Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod alpako » 31 črc 2010, 15:21

Ježiši lidi nechytejte mě tak za slovo. Co se týče ukončování diskuse - klidně reagujte jak chcete to mi nevadí vždyť je to fórum :mrgreen: nemyslím nic špatně myslel jsem že už toho bylo napsáno dost a dost, ale jestli má někdo poznatky a názory,prosím nikdo mu přeci nebrání se vyjádřit.
Co se týče seřizování ventilů z toho už mi jde hlava kolem ( :lol: a myšleno ve srandě :lol: a tak to i berte - kdyby jste mě znali tak budete vědět že vše beru v legraci a s nadsázkou) oni jsou v tom motoru nějaké ventily ??? no to je dobře vědět. Pokud motor nebo celá motorka :P (skútr) překročí hranici své životnosti tak co potom budu dělat ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Už vím koupím si novou Hondu a budu si dál užívat požitek z jízdy protože to je to nejdůležitější a proto jsem si tuhle Black Cat koupiiiiil.
alpako

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha MT-07, Honda PCX 125

Příspěvekod novaka » 31 črc 2010, 19:44

No kdyz tvrdis, ze se ventily u Hondy PCX hlidaji v ramci garancnich prohlidek podle poslechu a podle toho jak skutr startuje a ze ti to nekdo rekl v servisu a jeste to opakujes, tak se nediv, ze te nekdo chyta za slovo (preci jen, aby to nekdo neopakoval a neposkodil si skutr) a to i v dalsich nesmyslech. Nechapu jak souvisi tvuj emotivni dovetek s predchazejicim tematem a proc vytrhavas jednu moji vetu z celeho kontextu, ale to je nejspis jedno :wink: :) :D 8)
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod kritik » 31 črc 2010, 21:52

Pozdravujem. Tak som si tu diskusiu precital , tuším, že celú :wink: V pondelok skočim do Hondy zajednať si jeden kus či už na tento rok, alebo budúci :D ked uz sú také čakačky. Inak som dosť rozmýšľal aj nad PS125i ak by som niekedy chcel zviest manzelku :D. Ako je to s dvojicou na tom PCX ? Da sa ?
kritik

5+

Skútr / moto: ----

Příspěvekod Sectoid » 31 črc 2010, 22:33

Ve dvojici jsem ted ujel cca 80km vkuse se stejne tezkym kamosem cca 70 +70 kg. Na jizde se to nejak moc nepodepise. Nechci rikat ze bych to nepoznal, ale opravdu jsem nemel problem. Bohuzel an nejake delsi trasy je PCXko moc male :/

Ale taky se zeptam, kolik tak jezdite na delsi ceste ? PCXko dokaze jet "furtpryc" 100km/h, ale nejak si rikam, jestli to na nej uz neni krapet moc. Osobne jezdim kolem 70 ---80 --- 90 kdy se cela motorka tvari jako ze je vse celkem nuda. Hlavne ta 80 je uplne pohodova rychlost. Nicmene jak rikam, jel jsem asi 20Km vic jak 100km/h a dalo se. Maximalka je bezne nekde za 110, ale to uz je spise let na tomhle prskoletu
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 dub 2013, 16:22, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou, které dělilo jen několik minut.
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod kritik » 31 črc 2010, 23:26

dakujem za reakciu. Ja chcem nieco sebe pre radost :wink: Minuly rok som kupil otcovi nejakeho cinanca Biaginni a par krat som sa bol prevsiest a ma ten vietor vo vlasoch chytil za srdce. Nepotrebujem, ziaden maxiskuter na dlhsie trasy mam auto a do neho aj dve male deti :) . ako som pisal este by som zvazoval PS125ku, ale neviem sa rozhodnut. tuto sa mi paci dizajn a ta stop and go technologia spolu s nizkou spotrebou, u PSky zas asi vacsi komfort pri sedeni. ale PCX som nevidel na zivo, nikde ho momentalne u nas nemaju aspon co som tak pozeral web a zasoby na sklade.
kritik

