Zase debata co je lepsi Windowze nebo Linux, PC nebo MAC AMIGA
No nevím no Visty jsou jen taháním peněz z lidí ... žádná optimalizace kódu jen nafouknutý systém. Vizuelní tolik proklamované GUI je jen kopií MACu nebo Linuxu. Na běžné konfiguraci nepoužitelné. Nutí nás ke koupi nového PC a kčemu ? Pokud někdo nestříhá video ve vysokém rozlišení nebo nerendruje 3D scény mega rozměrů nebo nepotřebuje hrubou výpočetní sílu pro provádění vědeckých výpočtů nebo nehraje super mega nejnovější hry, tak co s tím ?
Jsem novým šťastným majitelem Asusu EEE 901 s WINXP. Trochu jsem je osekal a mám tam skin ala Blackbox, takže to je velmi rychlé. Používám to pro simulační výpočty - chemické inženýrství v Ascendu a v Octave. Jo na dvoujádru teda běžný výpočet trvá 30s na tomhle asi minutu, ale jde to. Jellikož si tak trochu vydělávám grafikou, tak třeba Blender 3D, Cinema 4DSE atd. Jo rendering nekdy trvá, ale pro menší věcičky ani ne - oživení prezentací. Docela to funguje. Pochopitelně používám starý CRT monitor, protože ani nej EIZO nedosahuje parametrů tohoto monitoru. No možná tak nový Samsung s LEDkama.
Vážně nechápu co s těmi počítači děláte ... když jsem si přečetl konfiguraci co tady někdo zmiňoval no tak to je na profi grafické studio nebo tak pro nějakého herního fanatika. je to vážně problém 3GB RAM nebo 4 GB
Fakt debata
a ještě se do toho člověk zapojuje.
Jinak zpět k tématu ... teda částečně. Běžný komunikátor s výstupem na TV zvládá běžné činnosti jako běžný počítač. Teda pokud to není IPhone