ad 1: Díky za rady od Toma a keto. Tak nějak jsem si to představoval ..... fakt moc pomohlo. No a až někdo bude řešit výměnu plexištítu origo Honda ( nefunkční ) za Givi ( dnes vyzkoušeno, super !!!!! - i vzhledově ) v ceně 1.200,-Kč a taky nebude mít návod, zde je: Začni opatrným vychýlením mezištítu, který má na vrchní části gumový kryt propojující jej s původním černým štítem, na obou stranách. Opatrně, jen do té míry, než jsou vidět čtyři šrouby s desítkou hlavou, připevňující původní štítek. Pozor, tenhle mezištít je připevněn ještě dvěma šrouby vespod, kam se dostaneš až po odebrání pův. štítu. Očistíš, připravíš, opatrně s plastovými podložkami, dvě mi spadly a chvíli jsem je hledal. Po výměně plexištítu ( povolování i utahování nejlépe "oříškem" 10 mm navlečeným na šroubováku ) opětná montáž, výsledek super - dnes v extrémním větru a 90 km rychlosti naprostá pohoda, proti původnímu pseudoštítu nebe a dudy. Designově taky super - příležitostně hodím foto .
ad 2: Vím, že na Slovači je to komplikováno dovozními peripetiemi, ale v ČR doporučuji Westmoto Horní Bříza ( už jsem to tu psal ). Fakt jsem tam uspěl během týdne, skútr reálně mám a používám, zaplatil jsem 55.990,- Kč. To jsou nezpochybnitelné plusy. Navíc příjemné jednání, automatická sleva na veškeré příslušenství - časově neomezená jen z titulu koupě motocyklu ( helma, bunda, kalhoty, boty atd... ), a to 10%.
Minusy: Nemám servisku, manuál byl EN-D-ITA-ESP-FR, takže jsem si jej stáhnul z "Uloz.to!" a vytisknul. Přístup servisů se liší.... Jeden "autorizovaný" mi tvrdí, že servisku od "šedého dovozce" musím dostat, ale dozvídám se, že PCX-ko sice viděli, ale ještě neměli, po tel. konzultaci s Honda CZ mi prý bez problémů prohlídku udělají...... V Olomouckém kraji, kde přebývám, není jediný autorizovaný dealer Hondy, ale jsou tu v jednání s Hondou CZ - udělají všechno, do 30 km zadarmo zajedou na servis, nad 30 km platíš 7 Kč za 1 km. Servisku vyřeší, vstřícní, ochotní, super jednání.
Závěr: Za říjen, co PCX-ko mám, jsem najel 600 km, osadil ho Givi - kufříčkem, dnes plexi od Givi, a díky počasí si jezdím pro radost . Čekat do května na "dárek" od ofi-dealera s tím, že mu ještě nacpu přes zimu zálohu, to bych se měl za blba, fakt ......Jedem das seine.....