Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod StuntJ » 22 bře 2012, 22:56

samcux píše:Tak, ja som mal minulý týždeň servis po 12 000km. Menil sa klinový remeň - 30€, valčeky - 70€, vzduchový filter - 15€ a olej. Celkovo som platil 140€.
Zadná pneu je už dosť opotrebovaná a bude sa musieť už o tis - 2tis km meniť.
Spotreba vychádza na 2,31 l/100km.

Čo nato hovoríte vy???

Celkově je to takové zvláštní, dle manuálu :
vzduchový filtr měnit každých 16 000km
klínový řemen každých 24 000km
válečky nezmiňují

No ale záleží to asi hodně na stylu jízdy, pokud s tím někdo jezdí jak šus, otáčky motoru hodně rozlítané apod. tak se asi životnost zkracuje .... :roll:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Reputace: 0

Příspěvekod janon » 22 bře 2012, 23:00

Servisy jsou od toho, aby vydelavaly penize, ne od toho, aby setrily zakaznikovi kapsu, to je prvni, co si musime uvedomit.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod StuntJ » 22 bře 2012, 23:19

No je sice pravda, ale jestli servisy budou mít takový přístup, tak ať se pak nediví, že zákazníka už po záruce neuvidí. Protože s takovým přístupem a ždímání peněz, se asi spousta lidí dá na domácí servis či levnější neautorizované servisy, které jim vymění olej za 1/4 cenu .... Místo toho, aby si zákazníka drželi a vážili si ho, tak si z něj akorát dělají pokladničku :roll:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Krma » 22 bře 2012, 23:59

Tak návštěva Autoelegance 2. Garančka ve 4tis. Výměna oleje a seřízení ventilů...1850 Kč....jsem čekal trošku míň.
Krma

10+

Skútr / moto: Honda PCX 150
Tuning / úpravy: Plexi origo Honda

Příspěvekod _Tom_ » 23 bře 2012, 08:15

osobně 16tkm na vzduchový filtr je hodně. zkuste kouknout na filtr po 5tisících bude jak bota
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod Ekim » 23 bře 2012, 08:34

valecky za 70e teda za 1680,- nespletl si to s cenou za remen?

Jeste me tak napada, ze olej se v 12tis nemeni :-)

Jeste k te legislative o jezdeni na 125kach s Beckem, to fakt zacne platit od ledna? Jestli jo tak to si rika o spoustu nahradnich dilu...
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Příspěvekod fleet.admiral » 23 bře 2012, 09:05

http://www.lepsipravo.cz/TopicForm.aspx?TopicId=23 - paragraf 81 - viz d).

Účinnost zákona od 19. ledna 2013. http://www.mdcr.cz/cs/Legislativa/Legis ... oprava.htm

Je to jisté. :wink:
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod Ekim » 23 bře 2012, 09:22

nema nahodou nekdo predstavu, jestli kdyz si diky rozje.... silnici zkur.... skutra, jestli mohu chtit nahradu po zpravci te cesty? Jelikoz v tom useku neni zadne omezeni ci oznaceni, prijde mi ze bych mel...

fleet.admiral: tak si rikam kdy krom 19.1 muzou bejt lepsi podminky na prizabiti, doufam ze prodejci vi jaky je vysledek kdyz sectou jen lehce kluzky povrch silnice s se skvelim CBS, no muzu jen doufat ze si nikdo neublizi, ikdyz na druhou stranu bude hodne nahradnich dilů...
Naposledy upravil KYBLOS dne 03 dub 2013, 04:27, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučení dvou příspěvků pod sebou, které dělilo jen několik minut
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

Příspěvekod Sectoid » 23 bře 2012, 09:50

Začína to tady tradičně zavánět čechačkovstvím:

CBS - když jsi PCX kupoval, nevědel jsi že tam je? veděl, vid :) krom toho jsme s tim hodně blbli a krom nějakých extrémů se mi opravdu nepodařilo bloknout přední kolo díky CBS . Mokrý asfalt OPRAVDU zdaleka nestačí

SERVISY - Pokud je někomu 1800 za servis MOC, může si vše vyměnit "u Pepy v jézédé za flašku Bráníku" popřípadě jinde. Osobně platim částky,rekněme "nemalé", ale se servisem, jejich PRACÍ , přístupem a chováním jsem naprosto spokojen. Ještě ke všemu se tam kodrcám 25 km. (Honda Lety)

SILNICE - můžeš se samozřejmě soudit, ale Tvé šance jsou pramalé, protože těžko dokážeš že za to může daný úsek silnice. Pak je tu ještě kouzelné " nepřizpůsobil jízdu kvalitě a povrchu vozovky" :roll:
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod fleet.admiral » 23 bře 2012, 09:53

Ekim píše:nema nahodou nekdo predstavu, jestli kdyz si diky rozj.... silnici zkur.... skutra, jestli mohu chtit nahradu po zpravci te cesty? Jelikoz v tom useku neni zadne omezeni ci oznaceni, prijde mi ze bych mel...

Můžeš to zkusit, za stav komunikace odpovídá její vlastník (stát, kraj, město, ...) - ale nejspíše Tě pošlou k šípku, že jsi "nepřizpůsobil rychlost a styl jízdy dopravně-technickému stavu vozovky". Jinými slovy, že máš čekat, že jsou po zimě v cestách díry, a zpomalit.
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod Ekim » 23 bře 2012, 10:24

Sectoid: boze ja se jen zeptal ja vim jak to je ale zajimal me nazor nekoho komu se to stalo, ja doty zatacky nijak nevlit, tam se to ani neda, hold ta duzna nebyla videt pac predemnou jelo auto. K tomu cbsku to byla jen vecna, ja doufam ze s tim maj zkusenost ve vsech servisech a ucinnos prizpusobi podminkam ve kterych bude dotycny jezdit a to rikam jako clovek co celorocne dokud to drzi. Co se tyce servisu, tak jezdim do stejnyho, a jsem naprosto spokojenej ale nemyslim si ze je to v kazdem takove... Jak ceny, tak priztup k zakaznikovy... A z cechacctvim na me nechod, to ti rikam jako clovek co vnima roly zeny ve vetsine manzelstvi jako legalni prostituci, hawk
Ekim

250+

Příspěvekod Ekim » 23 bře 2012, 12:06

8steve: dost casu a hlavne hodne penez, to bych akorad tak nejde vypienil. To kdyz uz tak z principu to zpravci aspon ve zkratce zdelit, ze by jako nebylo spatny to zpravit, nebo tam dat tu znacku. Tak zpravce silnic je mesto, tak na magistrat? coz.

moderniobec.ihned.cz/c1-39726880-sjizdnost-a-schudnost-komunikace-kdo-odpovida-za-skodu uz je to asi dost ot. Ale stat se to muze kazdymu. A jde jen o to zdali se to dalo ci nedalo predvidat, vtipny je to ze v praglu existuje hodne takovejch pasticek a predvidat je je tezke pokazde kdyz pred vama jede auto. Coz se deje opravdu jen vyjmecne zejo. Nejak si nevybavuju ze bych mel dodrzovat dostatecny odstup mezi vozidly kvuli predvidani zavady na silnici. Kdlidne me opravte jestli se pletu ale o tom nic v pravidlech myslim neni.
Ekim

250+

Příspěvekod The_D » 23 bře 2012, 14:17

8steve píše:
TUNER píše:Tuning a nebo z toho chceš udělat tuzink ala pojízdnej cirkus ?

přesně tak. sekat pracky :x

Přesně na tyhle ohlasy sem čekal. Je to moje motorka a mohu si s tím dělat co chci. Měl sem předtím napsat, ať si zanecháte svých poznámek. Není to tvoje, nestarej se! Chtěl sem se jen zeptat "opravdových" zkušených lidí co na to říkají. ;) a od jednoho moderátora těchto web-for. sem se to taky dozvěděl. Víc nic nepotřebuji.

Je jen na mě co si s tím udělám. Jestli to přelakuji na růžovou, dám tam laděný výfuk, přestavím to na 150cmm, hodím neony (které se dají vypínat), nebo strobo. ;)
Obrázek

Obrázek

Obrázek
The_D

10+

Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Světla, Páčky, reflexní ráfky

Příspěvekod The_D » 23 bře 2012, 14:23

8steve píše:vozidlo technicky nezpusobile k provozu ti asi nic nerika

Tobě to chce asi fakt vysvětlit po lopatě.
Tuning:
nový lak - může být
lad. výfuk - taky
světla - mohou, pokud se dají na spínač a nebudou v denním provozu (a nočním)
neony (Led pásky) - stejný případ jako předchozí.
Variátor - může
Pedělávka na 150cmm - taky může..
Další chrom doplňky, překvapivě taky.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
The_D

10+

Příspěvekod The_D » 23 bře 2012, 14:42

8steve píše:ty jsi uplne mimo clovece. treba se tu najde nekdo, kdo na to bude mit nervy a vysvetli ti to

Mimo. Jediný kdo je tu mimo si tak možná ty. Podívej se na můj první příspěvek a přečti si ho. Ptal sem se na jeden malý názor ohledně osvětlení. Jeden slušný člověk taky odpovědě.

Potom se podívej co si napsal ty. Na tvůj názor sem se již neptal. Ale tušil sem, že se taký člověk zase najde, jak to bohužel už bývá. Ten člověk si byl... TY!.

A ještě mi řekni, jak můžeš vědět, že budu s motorkou jezdit po cestách? Nepřišel si třeba na to, že s tím mohu jezdit na různé srazy a výstavy?

Vím, že jsou typy osvětlení, které nejsou homologované pro provoz na silnicích. Ale také se to dá udělat tak, aby s tím mohl jezdit. Mám bohužel vše zjištěné. A věř mi, že je toho spousta co o tom nevíš. Hrabu se v tom už nějaký pátek, takže vím něco o tuningu a povolených úpravách v ČR.

Spíše mi řekni, čím by bylo vozidlo, nezpůsobilé pro jízdu? Z těch věcí co tam mám a co tam chci dát? Laskavě to vyjmenuj. :-)
Obrázek

Obrázek

Obrázek
The_D

10+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi