Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125

Příspěvekod dany01 » 13 srp 2012, 22:15

StuntJ píše:Pokud vypnu klíček, tak je odběr 000 prd, takže se nevybíjí, otočím klíček a odběr poskočí ku 2,5A, jen když svítí obrys ... Na to že je tam 7Ah, tak baterka dostává pěkně pokouřit :roll: Když jsem nastartoval a nechal chcípnout S/S tak je odběr okolo 8A, což baterka přežije tak 45 min ... :roll:
Je teda pravda, že na cestě do práce se baterka asi nestíhá dobít, páč jsou to 3 km a startuji to tam tak 20x. Takže to nebudu používat no :roll:

Pri startovani na aute trva dobitie na uroven pred startom po cca 12 km, tolko info od fundovanych ludi. Pri moto to nebude velky rozdiel , i ked mozno starter berie viac, pri tvojich kratkych jazdach a zapnutom S/S , kedy stale svietia svetla, dostava baterka riadne na frak. Ja nepouzivam start-stop, mozno len raz som to vyskusal- este ze sa to da deaktivovat.

Forester dik za link, aj som si dobre tipol tvoju vysku- "kurna jaky som dobry....."
Ak by Faze prisla na trh tak by som nad nou uvazoval, teda ak by nebola horsia ako tvoj povoz.... A samozrejme cena musi byt adekvatna konkurencii- nech pre mna za mna robia aj thajsku....
dany01

250+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda
Tuning / úpravy: Original

Příspěvekod skútr » 14 srp 2012, 09:42

forester píše:
dany01 píše:
8steve píše:aha, takže si píšu, že givi +18 už vytlačí vzduch nad přilbu - žena má 175cm, takže to by mohlo stačit

ideální je moto si půjčit a vyzkoušet

třeba totiž vzít úvahu, že každý má jinak stavěnou kostru. poměr délky trupu a nohou (to jak máš dlouhé nohy a tedy jak vysoko zadek) se může u dvou stejně vyských lidí dost lišit. čím delší nohy, tím dál od štítu sedíš, čím kratší, tím výš budeš mít hlavu.

já měřím 178 a mám ermax +12. sedím-li normálně vzpřímeně, ramena a bradu mi to zakryje, výš už fouká. když jsem vezl nové moto s origo štítem z prodejny, začalo pršet, mokrý jsem byl až do půlky prsou (kromě toho jsem měl mokré nohavice a boty, kolena zůstala suchá)
Obrázek
skútr

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: PCX125/2012
Tuning / úpravy: ermax+12

Příspěvekod Cerdik » 14 srp 2012, 10:12

Ha!! , díky za info.
Vypadá to, že ta +12 mi bude stačit a přesně splní mé očekávání. Tedy, vytlačí proud vzduchu od ramen na helmu, kde mi to tolik nevadí.
Naposledy upravil Cerdik dne 14 srp 2012, 10:29, celkově upraveno 1
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod Optimistka » 14 srp 2012, 10:25

StuntJ: tak jestli používáš S/S na 3 kiláky, tak se nediv. Pro mě je tento systém zlo, nechtěla bych ho ani v autě, leda by to snižovalo spotřebu o 50%. To, že tímto systémem baterka trpí, je známý fakt a navíc se to tu už řešilo, takže nechápu, že to ještě řešíš :shock:
Optimistka

50+

Příspěvekod dany01 » 14 srp 2012, 11:29

8steve píše:
Cerdik píše:Ha!! , díky za info.
Vypadá to, že ta +12 mi bude stačit a přesně splní mé očekávání. Tedy, vytlačí proud vzduchu od ramen na helmu, kde mi to tolik nevadí.

na helmě to může být taky sakra nepříjemný. ono ty helmy jsou dělaný na přímý proud vzduchu a turbulence vznikající za plexi můžou způsobit extrémní hluk a "házení" helmou...nic příjemnýho. ale to záleží helma od helmy

presne ako hovorí 8steve - na helmu je to ešte horšie ako na telo, kedže ja mám tento "problém" , opisoval som to vyššie , hluk v prilbe , a zistenie. Skušal som 2 integrálky a bolo to rovnaké. Po porcii km toho budeš mať plné zuby...., tak ako ja v sobotu po 500 km. Ked je možnosť ísť do vyššieho chod , ako kupiš + 12 cm, GIVI je o 6 cm vyššie a original honda ešte cca o 5-6 cm . vyzerá to stále veľmi dobre.
dany01

250+

Příspěvekod Kill Frenzy » 14 srp 2012, 12:26

Mozem opat len potvrdit co som tu uz pisal, mam jet prilbu a s origo PCX nizkym stitom bola jazda neprijemna - vietor siel presne pod plexi na helme, prievan v ociach, hluk a turbulencie...

S vymenou za GIVI neprijemnosti skoro uplne zmizli, da sa jazdit pohodlne aj v dazdi (mam 183 cm), samozrejme integrala je lepsia, ale uprednostnujem jetku z urcitych osobnych dovodov
Kill Frenzy

50+

Skútr / moto: Aprilia Atlantic 300

Příspěvekod dany01 » 14 srp 2012, 13:01

tak to sa u Teba rád zastavím , a vyskušam , prípadne dám tebe vyskušať. Ja mám 182 cm a mám to na ramenách a priamo na prilbe , čo je hluk a ostatné čo píšeme. Ak máš GIVI 322 čo je + 18 nad malé orig. , pri tvojej výške musíš mať to isté, ked prší mám všetko na prilbe a ramená , krk , vrchná časť prs......
dany01

250+

Příspěvekod Kill Frenzy » 14 srp 2012, 13:10

Preco nie?

Nehovorim, ze s 322 na mna vobec nic nejde a vobec nefuka, len ze je to velka zmena k lepsiemu oproti ministitku a pre mna uplne postacujuce. Dazd mi ide hore na prilbu a na hornu cast ramien, jazdim stale v motobunde, takze mi to nijako nevadi.

A co sa tyka vetra a turbulencii v helme, mam to naozaj komfortne, ale urcite k tomu prispieva aj samotna helma
Kill Frenzy

50+

Skútr / moto: Aprilia Atlantic 300

Příspěvekod Kupeček » 14 srp 2012, 16:04

8steve:Měl jsi pravdu.Termo kalhoty jsem dnes poprvé vyzkoušel, bylo ráno 7 stupňů.Do práce to mám 6 kilometrů a měl jsem je jenom pod džínama.Žádná zima mi po cestě nebyla a když jsem je na šatně sundaval měl jsem krásně teplý nohy.Takže si myslím že tuhle vzdálenost půjde jezdit i při menší teplotě bez problému.Uvažuju i o mikině od stejné firmy a kukle, nemám integrálu helmu a pod textilní bundu to bude plně dostačující.I když jsem dnes jel v textilní moto bundě tak na záda byl chlad trochu cítit a na nohy kde byly termo kalhoty a džíny tak bylo vše v pohodě.Jak psal 8steve dávám jim jedničku.A pro ostatní,jsou to tyhle.
http://www.motostar.cz/cz/eshop/5163-co ... s-kalhoty/
Kupeček

100+

Skútr / moto: Honda pcx 125
Tuning / úpravy: Plexi TPC,přečalouněné sedlo,zrcátka s led blinkry,brzdová,koncová a blinkry pod sklíčky kufru,stříbrné víko kufru a kryt výfuku,závažíčka řídítek a nastavitelné páčky od bikers,vyhřívané gripy Oxford

Příspěvekod Kupeček » 14 srp 2012, 16:29

Jo jo díky dobrý.A ten co tu plácal že jsou k ničemu ať si koupí tepláky za stovku,zahřeje ho že ušetřil.
Kupeček

100+

Tuning / úpravy: Plexi TPC,přečalouněné sedlo,zrcátka s led blinkry,brzdová,koncová a blinkry pod sklíčky kufru,stříbrné víko kufru a kryt výfuku,závažíčka řídítek a nastavitelné páčky od bikers,vyhřívané gripy Oxford

Příspěvekod StuntJ » 14 srp 2012, 17:53

Tak dneska došel stromeček, tak jsem milému PCX provrtal krovky na uchycení kufříku. Myslím si že se to povedlo, posuďte sami, mezera je tak cca 1 mm, jediný problém je členitost onoho plastu :idea:
DSC_1149.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Kupeček » 14 srp 2012, 18:00

Dobrý díry
Kupeček

100+

Příspěvekod fleet.admiral » 14 srp 2012, 18:09

StuntJ > Povedlo se ti to. Já si to raději nechal udělat v rámci předprodejního servisu, protože se mi s tím nechtělo drbat a nechtěl jsem ani riskovat životnost toho plastu. Zatímco ty vypadáš na Ala Borlanda, já budu kutil Tim... :D
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod StuntJ » 14 srp 2012, 18:16

No ono to nebylo až tak složité, původně jsem to chtěl vrtat ve stojanu, ale to by nešlo kvůli té členitosti, tak jsem to vzal do ruk a vrtnul akuvrtačkou, bordel ztrhl pilníkem a voala, páslo to na poprvé jak víno. Akorát nemám ještě vykoumané, jak potáhnu elektriku na brzdové světlo, nad tím popřemýšlím zítra v práci ....
Ještě mě tak napadlo, že bych ty díry asi zalepil silikonem nebo akrylem, aby nezatékalo to mašiny. Přeci jen to bylo na 100% kryté, teď jsou tam ďury ... :roll: uvidíme :idea:
2 fleet.admiral:
No nevím no :mrgreen:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Kupeček » 14 srp 2012, 18:53

Já mám kabel vedený tudy okolo držáku a ještě by to chtělo okolo něj zasilikonovat černým silikonem.A kolem držáku mám silikonem černým přilepený tyto gumičky,protože silikon jsem nedokázal udělat tak elegantně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kupeček

100+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek