od Bud » 18 lis 2014, 22:12
Přátelé, nechtěl jsem o tom zatím psát, ale nedá mi to. Chystám se ve svých (příští rok) 66ti podniknout na PCX cestu kolem Čech, rozuměno historických Čech bez Moravy (to neznamená jakoukoliv neúctu k moravákům, naopak, ale bylo by to příliš dlouhé) za 7 dní. Tedy 7 etap po cca 200-300km denně, pokud možno co nejblíže hranic. Postupně plánuju trasy (i když už je zhruba mám, hledám místa k zastavení, která by stála za to se zastavit, možnosti ubytování atd. Termín taky není jasný, jestli ještě v květnu před srazem (doufám, že bude) nebo až po něm. Svou roli bude hrát i počasí, ale já si jako důchodce můžu hlídat týdenní předpověď a vyrazit, až bude předpověď příznivá. Časem za pomoci syna zřídím osobní blog, kde budu o přípravě informovat. Pokud bude mít kdokoliv zájem se akce jakkoliv zúčastnit, třeba i jen jedné etapy, rozhodně to přivítám. Hoďte do zprávy mail, a něco pošlu. Start bude v Č.Budějovicích a po směru hod. ručiček přes D.Dvořiště, Volary, Kvildu, Ž.Rudu, Dmažlice, Tachov, Cheb, Aš, Kraslice, Klínovec, H.Sv. Kateřiny,Děčín, Hřensko, Rumburk, Ještěd, Frýdlant, Vrchlabí, Adršpach, Náchod, Orlické hory, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Přibyslav, Počátky. N.Bystřici, N.Hrady, D.Dvořiště zpět do Č.B., celkem asi 1720 km.
Bud