Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125

Příspěvekod Optimistka » 08 srp 2012, 21:45

Kupeček: já mám místo riflí nepromok kalhoty od nerve s fleecovou podšívkou, mám dojem, že to jsou ty nejteplejší od nich (nebraska), je v nich úžasně teploučko a neprofouknou ani omylem, je to takový hrubý šusťák. Pak mají i jiné s tenší podšívkou, které by se daly dát i na rifle, aniž by ses uvařil. Já to každopádně nosím jako hlavní a jediné kalhoty.
Optimistka

50+

Reputace: 0

Příspěvekod taky pcx » 08 srp 2012, 22:53

Já mám thermodeku od Hondy a jezdím když není sníh nebo námraza, k tomu návleky na řidítka a letos to jistěj vyhřejvaný rukojeti. :D

Jenom mám komentář k tý slevový respektive licitační debatě a kam jako jezdit na servis a kam ne. Honda si s těmahle levnejma motkama pěkně s.... do bot. Jsou to motky pro socky, jako jsme my tady a podle toho to taky vypadá. Pokud budeme všichni takhle řešit co dáme za servis, tak brzo nebude kam jezdit na servis. Zeptejte se někdo svého dealera, kolik má na prodaný pcx a kolik na jiný motorce. A vy ho chcete odrbat ještě na servisu.?! Už teď se nemůžete v malejch servisech divit, že nejsou pcx na skladě a že není předváděčka na projetí. Není to o tom, že vyprodáno, ale všichni je musej zaplatit dopředu, aby měli vůbec co nabídnout. V každým autosalonu máte auto na vyzkoušení, ale v autosalonu si nikdo nedovolí řešit cenu servisu. Proč???? Proč je asi někde komplet nabídka všech barev pcx????? Chápu, že je špatná doba, ale pokud tady někdo řeší slevu už při nákupu takhle levnýho skůta, tak s tím mám osobně problém. Berte v potaz, že jezdíte za super spotřebu, nes..... se to, drží to stále nadmíru cenu a je to Honda s tradicí. Prosím buďte nad věcí a něřeště stokoruny .....

PS: taky jsem kdysi psal, že to mám levější garanci než v Pha. Zaplatil bych, ale i v Pha pokud bych tam koupil. U nás jsem nikdy nelicitoval a svému dealerovi zůstanu i nadále věrný.
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 22:44, celkově upraveno 3
Důvod: Úprava neslušných výrazů
taky pcx

250+

Skútr / moto: PCX

Příspěvekod Cerdik » 08 srp 2012, 23:10

Chudáci dealeři, choďme všichni k těm u kterých to stojí nejvíce a neopovažujme se po nich chtít slevy a levnější servis, ikdyž ostatní třeba nabízí lepší cenu a ještě bonus navíc..... to zní logicky, škoda že jsi to nenapsal dřív, mohl jsem utratit o pár tisíc víc za nic.... (sarcasm off)
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod taky pcx » 08 srp 2012, 23:18

Asi jsi to nechyt. Choď tam kde jsi koupil a jestli ti jednou nabídli slevu nebo bonus navíc, tak to je jejich konkurenční boj, ale neptej se dál kdo kolik kde zaplatil za servis. Píšeš chudáci dealeři, ale zjistil jsi kolik mají na tvým skůtru, když ti ho tak výhodně prodali????
taky pcx

250+

Příspěvekod liberecak » 08 srp 2012, 23:24

Tak to je moudro :shock: jasně 23000 prodaných skútru za rok v evropě je určitě provar oni vlastně to vyrábí jen z dobrosrdecnosti pro nás socky ty budeš koumak ... Osobně řeším cenu servisu pro porovnání ne proto že na něj nemám ale nevidím důvod proč dát za stejnou garancku o 1000,- víc když je to všechno Honda
liberecak

100+

Skútr / moto: HONDA PCX 150 ,EX-Italjet Formula 125
Tuning / úpravy: Nejlepší úprava = SERIE :-)

Příspěvekod Mr. X » 08 srp 2012, 23:26

taky pcx píše:A vy ho chcete odrbat ještě na servisu.?!

Ne, ale nenechám se odrbávat ani já. Radši budu živit menší dealery Hondy mimo Phu než nenažrance na Jarově a jim podobný. Když někdo dokáže vydělat na prohlídce při ceně 1000,- a jinej si za stejnou prohlídku nechá zaplatit 2500,- tak je to u mě normální zloděj.

Nicméně to, proč já už k nim nepojedu, není jen o ceně, ale to bych se už opakoval...

Helmy co se vejdou pod sedlo PCX
Části servisního manuálu PCX
Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Blastery (chrániče rukou) na PCX
Mr. X

100+

Skútr / moto: PCX125

Příspěvekod Cerdik » 08 srp 2012, 23:34

taky pcx píše:Asi jsi to nechyt. Choď tam kde jsi koupil a jestli ti jednou nabídli slevu nebo bonus navíc, tak to je jejich konkurenční boj, ale neptej se dál kdo kolik kde zaplatil za servis. Píšeš chudáci dealeři, ale zjistil jsi kolik mají na tvým skůtru, když ti ho tak výhodně prodali????

Jejich marže mi je s prominutím u zadku. Koupím tam, kde to bude nejvýhodnější. To stejné platí pro servis.

Chlape ty asi žiješ v jiném světě než já :).
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod taky pcx » 08 srp 2012, 23:37

Promiň, ale je zásadní rozdíl honda ČR a dealeři. Dealeři jsou tlačeni do věcí o kterých se nám vůbec nezdá. Hondě jde o čísla, ale ne sumy peněz nýbrž o prodané kusy moto. A protože se prodávaj nejvíc levný stroje na kterých dealeři nic nemaj, tak brzy může dojít k tomu, že dealeři sice budou VIP prodejci co se týká kusů moto ( je jedno ať stojí pade nebo mega ), ale nebudou moct platit svoje závazky. Veř mi, že vím o čem mluvím. Motorku, kterou jsem kupoval před 10-ti lety stála 330 tis a dnes stojí 169 tis????? S novejma technologieama a kompl přepracovaná. Vyděláváš o půlku míň než před deseti lety???? Jo a kolik platíš za plyn a elektriku, stejně jako před deseti lety????
taky pcx

250+

Příspěvekod Cerdik » 08 srp 2012, 23:44

A jsme u toho znovu. Co já jako koncový zákazník s tím mám společného? Koupím tam, kde bude nejlepší cena/služby/servis/přístup. Jestli na tom maj takovou, nebo makovou marži si snad vyřeší dealer s výrobcem. Obhajovat ceny jejich servisu na základě údajně nízké marže (i kdyby to byla pravda) je teda dost ujetý :)
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod taky pcx » 08 srp 2012, 23:50

Jo tak to máš naprostou pravdu, ale opět to je pravidlo a životní zkušenost. Mám na to svůj názor, který se sem nehodí, ale ke komentáři. Z mé strany tady k marži nepadlo ani slovo. Apeluji pouze na majitele pcx. Každý ať si to přebere sám. Howgh
taky pcx

250+

Příspěvekod majlou » 08 srp 2012, 23:56

Servis není jen o ceně, ale také o chování. Pokud se chovat neumí, odvedou špatnou práci (Jarov) ještě za cenu několikanásobně převyšující "konkurenci", tak já rád vyhledám nové servisní místo a rád si přečtu reference na ostatní servis. To je každého legitimní volba. Já za sebe říkám ne. Proč jinak funguje mezinárodní záruka a síť autorizovaných servisů, než abych si mohl vybrat toho nejlepšího pro mne?
majlou

50+

Příspěvekod Gandalf » 09 srp 2012, 08:15

Je smutnou pravdou a platí to pro velkou část prodejců/servisů, že ve velkých městech, kde mají větší poptávku i počet servisovaných strojů, narůstá arogance a to jak v přístupu, tak v cenách.
Žiju v Brně, ale všechny vozy jsem, až na jedinou výjimku, kupoval v menších městech. Měli mnohem vstřícnější přístup, jsou aktivnější, ochotnější a většinou i cenově přístupnější. Výjimka může potvrzovat pravidlo, ale většinou jsem to takhle zažil a jedno jestli v autech nebo motorkách.
Nedávno jsem se zajímal o servis jedné značky a brněnský dealer mi nabídl za běžnou prohlídku cenu více než dvojnásobnou ve srovnání s mimobrněnským a to takřka nereaguje na e-maily a chová se prostě mnohem méně vstřícně.
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod Cerdik » 09 srp 2012, 09:12

Takže zpět k PCX jako takové :). Chtěl bych pořídit plexi (plánuju jezdit dlouhou sezonu, takže ochrana nutná) a zatím se mi nejvíc líbí toto http://www.pcxclub.cz/aktuality-novinky-akce.htm?id=12 , neviděl jste to někdo v reálu? líbí se mi ten sportovnější design.
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod fleet.admiral » 09 srp 2012, 09:15

To plexi vypadá dobře, ale postrádám u něj cenu a na e-shopu jsou zalistované jen ta GIVIčka...
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod dany01 » 09 srp 2012, 09:24

Cerdik píše:No pochybuju že to někde evidujou. Ale jak říkáš, ukážu jim to, až budou chtít prachy.
Jinak každá tisícovka dobrá ně? :). Při nákupu jsem se jen zmínil o nějaké slevě, tak jsme se dohodli alespoň an té garančce.

Kupoval jsem skůtr, abych ušetřil oproti autu, takže proč jim cpát peníze, když nemusím. Snažím se i jezdit na spotřebu. Nikam to nehoním, pohoda do 80km/h a spotřeba zatím do 2l. Ostatně dle tvého spiritmotor.de jezdíš podobně... Myslím, že je to i pro motorku lepší, plynulé rozjezdy, brždění hlavně motorem, prostě plynulá jízda. To stejné aplikuji i u auta a nevím jestli mám jen štěstí, ale za 120tis. km co jsem s ním nalítal jsem kromě oleje a brzd neměnil nic.

Už to tu bolo veľa krát rozoberané , spotreby atd. Stále tvrdím , že to je o medzikuse medzi sedačkou a riaditkami /volantom. Ked sa jazdí plynule , tak ako píšeš , tak to sa to odzrkadluje na spotrebe a samozrejme aj na stave motorky/auta. mne vydržali predné platničky na 1,9 TDI 120 000km a mám pacientov v robote čo ledva 30-40000km. To isté platí aj pre motorku - spojka, brzdy, atd......., a to netvrdím , že jazdím pomaly , len s rozumom a predvídam - plynule. Nebudem páliť zo semafora ,ked viem , že ma chytí další za ním........
dany01

250+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda
Tuning / úpravy: Original

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek