Ahoj všichni PCX káři, po delší době jsem měl opět možnost si přečíst několik desítek stránek vašich příspěvků, protože na dovolené byť pracovní mám čas. Jsem v Thajsku a pojal jsem to jak jinak ve znamení PCX. Jezdím tady jenom na něm, protože ten stroj prostě miluju. Už mám pomalu nejeto k 1000-ci km. Momentálně jezdím na třetím půjčeném stroji. První 125 najeto 5555km z roku 2010, dále 150 2011-ka 31 tis a nyní nejdéle 150-ka 35 tis km ta jezdí nejlépe. Zajímavé... Z 99% se tady do toho leje gasoline 91!!! a mě se opravdu nezdá, že by to byl problém. Takže diskuze o víceoktanových palivech už teď budu brát opravdu s rezervou. Plexi je další téma našeho trhu, tady úplná blbost. Maximálně jsem tady jel 80 a to jsem byl za piráta. Běžná rychlost je max 60, prostě kochačka, ono v tomhle brutálním provozu to ani jinak nejde. Praha respektive Brno je projížďka po vesnici. A origo plexi je přesně to co v tomhle hycu oceníte. Doma jsem s origo nikdy nejel. Hodně u nás řešíme thajský tuning, bude to asi velká specialitka, protože jsem po třech týdnech viděl jenom tři lehce upravený stroje, z toho jeden sedlo, druhý výfuk, filtr a řidítka a poslední docela zajímavej se širokou gumou vzadu. Nejsem moc daleko od power by pcx asi nejznámější tunningové firmy na phuketu a ve světě, ale je to tam tak brutální chaos, že při pomyšlení na moje tři děti doma a se ženou za zády, tenhle zážitek oželím
Je tady totiž na denním pořádku nějaká havárka, kde je účastník chodec nebo skůtrista. Všude na silnicích jsou obmalovaný mrtvoly a skůtry. PCX tady berou za velkej motorbike, tomu odpovídá i cena za pújčení. Běžnej skůtr je za 250 bathu na den, pcx kolem 500. Já jsem toho posledního na delší půjčku dostal za 350 což je cca 210 Kč. Bomba, ale nese to svá rizika, pas do depozitu. Rozsekáš neltíš domů pokud nezaplatíš celou částku, v případě 150 až 80 tis bátů. Určitě tenhle zážitek nedoporučuju někomu kdo na skůtru nikdy neseděl. Navíc se tady jezdí vlevo. Bavil jsem se už s lidma, který tady měli incident a opravdu to není prdel. Ale co, odvážnému štěstí přeje... Na druhou stranu je to opravdu nejlevnější způsob cestování v Asií. Do poslední PCX jsem nalil 3 litry a najel 190 km. Je toho moc na psaní, takže připravím nějaký cestopis s fotkama a videem a přidám odkaz. Snad ještě jenom zmínka o novém modelu: tady by měl být v průběhu března, já nepotkal ani jeden. V čř bude až z Italské produkce, která ovšem najede až v průběhu června až července, u nás tedy až koncem roku, pravděpodobně. Více sledujte na mém fb profilu Honda PCX ČR a jinak uvidíme se opět na srazu. Pro skůtrforum taky pcx