Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod kiko » 07 srp 2010, 22:10

blackbox_lp: ak sa Ta mozem opytat, oplati sa to tam kupit? Alebo si to tam kupoval len koli tomu, ze unas sa na to dlho caka? Dakujem
kiko

10+

Reputace: 0

Příspěvekod niknejm » 07 srp 2010, 22:33

blackbox_lp je to overene aj pri autach, ze v zabehu ti to zere jednoducho viac a to o dost. niekto to jednoducho neriesi, kolko to zozerie v zabehu a zacne sa o to zaujimat az po zabehu. Konkretne ti neviem povedat ako to bolo u mojej PCX,pretoze na PCX este len cakam :) Ale dam ti urcite vediet, takto o mesiac by som ho uz mal mat.
Auto vezie telo, motocykel dušu
niknejm

50+

Skútr / moto: Honda Forza 125, Honda NC700XA, Honda PCX
Tuning / úpravy: -

Příspěvekod blackbox_lp » 08 srp 2010, 00:05

kiko píše:blackbox_lp: ak sa Ta mozem opytat, oplati sa to tam kupit? Alebo si to tam kupoval len koli tomu, ze unas sa na to dlho caka? Dakujem

už som to tam upravil aby to bolo jasné. ja som to myslel tak, že v Londýne žijem a pracujem, preto som si samozrejme kúpil skúter tu. či sa to oplatí neviem, tu je cena 2270 libier + 100 libier grátis na nákup niečoho v obchode. ja som si dokúpil alarm (ešte len na neho čakám) za 175 libier. časom si kúpim ešte top box, keď bude viac peňazí.

inak dnes sa mi stalo, že pri idlingu sa mi vypol motor úplne na križovatke. nejak to blbne. a to hneď dvakrát... hmm. asi to prestanem používať. pri tom by nemala byť nejak extra lepšia spotreba, že? to je len tak "na oko".. Koľko to môže reálne ušetriť benzínu? Z plnej nádrže tak cca deci? môj tip..
blackbox_lp

50+

Skútr / moto: Honda PCX silver

Příspěvekod alpako » 08 srp 2010, 13:18

Jak by se měl ten motor vypnou nežli úplně. Tuto funkci používám a motor se vždy vypne úplně a při malinkém pootočení plynovou rukojetí se motor okamžitě spustí a skútr vyrazí kupředu :mrgreen: spousta lidí to třeba na srazu na Strahově zkoušela a vše funguje na 100% perfektně.
Systém přestane fungovat jen když ze skútra sesednu. :mrgreen:

Jinak cena 2270 Liber to je na naše 65830,- (při kurzu 29,-Kč za 1libru) což je o 7930,- Kč dražší ve VB než ČR :|
alpako

100+

Skútr / moto: Yamaha MT-07, Honda PCX 125

Příspěvekod Myschan » 08 srp 2010, 20:14

To: blackbox_lp. Když se setkají třecí plochy, které jsou obě nové, v určitých tolerancích, tak se musí zabrousit, "ochodit", takže se sníží vzájemné tření, tedy odpor. Časem se zajede, neboli "ochodí" všechno možné, nejen píst a válec, ale i další součástky, např i brzdové obložení atd. Takže kde je větší tření, tedy větší odpor, tam je "logicky" i vyšší spotřeba. Že jsou 4 litry dost, to s Tebou souhlasím.
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Myschan

1000+

Reputace: 14
Skútr / moto: Sh 150 (2022)

Příspěvekod Miro11 » 09 srp 2010, 08:04

blackbox_lp: máš to správne prepočítané? pinty alebo gallons na litre? predsa v zábehu nemože mať 2x väčšiu spotrebu...alebo to bude tým že jazdíte na nesprávnej strane cesty :lol:

Edit: inak spotrebu 2,2 l/100km Honda udáva pri používaní systému "stop and go" keďže ho nepoužívaš a ešte občas za to vezmeš..tak niet sa čomu čudovať..spotreba ide hore :wink:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod Sectoid » 09 srp 2010, 10:40

Jezdim tak nejak "s proudem" i rychleji a Stop&Go pouzivam velice sporadicky..spotreba 2,4..a vubec to neresim :)
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod blackbox_lp » 09 srp 2010, 11:58

alpako píše:
Jak by se měl ten motor vypnou nežli úplně. Tuto funkci používám a motor se vždy vypne úplně a při malinkém pootočení plynovou rukojetí se motor okamžitě spustí a skútr vyrazí kupředu :mrgreen: spousta lidí to třeba na srazu na Strahově zkoušela a vše funguje na 100% perfektně.
Systém přestane fungovat jen když ze skútra sesednu. :mrgreen:

trochu to upresním. vypol sa úplne v tom zmysle, že sa vypol aj stop and go. tz svetielko nesvietilo a po otoční plynu motor nenaskočil. ale ak píšeš, že to prestane fungovať ak zo skútra zosadneš, možno som sa postavil na dve nohy aby si "zadok trochu oddýchol", tak možno vtedy sa to vyplo, je to možné. odvtedy sa to nevyplo, manuál som nečítal..

Sectoid:
keby som mal 2.4l/100km spotrebu, tak to neriešim ani ja.. :)

Miro11 píše:blackbox_lp: máš to správne prepočítané? pinty alebo gallons na litre? predsa v zábehu nemože mať 2x väčšiu spotrebu...alebo to bude tým že jazdíte na nesprávnej strane cesty :lol:

Edit: inak spotrebu 2,2 l/100km Honda udáva pri používaní systému "stop and go" keďže ho nepoužívaš a ešte občas za to vezmeš..tak niet sa čomu čudovať..spotreba ide hore :wink:

mám to dobre prepočítané, neboj.. :) a 2x väčšiu spotrebu to dalo. "iba" takmer dva krát. čo sa týka stop and go. ja si nemyslí, že to môže mať až taký efekt na spotrebu. ako som vyžšie písal, tipujem, že to ušetrí tak cca deci na jednu najazdenú nádrž čo na 100km spraví tak 3cl. ale je to iba môj tip.

Posledne som natankoval tuším v piatok, tak som zvedavý. zatiaľ je na displaji full, a najazdil som cca 35 míľ (35 x 1,61 = 56,35km) . Teraz jazdím veľmi, veľmi sviežo, nepridávam tomu zbytočne a viac-menej používam aj stop and go. Uvidíme, koľko z toho bude..

Myslím, že ste sa tu celkovo dosť sťažovali na sedadlo. Neviem či to už niekto predomnou tiež objavil, ale ja som prišiel na to, že to sedadlo je vlastne aj super. ak si sadnete dozadu, tak zostanete v takej polohe skoro ako na cestnej veľkej motorke. mám pocit, že aj tá aerodynamika sa zlepší. lepšie obteká ten vzduch. je to super pri vyžších rýchlostiach (ja som zatiaľ išiel max iba cca 65km/h). samozrejme nevýhoda sú nohy. ofukuje ich oveľa viac. ale to sa dá vyriešiť dobrými windstoppermi nohavicami. mne to teda vyhovuje pri rýchlejšej jazde. aj ten pocit z jazdy je lepší. vyskúšajte a dajte vedieť. posledne som skúsil vyklopiť stupačky pre spolujazdca a tam som si vyložil nohy. aj to je fajn a asi aj lepšie.
blackbox_lp

50+

Skútr / moto: Honda PCX silver

Příspěvekod Daelimek » 10 srp 2010, 16:10

Ahoj, nevím, kde jinde se ptát, tak to zkusím zde. Úspěšně jsem se zbavil svého čínského skútru a tak koukám po něčem novém. Jako první jsem měl v merku Kymco Super 8 125ccm za cenu kolem 50.000,-
Pak jsem ovšem zahlédl toto vlákno a s ním i krásný, značkový skútr za luxusní cenu. Léto pomalu končí a já bych se chtěl zeptat, kde v republice seženu PCX skladem, tedy ihned k prodeji? Nechce se mi čekat několik týdnů, než mi skútr přivezou. Do PCX jsem se zamiloval a tak všechny Kymca, Lonciny, Kentoye apod. šly stranou. Honda se mi svým vzhledem i technologiemi prostě zamlouvá a myslím si, že ta cena je opravdu parádní. Kde je nejlepší prodejce + servis? Jsem z Vysočiny, takže by pro mě bylo nejlepší Brno, ale slyšel jsem, že tam je servis nic moc..na Vysočině žádný dealer není..budu klidně i dojíždět..
Díky za informace, moc si toho vážím..
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod alpako » 10 srp 2010, 16:38

Zdravím, pokud vím neseženeš NIKDE !!
V červnu (podle informací prodejců) bylo dovezeno do ČR cca 77 kusů PCXek, z níž většina byla již pro konkrétní zákazníky, kteří si zaplatili zálohu.
Potom se podařilo sehnat pár kousků odmítnutých od lidí kteří nechtěli čekat a chtěli jezdit už třeba od dubna :-)
Další várka PCXek má dorazit někdy v září, ale opět už je většina zazálohovaná tudíž vlastně prodaná.
Ale zkus obvolat dealery třeba se ti povede něco splašit, ale skladem není nic a na září tomu nedávám moc nadějí.
Já jsem obvolal a objezdil 24-25.6.2010 poctivě všechny dealery v ČR a sehnal jsem jediný černý kousek jiné barvy už nebyly a pokud si pamatuji měl jsem na výběr od dvou dealerů z Ml. Boleslavi a tuším z Pardubic jinak už nic nebylo.
Naposledy upravil alpako dne 10 srp 2010, 16:41, celkově upraveno 1
alpako

100+

Skútr / moto: Yamaha MT-07, Honda PCX 125

Příspěvekod 1975ak » 10 srp 2010, 16:39

Daelimek,,, řeším to co ty, ale slyšel jsem že pro 2 je to na větší vzdálenost nepohodlné,, tak budu hledat něco jiného. Nicméně souhlas,, spotřeba, altec-startér , stop-start,,, to jsou supr technologie,, a cena je parádní. nicméně jak jsem psal,,, chci to na ježdění pro dva.
Skůtr je na šrot (SPZ k prodeji)
Malaguti Blog 150 r.v. 2010, Najeto 5xxx km PLUS 15465 km na KEEWAY FOCUS.
Nejdál do Chorvatska a zpět na Keeway Focus 50 ccm -2009SOLO a na Malaguti Blog 150ccm TANDEM-2011.
NEJDE MI SZ - mejl ak1975@post.c z
1975ak

500+

Skútr / moto: skútr Malamut Blog 160
Tuning / úpravy: otáčkoměr, 2 blinkr, přední 12V zásuvka

Příspěvekod niknejm » 10 srp 2010, 17:39

Auto vezie telo, motocykel dušu
niknejm

50+

Skútr / moto: Honda Forza 125, Honda NC700XA, Honda PCX
Tuning / úpravy: -

Příspěvekod Miro11 » 10 srp 2010, 18:18

video z youtube sa nahráva cez tlačítko "youtube" celkom vpravo hore :wink: takto

a otázka? Máte už obrovksý zámok ktorým to prichytíte k masívnemu zábradliu, Xenu na kotúč a k výfuku priviazaného hladného rotvailera? :wink:
pekný návod..ja mať PCX, už kľudne nespávam :lol:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod wictor » 10 srp 2010, 18:44

Tak tohle soudruhům z Thajska za dohledu soudruhů z Japonska moc nepovedlo a systém HISS to bohužel nemá :? Na druhou stranu si nedělám moc velké iluze jak je to u jiných scootů, ale kotoučák i řetěz je tak jako tak samozřejmostí :wink: :P

Daelimku podle offico stránek Hondy je v současné době v ČR k dispozici jedinej kus a to: http://moto.honda.cz/dealeri/zlinsky-kr ... otors.html (samozřejmě už může být zarezervován apod.)

jinak je to bohužel, tak jak píše alpako. Už i zářijová dodávka do ČR je z velké části rozebrána. Přeci jen je to řekněme "cenová bomba" :wink:

:P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod _Tom_ » 10 srp 2010, 19:41

počkejte, mě na prodejně ukazovali na pcxku systém jakéhosi hiss imobilizéru v klíčku, a já měl zato, že je to elektronikou jako v autě neprůstřelné a podle toho videa to vypadá na čistě mechaniku a jede se :shock:
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení