Tak včera první šrám na skutru
Protahoval jsem se podél auta a škrtnul jsem kolenem u výfuku o obrubník. Odpoledne dám fotku na profil. Mám pocit, že včerejšek byl zase extrémní na erupce, podle toho co se dělo na silnicích....
Vcera jsem také udělal malé upravy na helmě. Tak kdyby si někdo to chtěl zkusit, ale asi pujde taky podle zpracování helmy. Při jízdě zejména v protivětru, nebo bočním větru jsem měl pocit, že aero hluk je značný a že cítím průvan na uši což bylo celkem nepříjemné. Jal jsme se rozdělat helmu vyndáním posltrování a zjišťováním kudy je možné, že to fouká. Našel jsem prostor i když minimální mezi molitany, ten si do budoucna planuji pretahnout silikonem, ale daleko větší prostor jsem našel u upínacích pasků, šířka byla cca na šíři pásku a výška cca 15mm. Tento prostor jsem vyplnil dvěma kousky molitanu (z každé strany pásku ) a opět zandal polstrování. Výsledek byl překvapující. Naprosto to změnilo aero hluk - na minimalní urověň a pruvan je odstraněn.
Toto se ale bude odvíjet od provedení a zpracování helmy, ale snad to někomu pomůže.