Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod forester » 24 říj 2010, 15:02

to:blackbox_lp,tak uz mas po druhej garancke?To si dobry jazdis odusu,ja som si myslel ze iba ja mam 4tis km ked tu o tom nikto nepise :D Co ti robili na tej prehliadke a kolko si platil daj nejake info ked sa da?Mne tvrdili ze pri 2g sa olej nemeni iba pri ob druhej kontrole ale ty si v UK tak sa to moze lisit.Ja to chcem nechat spravit az na jar pred sezonou je to asi lepsie aj ked uz mam 4200km.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod blackbox_lp » 25 říj 2010, 07:41

no ja jazdím denne min tri krát do práce vzdialenej skoro 7 km, týždenne spravím cca 300 km :shock: Ani sa tomu veľmi neteším, lebo ju neskôr len horšie predám, ale zas môžem kvôli tomu teraz zarábať o čosi viac, takže momentálne sa mi to oplatí a neskôr hádam bude lepšie.. :wink:

čo sa týka výmeny oleja, tak pokiaľ ja viem, tak to majú robiť pri každej garančke. veď ten olej si "užije" za taký dlhý čas. ja ho dokonca plánujem meniť častejšie, lebo mám pocit, že aj výkon skútra je o čosi lepší ako som už spomínal. v doklade mám napísané, že menili/naplnili toto: zapaľovaciu sviečku, olej, vzduchový filter (ten je btw kde a načo slúži? nejak mi to tam nepasuje-dúfam, že to neni nejaká blbosť :lol: ), a coolant čo pravdepodobne znamená chladiaca zmes - asi ju doplnili. A skontrolovali: (niečo viem čo to znamená, len ma nanapadne a nechce sa mi hľadať v slovníku, tak nietoré veci sú v ang ) zadný tlmič, baterku - electrolyte level, ložiská, driving belt, ložišká vo volante, acceleration operation, tlak v pneu, nut, bolt and srew tightening (toto ani netuším), fuel pipe, brake liquid, rear and front pad/shoe wear, brake locking operation.. toť vsio. a ešte vyčistili olejový filter a vzduchový box ? (čo to je? air box)

no a zaplatil som 121,75 libier . súčiastky boli za 53 libier. zvyšok práca 50 lb a daň.

inak čo sa toho oleja týka, tak či tak si to/ho zaplatíš..(prácu a sanotný elej) Keď som sa tých hajzlíkov spýtal, koľko by stála iba výmena oleja, tak mi povedal, že 30 lb vyvalil som na neho oči :shock: :shock: a povedal som mu, že ja by som si ale priniesol vlastný olej, že to chcem len vymeniť, tak mi povedal, že ok, potom len 10-15 libier.. :shock: Ja som si kúpil imho oveľa, oveľa lepší olej ako ten Honda olej, konkrétne Castrol (ten istý typ aký sa tam má dávať) za cca 10 lb, samozrejme liter. takže ak tam dolej 7 dcl, tak mi stále ostane 3 dcl na prípadné dolievanie alebo na budúcu výmenu oleja. Trošku pridrahý olej na to, že im ho tam určite posielajú v sudoch.. A tak podľa mňa všetko. Zarábajú kde sa dá.. :|
blackbox_lp

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda PCX silver

Příspěvekod forester » 26 říj 2010, 10:10

Tak je to pravda ze iny kraj iny mrav a v UK to plati dvojnasobne.Ta supiska vymenenych suciastok ako aj prevedenych servisnych ukonov je fakt poriadne skreslena a uzernicka nerobia tam poliaci?Sviecku urcite nieje potrebne menit a vzduchovy filter tam nieje iba sa cisti ten box kde sa usadzuju necistoty z nasavaneho vzduchu.Ostatne moze byt,skotrolovali vsetko co sa dalo a pekne to aj rozpisali.
Ja by som to s tym olejom neprehanal,vyrobca stanovil vymeny limit tak ako sa pise v manuali a zbytocne menit olej mimo intervalov urcite netreba.No a cena je pre slovaka zijuceho v UK dost velka ale iba preto ze zaraba 1/3 z platu anglicana. :D
Vela stastnych km blackbox ale davaj pozor ta predna pneumatika sa straaaasne smyka je to fakt nebezpecne jazdit aj v zime!Jazdil som za slabeho dazda a teplota bola okolo 5 stupnov a ked som dojazdil,priznam sa ze som bol velmi rad ze uz som v garazi. :)
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod blackbox_lp » 26 říj 2010, 22:32

no dik. hádam to bude zima bez ujmy. jazdím tu aj v daždí aj v lejaku, boli už aj cca 3 st keď som jazdil.. všetko sa dá, ak nieje námraza, resp rovno ľad.. to už je extrém. takto sa to dá, len treba dávať pozor.

a po koľkých km udáva výrobca, že je dobré meniť olej? priznám, že manuál som veľmi nečítal :oops: Ale zas asi aj záleží ako človek jazdí. ja ten skúter veľmi nešetrím, lebo sa často ponáhľam.. :|
blackbox_lp

50+

Příspěvekod ABU-HASAN » 28 říj 2010, 20:17

no.. volali z Hondy. Reklamácia zrejme prebehne. ALE... Díleri zvolávajú majitelov PCX-iek, že je problém s palivovým čerpadlom. Chyba výrobcu... Tak či ste neboli nejak upozornení, lebo díler nám volal. Fúú tak to som nečakal...
ABU-HASAN

50+

Skútr / moto: Honda PCX-strieborná metalíza

Příspěvekod wictor » 28 říj 2010, 20:28

I mistr tesař se občas utne. Zatím jsem ale neslyšel že by kdokoliv z uživatelů PCX měl jakýkoliv problém (teda pokud nepočítám neblikající, ale svítící blinkry). Zřejmě se jedná o preventivní opatření a budiž ke cti výrobce, že to takto řeší :wink: Na druhou stranu chápu rozčarování, ale stačí se podívat na japonskou Toyotu .... ta svolává auta nějak moc často na kontrolu nebo výměnu tu toho a tu onoho. Stát se to může, i když to zamrzí! :wink: :P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod ABU-HASAN » 28 říj 2010, 21:19

Ani ja som nemal ako s motorom a tak žiadny problém. Povedal, že mali na Slovnesku kopu ľudí a pri obhliadke sa táto porucha ukázala u väčšiny.
ABU-HASAN

50+

Skútr / moto: Honda PCX-strieborná metalíza

Příspěvekod blackbox_lp » 29 říj 2010, 10:06

ako by sa táto porucha mala prejavovať?

Ja som inak pre dvomi dňami požičal skúter kamošovi a keď mi ho prišiel vrátiť, tak mi pred barákom šaškoval s plynom. Držal brzdu a prídával plyn. Hneď som po ňom skríkol, že čo to robí.. Keď som sa ho potom pýtal, či to robil veľa krát, tak povedal, že nie, nie.. že to len teraz , ale veľmi by som mu neveril. Odvtedy pri rozjazde cítim také väčšie vibrovanie. Akoby to zle chytalo silu od motora na koleso. ako keby reťaz/remeň skákal po veľkom ozubenom kolese. Nie je to nič hrozné, ale cítím to tam a trochu ma to rozčuľuje. Je možné, že niečo (ako to robil aj viac krát) tam pokazil? Je to niečo, čo by sa dalo iba nastaviť? Alebo je to iba náhoda? Viem, že mi to zvyklo robiť ráno, keď bola zima a ešte asi nebol celý skúter poriadne zahriaty. trošku to vtedy robilo, tiež iba pri rozjazde.. cca do 10km/h. keď som sa už ale dostal na hlavnú (cca po 750m od domu), tak to už bolo ok. teraz to robí vždy pri pomalom tak cca do tých 10km/h..
blackbox_lp

50+

Příspěvekod Sectoid » 02 lis 2010, 21:12

K té diskusi ohledně ceny garancnich prohlidek (a "zarucenych" info ze ta prvni ze vzdy zdarma):

Dobrý den,
v červnu tohoto roku jsem zakoupil u Vašeho dealera městský sůktr Honda PCX a spolu s ostatními vlastníky tohoto skůtru - napříč Českou republikou - jsem překvapen ROZDÍLY v částkách, které si Vaši dealeři účtují za garanční prohlídku po 1000km. Jedná se rozdíly počínaje kontrolou zdarma, přes několik stokorun, až po částky přesahující 1300 kč. Existuje nějaké stanovisko centrály Honda ČR k cenám těchto kontrol?

S pozdravem
Ondřej *****

Dobrý den,

reagujeme tímto na Váš níže uvedený dotaz a současně můžeme konstatovat, že je plně v kompetenci našich dealerů, zda-li bude jakýkoliv servisní úkon účtován nebo bude proveden zdarma. Naše společnost udává plán ( předpis ) stanovené údržby. Lze současně říci, že naši dealeři pracují také s rozdílnou hodinovou sazbou a tudíž i na tomto základě se ceny mohou lišit...

Podáváme tuto zprávu a jsme s pozdravem

Václav ****

Honda Česká republika, spol. s r.o.
EXPLORA Business Centre Jupiter
Bucharova 14/2641, 158 00 Praha 5
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod Tomáš@125 » 02 lis 2010, 21:16

Krasna odpoved tak neco jako polib si p.... :P :D
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod wictor » 02 lis 2010, 21:21

Odpověď vskutku diplomatická :mrgreen: Osobně bych otázku ještě konkretizoval. Kupón v servisní knížce na bezplatný servis po 1000km apod. :wink: :P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod Tomáš@125 » 02 lis 2010, 21:23

@ jsem take kupoval noveho, je to teda rok 2002 ale mam pocit ze jsem pri 1000 platil pouze olej.
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod Sectoid » 02 lis 2010, 21:24

No když mi na mobilu pipnul mail, jakoze odpoved, jen jsem se pousmal, presne tohle jsem cekal :)
Sectoid

250+

Příspěvekod oldik » 03 lis 2010, 19:50

Jinak tyhle skůtříky dávají v autoeleganci zdarma, když si koupíte Honda CR-V. Jen mi to přišlo úsměvný, když teď chrlili ty Rhony nebo jak se to píše. chtělo by nějakej takovej šikovnej kauf od někoho, kdo ho dostal a ani ho vlastně nechtěl. Nebo kdo má movitější rodiče a potřebujou vyměnit vozový park, taky cesta.
objem ničím nenahradíš :-)
DL 650 V-strom K5, X9 500 Evo - prodáno
oldik

500+

Reputace: 1

Příspěvekod Sectoid » 04 lis 2010, 11:00

Tak nám svolávají PCXka do servisu paní Mullerová ... :) aneb brzy cekejte doporucenou zasilku od Honda CR.
Sectoid

250+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek