Teď jsi uhodil hřebík na hlavičku (proto pořád nechápu, proč jsi na mě svého času útočil) - než jsem tu napsal, tak jsem tehdy těch 230 stran prochroupal taky (i když minimálně stovka se mohla smáznout). A ony hlavně mi pomohly se rozhodnout, proč vzít Hondu PCX a ne Aprilii Sportcity One, i když srdcově by mě to víc táhlo do Itálie. PCX je nejprodávanější skútr v Evropě (23 tisíc kusů ročně), takže na sebe logicky tahá největší pozornost - i těch, kteří o něm uvažují, nebo je zaujal, i když ho nemají a nikdy mít nebudou. Takoví lidi jako 8steve si ho nakonec koupí taky - a ten tu má tak 1/3 příspěvků...
Ale už třeba díky vláknu ví, že půjde do novějšího modelu.
S větší pozorností se na sebe nabalují i ta podtémata a pak se (jsme lidi) diskuze často zvrhne. Ale od toho, aby ji usměrnil (a promazal), je tu moderátor (nemusíme tu po sobě štěkat sami - jsme koneckonců jedna komunita). Osobně nevidím důvod, proč se po zkušební jízdě nepodělit o dojmy a neprobrat je z ostatními i na základě jejich zkušeností (to bylo třeba to škrtání stojanem - na druhé straně jsem aspoň věděl, na co se zaměřit), nebo proč neříct, že místo hodin jsem volil GPSkový tachometr (ten si pak dokonce jeden uživatel koupil na můj popud dříve, než došel mi - a rovnou sem dal i fotky) za ne o moc větší peníze (téma hodin se tu pravidelně recykluje co půl roku (viz naposledy Winterwolf). A podobně je to s tím plexi - jak přibývá lidí, co PCX má, tak se ta témata znovu otevírají, protože mohou mít noví lidé nové zkušenosti a mohou změnit dosavadní názory těch starých.
Nevadí mi ani srovnávací diskuze, které tu načal třeba j3nda, byť ta jejich náplň může být kontroverzní (nejsem zastáncem tuningu, a tak prostě vidím vstřikování PCX jako výhodu).
Já si zkrátka myslím, že usměrňovat diskuzní fórum má moderátor a na nás ostatních je ten "flow", jak to cítíme - a ideálně v intencích původního fóra. Víceméně vše, co tu je, je o našich pocitech na PCX navázaných (ať už to PCX někdo má a někdo na něj jen kouknul na fotce), i když je tu tolik stran, nikdo tu nepíše, co měl k obědu.