iPhone a Windows Mobile - skusenosti, rady a doporucenia

Diskuze o čemkoli.

Příspěvekod Martin85 » 24 zář 2008, 16:53

[quote=8steve]Hm, tak to jsem asi vul, kdyz jsem za komp vyhodil ted 20tis + lcd :D Nj, ale holt mam rad sviznost, nesnasim cekani[/quote] nejsi vul.to by sis nekoupil nikdy nic,jak to jde dopredu.ja si pred rokem sestavil pc za 40k+lcd.vylozene na vykon.dneska uz je to jen lepsi nadprumer. Ale kdyz potaktuju cpu+lepsi ram+grafarna? (-:
Martin85

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: BMC 50QT-10

Příspěvekod Martin85 » 24 zář 2008, 16:57

To daelimek: presne s tim placenim microsoftu.uz jsi nekdy videl,ze by nekdo platil za vir? ((((((-:
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 24 zář 2008, 17:40

Přesně, obměna je v tomto daleko lepší. Já jsem schopný si složit PC, které bude dobré na hry (Crysis v plném rozlišení) a bude dostatečně výkonné a samozřejmě bude mít rozumnou spotřebu el. energie už za částku kolem 8-9 tis. bez monitoru..sám jsem si koupil před čtvrt rokem LCD Samsung 22" za 6500,- a stále zatím nemá konkurenci..cena klesla asi o tři stovky..
U některých věcí, ať už komponent či periferií ty ceny klesají pomaleji...
Co se týká taktování, tak nevím přesně Martine co máš za CPU a další, ale problém by být neměl. Mrkni se do BIOSu, tam najdeš odpověď. Já mám PC 2 roky, a taktovat nemohu. Nemám tu možnost ani v BIOSu, kde by byla záložka Overlocking či něco podobného..a taktovat softwareově potom také nelze..
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Martin85 » 24 zář 2008, 22:52

mam Q6600, je to C2Q 2x2 jádra, takt základní na 2.4Gb, ale s tímto chladičem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41976 to můžu dát na 3.2....teď mám teplotu cpu asi 30-35 stupnu....Akorat ze se toho bojim to taktnout, nikdy jsem to nedelal. rfadsi to sverim povolanym osobam...
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 25 zář 2008, 08:22

Chladič máš hodně dobrej a teploty taky. Rozhodně se toho neboj..mrkni do BIOSu a uvidíš sám..pročti si o tom nějaký články a myslím si, že to půjde. Jinak osobně nechápu lidi, co si koupí základní čtyřjádro, když za stejnou cenu by měli sice dvoujádro, ale 2x až 3x tak výkonější s tím, že jestli máš 2 nebo 4 jádra, tak jako klasický uživatel PC to nikdy nepoznáš...
Sám mám ty nejlevnější CPU jak v PC tak i v notebooku, ale když si člověk pohraje s ostatními komponentami, tak z toho může mít solidní výkon, nehledě na to, že kdy nataktuješ, tak máš výkon úplně někde jinde a dá se říct, že gratis. Jen to chce mít dobré chlazení a sledovat teploty..

P.S.: takt není v Gb, ale v Mhz či Ghz..čili 2400 Mhz což je 2,4 Ghz ;)
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Martin85 » 25 zář 2008, 10:28

s tim taktovanim jiste ze vim, ze to je v MHz, ale byl jsem uz zblbly z tech vist a porad psani o pametich.....
Martin85

50+

Příspěvekod Martin85 » 27 zář 2008, 10:02

tak, prave jsem si zkusil taktovat procesor....z 2.4 na 2.65 v poho, pak jsem to zkusil v BIOSu o maximalnich 20% na 2.87 a pri startu mi to zatuhlo, nevim, jestli to bylo tim, ale asi jo....zapla se tepelna ochrana :D ale je mi divne, ze by se to tak moc prehrivalo s mym chladicem.....to je divne...mozna se da nastavit taky kdy se zapne tepelna ochrana....mam v BIOSu AI overclocking, ktere jsem pouzil, ale nevim, jestli taky automaticky zmeni napeti do cpu a treba i casovani pameti....pokud mate nejaky zkusenosti s overclocking programama, rad si neco stahnu a zkusim....pokud to bude plne automaticke :D
Naposledy upravil Martin85 dne 27 zář 2008, 10:07, celkově upraveno 1
Martin85

50+

Příspěvekod TheWitch » 18 lis 2008, 16:23

Stavíte?? Chcete, aby Váš domov byl multimediální?? Ájfoun je vše, co potřebujete!! :D :p ;) B)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
http://www.thewitch.estranky.cz/ mluvící kost: 773 101 957
TheWitch

