od stamil » 03 úno 2013, 20:26
Včera moje první seznamovací jízda. Silnice sice suchá, ale ten štěrk u krajnic byl docela nutný pozornosti. Teplota + 3 stupně C. Záměrně jsem jel v chladném počasí - hned jsem zjistil jak a kde na mne fouká - a byl jsem příjemně překvapen! Po ujetých cca 15 km jsem cítil jen horní stranu stehen a pár centimetrů nad kotníky. Standardní PCX, foukání od štítku zhruba na bradu. Reflexní bunda se osvědčila na 100%, žádné profouknutí ani zapocení. Jezdil jsem po Lysé n/L odkolo 16-té hodiny, takže minimální okolní silniční provoz. Srovnal jsme si zrcátka do ideální polohy. Musím přiznat, že 50 let ve vývoji oproti mým jízdám na Jawě 05 - Pionýr jsou sakra znát. Plynulý chod motoru, tichý zvuk z výfuku, excelentní brzdění - prostě nadšení. Jedinný problém ovládání blinkrů - bude to chtít cvik, párkrát se mi povedlo, že jsem chtěl přestat blikat a při přepnutí do neutrální polohy jsem to přehnal a začal jsem ukazovat změnu směru jízdy na opačnou stranu. Ale jinak - ani jsem nečekal, že budu tak spokojený. Tak ještě vydržet a počkat na teploty alespoň + 10 stupňů C a začnu se skutečným zajížděním.
Naposledy upravil
stamil dne 03 úno 2013, 20:50, celkově upraveno 1