iPhone a Windows Mobile - skusenosti, rady a doporucenia

Diskuze o čemkoli.

Příspěvekod Jouda » 22 zář 2008, 15:23

[quote=Martin85]....Dodelavam vysku obor marketing a delal jsem v O2, tudiz o tom neco trosicku malo vim...

...[/quote] Tak to uz mas take predpokladam IPhona :-D
Jouda

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia SRV850 ex GP800
Tuning / úpravy: Rychly pruhy na zakryti skrabancu :))

Příspěvekod Martin85 » 22 zář 2008, 15:42

[quote=Jouda][quote=Martin85]....Dodelavam vysku obor marketing a delal jsem v O2, tudiz o tom neco trosicku malo vim...

...[/quote] Tak to uz mas take predpokladam IPhona :-D[/quote] bez s nim nekam...ted delam v bance...pristi rok si budu kupovat nejake htc.to uz snad budou zase dalsi novinky s jeste lepsim procesorem.ted mam uz rok n73 a je to peklo,jak je to pomale.i pres obcasnou aktualizaci firmwaru
Martin85

50+

Skútr / moto: BMC 50QT-10

Příspěvekod mrokar » 23 zář 2008, 08:28

Martine, tebe by som pridelil sluzobny N5110 s povinnostou ho pouzivat, aby si si ho "vazil" :D :D :D
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod Martin85 » 23 zář 2008, 08:43

[quote=mrokar]Martine, tebe by som pridelil sluzobny N5110 s povinnostou ho pouzivat, aby si si ho "vazil" :D :D :D[/quote] myslis vazil jako hmotnost?protoze to je jak cihla.ale na svou dobu byl vyborny. Jdu s dobou...dnes kuprikladu menim os na svem pc z xp na 64 bit visty,abych vyuzil plne potencial sveho pc :rolleyes:
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 23 zář 2008, 09:37

potenciál s Vistama ?? To si děláš srandu, že ?? :cyclops: :cyclops: :cyclops: :cyclops:
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Martin85 » 23 zář 2008, 10:43

Nedelam. 32 bit os podporuje max 3gb ram a 2(3) jadra.ja mam 4gb a 4jadra.nechci slyret vyuzitelnost ctyr jader,to je jine tema...jo a samo si zmenim design na 95 win,kvuli rychlosti. Dnes uz neni problem tak velky se shanenim ovladacu a aplikaci na 64 bit.nezapomen,vyssi bit,vyssi moznosti.taky jsem zastance xp,ale nebudou to podporovat porad.ovladace na to maj vychazet do dubna 2009.stejne na microsoft donuti vsechny.32 bit visty bych si tam ale nedal
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 23 zář 2008, 12:03

já počkám na Vienny, Visty i XP mám doma a dilema je stejné, jako Intel vs. AMD. Prostě každý má něco, znám dopodrobna oba systémy a je fakt, že na pořádném počítači jdou Visty daleko lépe a opravdu plně využijí HW počítače. Sám jsem to viděl na notebooku, který s XP nefungoval tak jak měl. Ale sám jsem zarytý zastánce XP-ček. Co se týká ovladačů, stále jsou problémy. AutoCAD, Borland Delphi, SynEdit a další..to jsou vývojářské či kreslící programy, které prostě chodí jen na XP a přitom je člověk vážně potřebuje..je to škoda, protože se tímto nemyslí na lidi, kteří potřebují Visty k práci, nikoliv k zábavě a efektům. Spíše si myslím, že se tiše a plynule přejde na sedmičkové Widle, protože Visty se opravdu moc nepovedly a když si to přizná i sám Mrkvosoft, tak na tom asi něco bude :cyclops:
Daelimek

500+

Příspěvekod Martin85 » 23 zář 2008, 12:23

Mas pravdu,jde mi spise o 64 bit os. Pry je i stabilnejsi a ze se tak necykly,jak xp 32...to znam,neco delam a buch,program neodpovida a cekam. A 4(3,5)gb ram mi nepomuzou. Pry si i vysty lepe poradi s operacni pameti,ze jsou sviznejsi.chtelo by to taky 10000rpm disk s cache aspon 64mb,ale ty ceny/kapacita
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 23 zář 2008, 13:03

No Visty umí lépe hospodařit s operační pamětí. Je to dáno tím, že pokud otevřeš určitý program, tak se i po jeho zavření krátkodobě uloží do mezipaměti, takže pokud ten program spustíš znovu. Je to většinou bleskově rychlé..dále umí u notebooků hospodařit s teplotami, což je taky důležité. 64 bitový OS je samozřejmě lepší, i když málokdo ho opravdu využije. Někdy jsou s tím jen samé problémy, nehledě na málo programů, které Visty natož 64 bitové prostě nepodporují. U disku nejsou tak důležité otáčky, je třeba brát v potaz cache, přístupovou dobu, a mnoho jiných ukazatelů. Znám i 5400 rpm, které jsou rychlejší, než kdejaký 7200 rpm. Rozhodně bych neinvestoval, protože u počítačů jde všechno hodně rychle dolů. Teďka dobře vychází Spinpoint F1 nebo něco od W-D..
Otázka, zda člověk 1TB opravdu využije, protože některé levnější jsou opravdu šíleně pomalé...proto hodně lidí dává přednost 2x 500 GB s daleko lepšími parametry..
Jinak jsme dost mimo mísu ;)
Naposledy upravil Daelimek dne 23 zář 2008, 13:04, celkově upraveno 1
Daelimek

500+

Příspěvekod Martin85 » 23 zář 2008, 15:01

mimo mísu jsme každopádně (-:
Martin85

50+

Příspěvekod Martin85 » 23 zář 2008, 20:21

tak, visty 64 nainstalovány, zatím v poho. Nerozjel jsem pár programů (-: ale měl jsem substituty
Martin85

50+

Příspěvekod petrzet » 23 zář 2008, 21:43

Pokracujte,jen tak dal,clovek se aspon neco zajimaveho dozvi :D
A sem zpet u Hondy :D
muj tydlifen: 776626010
petrzet

750+

Příspěvekod novaka » 23 zář 2008, 23:24

Zase debata co je lepsi Windowze nebo Linux, PC nebo MAC AMIGA :-) No nevím no Visty jsou jen taháním peněz z lidí ... žádná optimalizace kódu jen nafouknutý systém. Vizuelní tolik proklamované GUI je jen kopií MACu nebo Linuxu. Na běžné konfiguraci nepoužitelné. Nutí nás ke koupi nového PC a kčemu ? Pokud někdo nestříhá video ve vysokém rozlišení nebo nerendruje 3D scény mega rozměrů nebo nepotřebuje hrubou výpočetní sílu pro provádění vědeckých výpočtů nebo nehraje super mega nejnovější hry, tak co s tím ?

Jsem novým šťastným majitelem Asusu EEE 901 s WINXP. Trochu jsem je osekal a mám tam skin ala Blackbox, takže to je velmi rychlé. Používám to pro simulační výpočty - chemické inženýrství v Ascendu a v Octave. Jo na dvoujádru teda běžný výpočet trvá 30s na tomhle asi minutu, ale jde to. Jellikož si tak trochu vydělávám grafikou, tak třeba Blender 3D, Cinema 4DSE atd. Jo rendering nekdy trvá, ale pro menší věcičky ani ne - oživení prezentací. Docela to funguje. Pochopitelně používám starý CRT monitor, protože ani nej EIZO nedosahuje parametrů tohoto monitoru. No možná tak nový Samsung s LEDkama.

Vážně nechápu co s těmi počítači děláte ... když jsem si přečetl konfiguraci co tady někdo zmiňoval no tak to je na profi grafické studio nebo tak pro nějakého herního fanatika. je to vážně problém 3GB RAM nebo 4 GB :-)

Fakt debata :-) a ještě se do toho člověk zapojuje.

Jinak zpět k tématu ... teda částečně. Běžný komunikátor s výstupem na TV zvládá běžné činnosti jako běžný počítač. Teda pokud to není IPhone :-)
Naposledy upravil novaka dne 23 zář 2008, 23:26, celkově upraveno 1
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod Martin85 » 24 zář 2008, 11:21

ohledne ceny vist, to je mi jedno, mam je....ehm....no vite jake (-: zadarmo....a tak udelane, ze se nezjisti autentifikace nejakeho cd-keye, takze nikdo nic nepozna....Ohledne pameti, pristi rok si koupim bud 4GB DDR III a nebo si dokoupim 4 GB DDR II...4x2Gb. Deska mi to zvladne a pri cenach dneska.....a za rok to bude jeste lepsi...Vse jde dopredu. Myslim, ze na 64 bit system je brzo, ale je to do budoucna. A kdyz vezmu ze je to zdarma, tak vubec nic neresim.....mam vista ultimate 64 bit
Martin85

50+

Příspěvekod Daelimek » 24 zář 2008, 15:59

to novaka: co se týká Asusu Eee, tak ten se mi moc líbí a taky o něm přemýšlím. Jinak Blender atd neznám, takže nemohu posoudit. Názor na Visty máme ovšem stejný. Marketingový tah Mrkvosoftu, aby si lidé koupili lepší HW beru jako nešťastný výkřik do tmy, ale jak jde vidět. Hodně lidí na to slyší. Prostě XP jednou zazvoní hrana, a pokud to bude obvzláště drsné, vrátím se zpět k openSUSE a bude pokoj.
to Martin85: Tak přesně stejně to mám s Vistami i XP udělané také. Ještě za to platit..pche

Jinak z jara mají vylétnout 45nm Phenomy a nový socket AM3 s DDR III. Takže vyplatí se počkat...co se týká her, tak tam je extra drahý HW zbytečnost, záleží na grafice, ale i ta se dá sehnat za rozumnou cenu - např. HD 3850
Vícejádrové CPU jako jsou X4 nebo C2Q jsou u her naprosto k nevyužití..

Tak a ještě něco sem dám pro zasmátí:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Daelimek

500+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek