Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125

Příspěvekod bobino18 » 30 zář 2012, 21:25

Já našel toto sedlo. http://www.gumtree.com/p/cars-vans-moto ... /111751816

vypadá též dost solidně a je relativně levné...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bobino18

10+

Reputace: 0

Příspěvekod Yaryn » 30 zář 2012, 21:32

Dobrodruh píše:Ahoj všem, tak jsem se včera stal majitelem nového PCX, musím říct, že to byla láska na první pohled :D
Než se tak stalo, pročetl jsem celé fórum (byla to teda fuška) a nějak jsem nenašel info o tom, jak jste skútr zajížděli...
Na skútru mám sice najeto docela dost - asi 40 tkm, ale to byl padesátkový 2-takt. Sbírám info všude možně, ale každý mluví jinak - jedni říkají šetřit a nehonit prvních 1000km, jiní zase že jezdit naplno, aby nebyl línej, takže fakt nevím..
Jestli se to už tady řešilo, tak se omlouvám...

Každopádně to tu najdeš...řešilo se to tu,zkus napsat klíčová slova a uvidiš že ti to najde ...co si tak matně pamatuju tak většina psala, že tak do 500km pomalé plynulé rozjíždění...nejezdit na max a pak tomu postupně přidávat.. v těch 1000km by měl být už zajetý...nejsou to mé zkušenosti,jen jsem to tu celé přečetl,abych měl pro jarní koupi co nejvíce informací...jinak gratuluji a přeji krásné svezení... :)
Motto: co mě nezabije, to mě posílí...
2017 - 2019/SYM JET14
2019/HONDA FORZA 125
Yaryn

250+

Reputace: 42
Skútr / moto: SYM JET14 (prodáno)/Honda Forza 125

Příspěvekod StuntJ » 30 zář 2012, 21:34

Brrrr, lesklá kůže brrr .... To už chybí jen bičík a S/M maska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod bobino18 » 30 zář 2012, 21:39

no já spíš myslel to tvarování, pokud nemáš velkou zadnici tak to muže být příjemný posed... třeba i stou BONDAGE ženskou :-D :lol:
bobino18

10+

Příspěvekod sedli » 01 říj 2012, 13:12

BTW, ještě to není aktuální, ale...

Když jste zimovali minulej rok pcx, odmontovali jste svíčku a dali do válce polívkovou lžíci mot.oleje jak je psaný v manuálu na zazimování? Jde pak jen o to utažení svíčky, nemám momenťák, tak zda to má vůbec cenu a dotahujete svíčku od ruky nebo jen na předepsanej utahovací moment?
Naposledy upravil sedli dne 01 říj 2012, 15:00, celkově upraveno 1
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Dobrodruh » 01 říj 2012, 13:41

to Yaryn:

Díky :D Určitě ho budu šetřit, nějak se mi ho nechce vytáčet na max...
Jen pro informaci, kupoval jsem ho v Moravamotors Valašské Meziříčí - super přístup, velice ochotní a vstřícní! A navíc byl v ceně kufr nebo helma, já jsem si tedy vybral kufr, protože hodně cestuju a místa není nikdy dost...
Jinak svezení perfekní, jen to dost fouká, takže na jaře pořídím buď pořádnou helmu nebo plexi, ještě nevím..
Už se těším na příští rok :lol:
Dobrodruh

5+

Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: kufr GIVI 35l

Příspěvekod Kupeček » 01 říj 2012, 16:53

Odpověď na to sedlo.Myslím že je to pro Vás všechny hodně daleko.Ten čalouník je z Benešova u Prahy.Sundal jsem bobek,uřízl rozbruskou ty výstupky a zaslepil plechem titanzinek,který je nanýtován.Zespoda sedla jsou vidět jen ty oválky.Viz přiložené foto.Potom přes to čalouník přidal ještě dvojku molitan.Jsem spokojen na sto procent.Trvalo mu to tři dny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kupeček

100+

Skútr / moto: Honda pcx 125
Tuning / úpravy: Plexi TPC,přečalouněné sedlo,zrcátka s led blinkry,brzdová,koncová a blinkry pod sklíčky kufru,stříbrné víko kufru a kryt výfuku,závažíčka řídítek a nastavitelné páčky od bikers,vyhřívané gripy Oxford

Příspěvekod forester » 01 říj 2012, 18:06

sedli píše:BTW, ještě to není aktuální, ale...

Když jste zimovali minulej rok pcx, odmontovali jste svíčku a dali do válce polívkovou lžíci mot.oleje jak je psaný v manuálu na zazimování? Jde pak jen o to utažení svíčky, nemám momenťák, tak zda to má vůbec cenu a dotahujete svíčku od ruky nebo jen na předepsanej utahovací moment?

Ja som nič s toho čo opisuješ nespravil a ani batériu som nevyberal ale mamiesto toho som približne každý mesiac v garáži naštartoval a nechal poklepkať aspoň 10 min a spravil malé kolečko nakolko ta garáž je podzemná a na jar konkrétne 1.3. som zahájil sezónu a začal jazdiť do práce aj keď jedno ráno bolo ešte -4 a jedno doobeda napadalo 2cm snehu ale to ma nenastrašilo a jazdil som už stále len sa to v tej zime horšie zahrieva a motor má trochu s tým problém je o dosť lenivejší nakolko má vrtulu na chladiči v permanentnom chode a nieje riadená termostatom ako trebarz u Yamahy X-Max.
Každý kto má nejaký alarm alebo iné zariadenie zapojené na batériu a je v činnosti aj po vytiahnutí klúčika by mal batériu dobíjať min. každý mesiac,lebo po zime nenaštartuje a dlhodobo vybitá bateria sa môže takto odpísať.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod StuntJ » 01 říj 2012, 21:08

sedli píše:BTW, ještě to není aktuální, ale...

Olej do válce se řešil tak maximálně u litinových bloků, které mohli zreznout. U hliníkového bych to vůbec neřešil. Já zazimovávám tím stylem, že skútr vydrhnu, abych se na jaře nelekl. Doliji benzin na max, aby v nádrži nebylo moc vzduchu a benzin nemohl oxidovat. samo že benzínem bez biosraček. Další věc že zacpu vejfuk a sání hadrou, vytáhnu baterku, pohladím, dám na hlavní stojan, plachtu a hezkou dobrou noc .... více neřeším. Občas když mě chytne absťák , tak jednou za měsíc a 1/2, dám baterku skútr hezky chytne a projedu se v garáži :mrgreen: ...

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Acada » 02 říj 2012, 13:50

No ja krome tohoto udelal jeste to, ze jsem zavrel palivovy ventil a nechal motor vycucat to co bylo v soustave. Je ale pravda, ze ja mam karbec. Ale pro trysky by to melo taky nejaky vyznam ne?
Acada

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: NC 750X bývalo: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Zvednutý řídítka, zapalovač na řídítkách.

Příspěvekod amaize » 02 říj 2012, 15:55

StuntJ píše:Olej do válce se řešil tak maximálně u litinových bloků, které mohli zreznout. U hliníkového bych to vůbec neřešil. Já zazimovávám tím stylem, že skútr vydrhnu, abych se na jaře nelekl. Doliji benzin na max, aby v nádrži nebylo moc vzduchu a benzin nemohl oxidovat. samo že benzínem bez biosraček. Další věc že zacpu vejfuk a sání hadrou, vytáhnu baterku, pohladím, dám na hlavní stojan, plachtu a hezkou dobrou noc .... více neřeším. Občas když mě chytne absťák , tak jednou za měsíc a 1/2, dám baterku skútr hezky chytne a projedu se v garáži :mrgreen: ...

...a ten hadr v tom vejfuku a ssání tam nechám , kdo to má pořád strkat z5 a to vše dělám pod plachtou .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

8steve píše:PCX určitě nemá vnitřek válce z hliníku, bude tam ocelová vložka.

já bych řekl , že hliniková vložka válce asi není nikde , byl by to docela maras , ocelové kroužky v té teplotě a tlaku by si stou vložkou hravě poradily a pak by to mělo tak trochu vůůůli ,
pokud motor semo tamo protočím přes zimu , pak tam nemusím nic nalévat , naopak ten olej by mohl zas.at svíčku a zase práce bo by to nemuselo chytnut a korát nás by chytl třeba šlak :wink: a nedovedu si představit , že by tu byl někdo kdo to zakryje 15.10. plachtou a odkryje 15.5. příštího roku i včas vánoc tam nosíte cukroví a na řidítka věšíte baňky :twisted: bo jo tež :lol:
mopedy Stadion 11 a 22,Mustang 23,babeta 210,Simson S53...ale stále vzpomínám
05-12/2012 Lifan S-RAY 50 2T 1770 km,Yamaha X_MAX 125 09/12-04/2014 9100km
S blbcem se nikdy nepři - někdo by si mohl všimnout, že mezi Vámi není rozdíl
amaize

1000+

Reputace: 63
Skútr / moto: Piaggio MP3 400ie LT
Tuning / úpravy: Dr.Pulley,Iridiová svíčka,12V zas.,LED osvětlení,příd.brzdové světlo,zadní kufr,deflektor

Příspěvekod Acada » 02 říj 2012, 16:16

No ja to projizdim v zime jednou tak za 3-4 tejdny. Ono to je tak. Prijdu k tomu, reknu si, nastartuju at se to promazne. Po peti minutach "No uz je to teply a tak co kdyby jsem zkusil maly okruh okolo baraku" a konci to cca pulhodinovou projizdkou. Ale vetsinou bylo tak -15 stupnu, tak jsem to fakt nehonil :D
Acada

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: NC 750X bývalo: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Zvednutý řídítka, zapalovač na řídítkách.

Příspěvekod StuntJ » 02 říj 2012, 16:25

8steve píše:PCX určitě nemá vnitřek válce z hliníku, bude tam ocelová vložka.

No myslím si že doba ocelových vložek je snad pryč, u PCX bude hliníkový válec s nějakým tvrdokovovým potahem .....
http://gy6-performance.fr/images/big-bo ... cx-125.jpg :mrgreen:

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod StuntJ » 02 říj 2012, 17:18

Jednoduše jsem chtěl říct, že se olej do válce lil v době, kdy v tom válci mělo co zreznout. Dnes jsou moderní motory na bázi hliníku s nějakým pokovením či nitridací, takže tam nemá co zhnít, tak je zbytečné, cokoliv tam lít ...Sice se tam může nalít, ale bude to peklo pro svíčku, katalyzátor a moto bude co mít dělat, aby to po zimním startu vůbec spálil a vypláchl z válce pryč ..... :roll:
A pokud mě paměť neklame, tak PCX po vypnutí motoru natáčí válec do výfukové fáze, takže s otevřeným výfukovým ventilem ....

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Kill Frenzy » 02 říj 2012, 20:20

:shock: Tak lianie oleja do valca mi pride uz dost absurdne...technika je dnes uz niekde inde. Kazdy nech si to zariadi ako chce, kazdopadne ja okrem dotankovania do plna a umytia pred zazimovanim nemienim robit ziadne ine zalezitosti, skutru v garazi 4 mesiace nemozu nijak ublizit.
Kill Frenzy

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: Aprilia Atlantic 300

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek