýká skůtrů, ale určitě nejsem sám, kdo něco podobnýho po zrušení analogovýho vysílání řešil, takže se zeptám tady - jsou tady i jiný dotazy netýkající se skůtrů, takže za to snad nebudu kamenován
potřeboval bych občas něco nahrát z digitální televize a to hlavně v době, kdy třeba nejsem doma, nebo když se na TV kouká na něco jinýho - takovou náhražku dřívějšího VHS rekordéru s časovým nahráváním. TV máme normálně LCD s DVB-T tunerem.
Jestli to dobře chápu, splní tento účel nějakej obyčejnej set-top box s možností nahrávání na flashku, nebo USB HDD? Jako myslím zapojit ho na koaxiální kabel mezi antéhu a TV. Set-top box bych potom nastavil na čas, kdy chci pořad nahrávat a pak bych moch na TV koukat na něco jinýho, nebo mít TV uplně vypnutou, zatímco by set-top box v danej čas nahrával pořad, na kterej se zrovna nemůžu dívat. Funguje to tak? Máte s tím někdo zkušenost? Případně doporučíte třeba konkrétní zařízení, který máte vyzkoušený a se kterým jste spokojený. Koukal jsem v e-shopu na nějakej set-top box od firmy Evolve, kterej má dokonce 2 tunery, takže umí nahrávat zárovneň 2 pořady z různejch multiplexů, ale pak jsem na Alze čet negativní ohlasy uživatelů, že blbě nahrává, že se u nahranýho videa rozchází obraz se zvukem apod... takže bych nerad koupil něco, na co se nebudu moct spolehnout, že mě pořad nahraje 100% v pořádku.
Nebo se dá nahrávat jinak? O možnosti nahrávat v PC vím, DVB-T tuner do USB mám, ale to dělat nechci, protože kvůli nahrání třeba jednoho pořadu za víkend nechci nechávat zapnutej komp celej víkend.
Předem moc dík za rady a zkušenosti.