5+

Příspěvekod Sectoid » 31 črc 2010, 23:34

Nemuzu si pomoci ale PS vypada silene..hnusne..skoro jako SH. Ale to je vec vkusu. Nemam rad ty "retro" skutry. Nemam vlastne rad ani Vespu. PCXko zepredu vypada jako silnice, coze me docela bavi :) Mam papiry na silnejsi,takze ve me muze hlodat svedmi, ze jsem si nekoupil neco silnejsiho, nicmene pokud bych mel papiry jen na 125ccm tak bych byl vykonove unesen.

Na Tvem miste bych se nebal ani vykonu, brzd ci obratnosti. Tohle vse mi na PCXku prijde paradni. Trosku me mrzi sedlo. Je tvrde a nevim kdo ho vymyslel, ale asi moc chytry typek to nebyl. Navic ta zarazka, umyslne nepisu operka, je tak na ho*** ze si clovek nemuze ani presednout. To je asi nejvetsi slabina. Jinak jsem naprosto spokojeny majtel

Uzavrel bych to tim, ze byt PCXko 150 ci 180tka tak nekoukam po Majestynach a Burgmanech.

*Stop&Go pouzivam jen tak asi v 10% pripadu. Napriklad kdyz uz me nebavi cekat na cervene, protoze kdykoliv prepnu motor do rezimu STOP&Go a ono to po 3 vterinach chcipne, padne zelena :D
Sectoid

250+

Příspěvekod kritik » 31 črc 2010, 23:59

ok. dik za postrehy. tak dufam, ze sa skoro pridam do rodiny skutristov na PCXkach :D
kritik

5+

Příspěvekod Sectoid » 01 srp 2010, 23:12

Co rikate, majtele PCX, na Combi Brake System? Ted jsem par set km sledoval jak vlastne brzdim a je to tak, ze vetsinou pouzivam jen predni kotouc a zadek jen v zatackach. Nicmene, co si pamatuju z nejakych neprijemnych situaci, kdy jsem potreboval OPRAVDU zabrzdit, mel jsem tendenci instinktivne zamacknou spise zadek.

Jinak u meho PCXka je to serizeny asi tak, jak ma, kdy ve chvili, kdy zacnu brzdit zadni brzdou tak se vlastne nic nedeje az do chvile "kdy za to vemu" pak brzdi i predni kotouc. Schvalne jsem to trapil a dospel k nazoru ze nejde "alespon ne na suchu a mokru" docilit zablokovani predniho kola pomoci CBSka.

Takze to hodnotim docela kladne. Otazkou je,co to dela na snehu :)
Sectoid

250+

Příspěvekod _Tom_ » 05 srp 2010, 07:11

PCX je pěkný designově hezký a moderní skútr, podle mě je to ale vše. Mě překvapil naživo, kde byl menší než fotograf zamýšlel.

spolujezdcova sedačka PCX vs PS,SH se rozhodně nedá srovnávat.
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod alpako » 06 srp 2010, 13:46

Mě se to nezdá, protože sedím vepředu :lol: :lol: :lol:
Nééé ale teď vážně, jasný je že PCXko není na žádný cestování teď jsem byl na Strahovským srazu a asi během 4 hodin jsem najezdil se synem (který má asi 56kg) cca 95km a pravda je že si stěžoval že ho bolí pr..l, jinak výkonově to ani není znát, že tam toho spolujezdce mám. Ale na cestování jsem si PCXko nekupoval takže s tím bylo počítáno, že to nebude nijak zvlášť pohodlný, já to sedlo za těch 15km do práce ani nestačím zahřát :lol: :lol: . Na druhou stranu se sedlem se dá vždycky něco udělat, na tom obrázku je upravené sedlo pro jezdce ale jistě by šlo upravit do pohodlna i to pro spolujezdce. :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
Naposledy upravil KYBLOS dne 01 dub 2013, 16:24, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
alpako

