[quote="StuntJ"][/quote]
Obecně odpovím, že mohu doporučit do moto oleje Castrol a Fuchs a ani Motul není špatný. To všechno je plně srovnatelné. Co se týče JASO MB, tak co vím, tak v současnosti je k dispozici snad jen ten Castrol co jsem o něm psal....v tomhle podání se proti původní specifikaci JASO MB a speciálně s ohledem na oxidační stabilitu proti řadě olejů JASO MA/MA2 jedná o kvalitní olej. Jinak proč mít ve skútru přísady pro JASO MA, tedy moto se spojkou, když tam nejsou třeba. Radši tam budu mít víc aditiv zajišťujícíh vyšší oxidační stabilitu. Proto si myslím, že specializované oleje pro skútry mají smysl, jen škoda, že není větší výběr a tím jsem chtěl htěl hlavně říci, že skútry mají proti moto konstrukční rozdíl a tím je objem olejové náplně a množství vzduchu co v tom je a jak jinak spojka. JInak si myslím že kluci japonský to maj vychytaný, protože před nima nikoho nenapadlo dělat speciální kategorii pro moto. V manuálu od Hondy SH mě teda zarážela pro japonský trh viskozitní klasifikace SAE 10W30.
PS oleje už 10 let nedělám
musel jsem ale reagovat, že skútry nemají v motoru něco extra.