1000+

Reputace: 1
Skútr / moto: KačenkaIII. (Yamaha Majesty 250:)

Příspěvekod mrokar » 26 lis 2008, 21:33

Preco NIE iPhone

Hardver
nema klavesnicu
bateria sa neda vymenit (iba v servise)
ma proprietarny konektor (standardom je mini USB )
nema slot na rozsirovanie uloznej kapacity
nema radio
nema TV-out
nema prednu kameru pre video hovory

Operacny system
nevie kopirovat a vkladat (Copy/Paste)
nema slovensku lokalizaciu
nema slovensku T9 a anglicka T9 sa neda vypnut
neda sa pouzit ako USB kluc
neda sa pouzit ako modem pre PC/Notebook
nevie hlasove poznamky
Bluetooth sa da pouzit iba s Hands free a iba mono
nevie kryptovat

Telefon
nema profily

Kontakty
kontakt sa neda poslat cez SMS
kontakt sa neda poslat cez Bluetooth
nevie zoradit kontakty podla firmy
nevie zobrazit historiu hovorov k jednemu kontaktu
neda sa pridat textova poznamka ku kontaktu
nevie rychle prepinanie v kontaktoch medzi telefonnymi cislami (M, W, H)

SMS/MMS
nevie posielat ani prijimat MMS
nepozna potvrdenie o doruceni SMS
zmazanim jednej SMS sa vymazu vsetky SMS z rovnakeho cisla
nevie preposlat SMS
neda sa vymazat viac/vsetky SMS naraz
nevie prehladavat SMS

Email
nevie prehladavat emaily
nevie zoradit emaily inac ako podla datumu
nevie pridat prilohu do emailu (okrem fotiek)
nepozna vlajocky na dalsie vybavenie (Follow up)
nevie zobrazit ikonky k emailovym spravam (mail, pozvanka, ...)
neda sa vymazat viac/vsetky emaily naraz

Kalendar
nevie poslat pozvanku na stretnutie
nevie pridat poznamku/text do odovede na pozvanku
nevie preposlat pozvanku na stretnutie
nevie zobrazit status pozvanych na stretnutie (prijal/odmientol)
nevie nastavovat Out of Office

Internetovy prehliadac
neda sa poslat linka prezeranej stranky
nepodporuje Flash
nevie nastavit domacu stranku

Kamera
neda sa na nej nic nastavit
nevie nahravat video
nizke rozlisenie iba 2MPx
nema blesk

GPS
GPS sa da pouzit iba s Google maps, co je v zahranici kvoli cene dat nepouzitelne
neexistuje ziaden navigacny softver

Specificke pre Exchange
nedaju sa synchronizovat ulohy (Tasks)
neda sa nastavit rozdielne synchronizvanie pocas a mimo pracovnych hodin
nevie IRM emaily
nevie prehladavat maily na serveri
nevie doplnit emailovu adresu z Global Contacts List do emailu
nevie Sharepoint a UNC File Access z hyperlinky
iPhone sa neda vymazat na dialku (napriklad v pripade straty)

Office
nema Office Mobile
nevie editovat Office dokumenty
nevie synchronizovat a pouzivat OneNote
nevie ulozit Office dokumenty

(Zdroj: www.sme.sk)
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod mrokar » 26 lis 2008, 21:34

Tipy a triky:

Screenshot
Súčasným stlačením gombíku “Home” a gombíku “Sleep/Wake” spravíte screenshot obrazovky. Ten sa potom uloží do zložky “Camera Roll” v aplikácii “Photos”. Screenshot zachytáva aj animačné efekty.
Obrázek

Lupa
Pri písaní SMS, e-mailov alebo poznámok sa môže stať, že urobíte preklep v strede slova. iPhone klikom na pole, do ktorého píšete však premiestňuje kurzor iba medzi celými slovami. V prípade, že chcete opraviť iba jedno písmeno v strede slova, tak kliknite na dané slovo a podržte prst na mieste. Objaví sa lupa, ktorá vám umožní nakláňaním prstu sa pohybovať dole, hore, doprava a doľava medzi jednotlivými písmenami alebo riadkami.
Obrázek

Diakritika
Ak potrebujete použiť diakritiku pri písaní SMS, e-mailu alebo poznámky, tak pri pridržaní daného písmena sa zobrazí menu s možnosťami diakritiky.
Obrázek

Rýchle písanie
iPhone vám pri písani SMS, e-mailov alebo poznámok ponúka dve klávesnice - abecednú a číselnú so znakmi. Ak sa často potrebujete medzi klávesnicami prepínať, tak existuje šetrič klikov. Ak sa nachádzate na “ABC” klávesnici, tak kliknite na “.123” klávesnicu a nepustite prst. Zobrazí sa číselná klávesnica so znakmi. Potom posuňte prst na znak, ktorý chcete vložiť a pustite prst. iPhone vloží daný znak a vráti vás naspäť na abecednú klávesnicu. Ušetrili ste dva kliky.
Obrázek

Rýchle surfovanie
Ak máte nastavený v iPhone prehliadač Google a surfujete medzinárodné stránky, tak nemusíte zadávať “www” a ani príponu (.com). Stačí napísať napríklad “cnn” a Safari otvorí www.cnn.com. Avšak funguje to iba na stránkach s príponou “.com”.

Vložiť prípony
iPhone ponúka vložiť prípony “.com”, “.net”, “.edu” a “.org” jedným klikom. V dolnej časti klávesnice pri browsovaní kliknete raz buď na klávesu “.com” alebo podržte prst pre zobrazenie menu.
Obrázek

Naspäť hore
Ak dlho scrollujete na webstránke smerom dolu, tak jedným klikom na “menu bar”, v ktorom sa nachádza názov operátora a stav batérie sa dostanete úplne hore na stránku.
Obrázek

Zobraziť link
Ak sa v článku nachádza link na web stránku, klikom a pridržaním prstu zobrazít e jeho plné znenie.
Obrázek

Úprava iPod menu
Funkcia iPod ponúka v dolnej časti päť kláves pre rýchly vstup napríklad do “Playlists” alebo “Artists”. Dolné menu si môžete upraviť klikom na poslednú klávesu “More” a potom v hornej časti klávesu “Edit”. Zobrazí sa menu s možnosťami. Kliknite a podržte prst na nejakej z ikoniek a presuňte ju do spodného menu na ikonku, ktorú chcete vymeniť. Takto si môžete upraviť celé dolné menu. Na screenshote som práve presúval “Genres” (rozmazaná elektrická gitara).
Obrázek

Tlačidlo “Home”
Dolné okrúhle “Home” tlačidlo sa dá prispôsobvať v nastaveniach telefónu “General”/”Home Button”. Môžete si nastaviť, či dvojklik na toto tlačidlo vás prenesie do menu telefónu, obľúbených kontaktov alebo zobrazí tlačidlá na ovládanie iPodu.
Obrázek

Senzory
iPhone má zabudované tri senzory. Jeden dáva pozor na polohu telefónu a umožňuje otáčanie fotografií pri otočení telefónu z vertikálnej do horizontálnej polohy, druhý vypína displej, keď si pri telefonovaní priložíte iPhone k uchu a tretí, svetelný senzor, upravuje podsvietenie displeja vzhľadom na vonkajšie svetelné podmienky. iPhone si však meria vonkajšiu intenzitu svetla iba pri každom odblokovaní/odomknutí telefónu. To znamená, že ak odomknete telefón a ste v tme, tak podsvietenie displeja sa uberie, aby vám “neťahalo” oči. Naopak, keď odblokujete telefón v prostredí silného svetla, tak displej pridá na intenzite. Intenzita podsvietenia sa však nemení počas práce s iPhone, ale iba pri každom odblokovaní.

Reštart
Ak sa vám stane, že zatuhne na telefóne nejaká aplikácia, tak podržaním “Home” tlačidla na šesť sekúnd ju natvrdo vypnete alebo podržaním “Home” tlačidla a “Sleep/Wake” tlačidla na osem sekúnd reštartujete celý telefón.

Verím, že vám niektoré tipy pomohli a ukázali nové možnosti a použitie iPhone. Je ich ešte veľmi veľa. Existujú rôzne publikácie/návody na internete, z ktorých sa dočítate skryté vychytávky iPhone. V budúcnosti možno prinesiem ďalšiu sériu tipov a trikov. Alebo ak nejaké poznáte, tak sa o ne podelte v diskusii. :-)

(Zdroj vratane obrazkov: www.sme.sk)
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod mirsil » 24 led 2009, 23:50

A co takhle Nokia 5800 XpressMusic - prý IPhone killer? Cena rozumná a umí to co IPh. ne.
Profil motorkari.cz / Montážní návody / Rajče / Youtube / 739 226 818 WhatsApp Mirek
mirsil

1500+

Reputace: 222
Skútr / moto: SB 650 K9 exe. Do 11/2011 Malaguti Madison 150
Tuning / úpravy: V profilu motorkari.cz

Předchozí

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek