Ahoj chlapci PCX-kaři, dovolte mi, abych opet po delší době rozvířil debatu. Přijde mi, že to plexi přehnaně řešíte.
Můj příběh je následující: Manželka se rozhodla pro skůtra před 2 lety. Měl jsem možnost ho projet, první dojem super, originál plexi ale stojí za prd. V Hondě říkám beru, ale chci vetší plexi, automaticky bez mého jakéhokoli schvalování přebírám PCX s plexi Ermax asi plus 12 a s kufrem !!!! s opěrkou!!!
Tohle plexi
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 686&type=3se mi maximálně osvědčilo. Meřím 185cm a při troše dobrý vůle se nechá jezdit i se skořápkovou helmou, což dost často praktikuju i na cestě z HK do Prahy pro neznalé cca 110 km. Otevřená helma je samo taky bez problému. A turbulence, helma ze strany na stranu, mozek na kaši??? Pánové jezdíme max 100 KM/h - to je nesmysl. Tohle je problém u NC700X s origo malým plexi při 140 km/h. Vím o čem mluvím.
S tímhle plexi jde vzduch optimálně nad hlavu a dokonce odvádí i déšť, do spíše vrchní poloviny hledí helmy. V tom případě zalehnu
a mám mokrý akorát ramena. Zatmavení je pouze design, protože pokud jste to někdy umývali, tak víte, že nad tou kapličkou nic ošklivýho není. Je tam jenom černej plast, kterej musí bránit náporový vodě, protože každý plexi má pod špičkou, respektive PCX nad světlem průduchovej prolis.
Po vlastních zkušenostech věřím tedy spíš tomu, že čím vyšší plexi, tím výraznější pocit z turbulencí, ať na helmě nebo vybrujícím plexi. Protože čím vyšší tím tenčí. Možná se mýlím a jsem připraven na vaše kritiky.
Mejte se, uvidíme se na srazu za týden.