100+

Příspěvekod blackbox_lp » 07 srp 2010, 15:45

zdravím,

kúpil som si v stredu hondu pcx. mám už len posledné dve "paličky" paliva a najazdených iba 104 miľ čo je asi 167 km. Nádrž bola natankovaná doplna pri kúpe. aby som dosiahol tých 2,2l na 100km potreboval by som ešte nejakých 70 míľ (112km) čo veľmi, veľmi pochybujem, že spravím. ako je to možné? čítal som celé toto vlákno a každý písal, že spotreba je super. dokonca niekto písal, že aj len 2l na 100km. je to dôvod na reklamáciu? alebo s tým niečo spravia v servise po prvej servisnej prehliadke? :| Je pravda, že som sem tam tomu aj "pridal plynu" keď som potreboval obehnúť, ale celkovo to bola jazda cca 50km/h po meste.. Idling som mal vypnutý, ale nemyslím, že to by nejak extrémne ovplyvnilo spotrebu.
blackbox_lp

50+

Skútr / moto: Honda PCX silver

Příspěvekod alpako » 07 srp 2010, 17:51

Jedna čárka je 1,5L benzínu (podle návodu) a na to můžeš najet cca 60-70km. Potom je taky otázka nakolik byla nádrž plná. Já bych ještě počkal a udělal si dlouhodobější měření spotřeby a pak bych to řešil.
Nejsem sice odborník, ale zcela nový motor bude mít asi jinou spotřebu nežli motor zajetý (alespoň částečně).
Otázka pro tebe: Oni jsou na Slovensku k mání PCX-ka normálně na prodejně ??? :shock: :shock:

PS: jinak jak vidíš v podpisu pod textem mě to žere momentálně 2,4L/100 a ujeté kilometry jsou tam taky a údaje se po každém tankování automaticky aktualizují. :mrgreen:
alpako

100+

Příspěvekod Myschan » 07 srp 2010, 20:56

Musíš to nejdřív trochu zajet. U nového stroje je spotřeba logicky vyšší
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Myschan

1000+

Reputace: 14
Skútr / moto: Sh 150 (2022)

Příspěvekod niknejm » 07 srp 2010, 21:41

blackbox_lp,tiez by ma zaujimalo ako alpaka, ze ci u nas na Slovensku su predajne kde PCX-ka predavaju na pockanie :D
co sa tyka spotreby,nerob si s tym hlavu, je to normalne ako uz povedal g.man.
zabehni to a ked az potom ti bude zrat 4 namiesto 2.2 tak vtedy zacni rozmyslat co s tym :)
Auto vezie telo, motocykel dušu
niknejm

50+

Skútr / moto: Honda Forza 125, Honda NC700XA, Honda PCX
Tuning / úpravy: -

Příspěvekod blackbox_lp » 07 srp 2010, 21:42

alpako píše:Otázka pro tebe: Oni jsou na Slovensku k mání PCX-ka normálně na prodejně ??? :shock: :shock:

no to neviem.. :D ja som to kupoval v Londýne.. :mrgreen: preto aj tie míľe namiesto kilometrov.. :) Samozrejme žijem a pracujem tu v LONDÝNE. Nie, že som sem prišiel len kúpiť skúter.. :D

g.man píše:Musíš to nejdřív trochu zajet. U nového stroje je spotřeba logicky vyšší

No ja odborník na "stroje" nie som, takže logiku tam žiadnu nevidím. Dúfam, že máš pravdu..lebo 4l na 100km sa mi zdá dosť veľa.

niknejm:
Vám to tiež žralo na začiatku tak veľa?
Naposledy upravil blackbox_lp dne 07 srp 2010, 23:09, celkově upraveno 1
blackbox_lp

50+

Skútr / moto: Honda PCX silver

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení