Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod sedli » 13 bře 2012, 21:40

Tak jsem vyslyšel radu výše a k namontování SPZ jsem použil kladívko...Je to tam, ale...jednak jsem já blbec přes kladíkvo nedal hadru tak mám novou SPZ nahoře trošku otlučenou a taky by mě zajímalo jak tu SPZ v případě nutnosti dostanu ven.. :mrgreen:
Vosk : prý je na PCX lepsí J-Costa, ale uvidíme co s tím udělá Multivar ;-) Každopádně bude v Brně opět Zahájení sezóny 2012 tak se snad sjede co nejvíc majitelů pcx a porovnáme ;-)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod icemann » 13 bře 2012, 22:19

SPZ sem "ohnul" v půlce a šla nacvaknout uplně parádně. Já su s J-Costou spokojenej, kamoš chtěl zkoušet Polini http://www.polini.com/catalogo/en/risul ... dello=1438 , neměl na něj loni volnej cash, tak nikdo nevíme, jak funguje... Snad letos. Mám pocit, že termín zahájení sezony není ještě definitivní, ale určitě bude a doufam, že mě to vyjde časově...
icemann

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: NC700S ABS

Příspěvekod Optimistka » 13 bře 2012, 22:47

housle: na stránkách úamk se dají vyhledat informace podle zemí:
http://www.uamk.cz/index.php?option=com_turistika
Optimistka

50+

Příspěvekod Vosk » 13 bře 2012, 23:36

sedli píše:Tak jsem vyslyšel radu výše a k namontování SPZ jsem použil kladívko...Je to tam, ale...jednak jsem já blbec přes kladíkvo nedal hadru tak mám novou SPZ nahoře trošku otlučenou a taky by mě zajímalo jak tu SPZ v případě nutnosti dostanu ven.. :mrgreen:
Vosk : prý je na PCX lepsí J-Costa, ale uvidíme co s tím udělá Multivar ;-) Každopádně bude v Brně opět Zahájení sezóny 2012 tak se snad sjede co nejvíc majitelů pcx a porovnáme ;-)

To mas pravdu... jenze ja variator Multivar vymenil za jine zbozi.... a to jsem mel zadarmo.
Takze pro me jasna volba xD
Vosk

50+

Skútr / moto: Honda PCX

Příspěvekod fleet.admiral » 14 bře 2012, 11:26

Vážení piloti,
díky tomuto fóru, kterým se už týden prokousávám a jsem v necelé polovině, jsem se rozhodl jet dneska složit zálohu na Hondu PCX. Nemám ji možnost projet, protože na salonu jsou akorát skladovky, ale žádná předváděčka. Co jsem zatím vyčetl, není PCX dimenzován vyloženě jako celoroční stroj, protože nechrání jezdce zrovna dvakrát ideálně proti vlivům počasí.

Má otázka tedy zní, a ptám se zejména těch, co mají PCX nejdéle - od kdy do kdy jezdíte, aby to mělo smysl? Nechci se hodinu oblékat, koupat a vysvlékat v práci nebo doma jen proto, abych přijel na skútru, chci na něm šetřit hlavně čas. Proč mě to zajímá? Chci si jej nechat pojistit vedle povinného ručení i havarijním a zde je krytí možné mít na celý rok nebo motorkářskou sezónu. Rozdíl je cca 500 Kč/rok, což není mnoho. ale zase ne tak málo, abych to pojišťovně jen tak dal.

Díky předem za vaše názory.
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod sedli » 14 bře 2012, 16:52

Sakra, tady se to rozjíždí :-)
Dnes jsem objednal držák na navigaci k připevnění na řídítka http://www.garmin.cz/produkty/ostatni/d ... armin.html abych mohl trajdat s navigací.
Další otázka pro ty co mají 12V zásuvku...KAM s ní? Přemýšlel jsem nad tou schránkou pod řídítky, ale při zapojeným kabelu od GPS by nešla zavřít, takže tam ne...jestli můžete tak sem hoďte i fotku kde to máte nacpaný a jak to vypadá.
Kdybych ji nechal udělat pod sedlo, tak bych zase musel nechat protáhnout kabel od navigace k řídítkům a tam ho nějak upevnit aby kabel nezapadl, když nebude strčený v navigaci :-/
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
sedli

1500+

Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod _Tom_ » 14 bře 2012, 21:25

když zase s navi nejedeš mysli na to kam s kabelem. kam ho zastrčit, aby nemokl apod. zkoušel jsem provoz jak s volným kabelem ze zásuvky do navi a nebo s nabíječkou a konektorem napevno a podle mě je lepší sundat vše
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod Sectoid » 14 bře 2012, 21:47

Bavi mne cist ty reakce novych majtelu, uplne si pamatuju jak jsem skoro pred DVEMA roky vyplaznul 57k ze studentskych aktivit za PCXko. :)

Moje PCX ma najeto tusim nekam pod 9800 a jezdi porad stejne, vcetne spotreby. Nejak mne taky tedy minuly podivne zvuky.

Stale koukam pot NC700x
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod sedli » 15 bře 2012, 19:17

Přesáhl jsem 500 km tak jsem to trošku opepřil motoru. Teprve teď jsem poznal to přirovnání "zrychlení jako letadlo" a pak už to jiným stylem nešlo :-D Taky jsem to prohnal po dálnici a ten omezovač jsem nijak necítil ,prostě se rafička zastaví a dál to neakceleruje. I za obcí hned plnou a je tam omezovač. Konečně mě to PCX začíná bavit, to si pak ani neuvědomíš že jedeš po vesnici 70...jak vydrandám nádrž tak dám vědět kolik si to vezme při jízdě brzda/omezovač, ale i když to bude 3/100 tak si ten pocit ze zrychlení neodpustím ;-)
sedli

1500+

Příspěvekod Dom999 » 15 bře 2012, 23:48

a jak to jede v porovnani s hexagonem?
Maxon Obrázek
Majesty Obrázek
Dom999

1500+

Skútr / moto: V-strom 650
Tuning / úpravy: Jen uzitecny veci (kufry,plexi...) a filtr kn.

Příspěvekod sedli » 16 bře 2012, 11:52

Zrychlení proti hexagonu nebe a dudy, maximálka stejná ale motor na pcx neřve a nevibruje, ale zase slušně fouká ;-)
sedli

1500+

Příspěvekod Kamilus » 16 bře 2012, 12:54

Sedli, kup si na to větší plexi, Třeba já jsem okouzlený, jaké je tam bezvětří.
V kombinaci z dekou je tu úplná bomba.
Kejši: Aprilia SR 50, rv.01, SR50 R, rv.10, SR 125, rv.99, PCX125 r.v.11
125ka Obrázek 150ka Obrázek
Kamilus

500+

Reputace: 12
Skútr / moto: Honda 150 PCX

Příspěvekod fleet.admiral » 16 bře 2012, 17:25

Tak jsem si to dneska na dvou kilometrech vyzkoušel, včetně idling stop, dospěl jsem k závěru, že si zvyknu, i když na řidiče pcx opravdu fučí, no a objednal jsem si jej...

Co mi při té krátké testovací jízdě přišlo, bylo, že subjektivní rychlost je vyšší než tachometrová/reálná. Když jsem myslel, že jedu tak 60 km/h, na tacho bylo 45.

Když jsem míval Aprilii SR50 Ditech, na tacho bylo 75 km/h, reálně to podle radaru jelo 65 km/h a subjektivně jsem měl pocit tak padesátky, tj. aprilka se zdála subjektivně stabilnější a jistější. Ale snad si navyknu, počkat si musím až do května.
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod sedli » 16 bře 2012, 20:11

Kamilius : Na přilbu mi nefouká, při těch vysokejch rychlostech mi foukalo dost na nohy a "výbavu".
Pánové tak dnešní zkušenost....byl jsem z Brna v Boleradicích na rozhledně, když viděla fotky kamarádka které dost dlužím ( ne peněz :P ) tak se muselo jet znovu ( byla z toho hotová, nebo ze mě? :mrgreen: )...u Těšan začala blikat rezerva, chtěl jsem to otočil k pumpě ale baťůžek byl taky akční tak že se budem modlit a vyjde to...nevěřil jsem, že vůbec vyjedeme kopec k rozhledně, ale síla vůle stála při mě a při rychlosti 70Km/h jsme dojeli až zpět k Brnu do Tuřan kde to už chcíplo - úplně prázdno. Bydlíme hned v městské části vedle, takže no problém. S autem pro přesně 2 L benzínu ( abych si to spočítal ) a pak s PCX u pumpy po 5 km dotankováno 4,43 L. Takže info pro mě a všechny ostatní, objem nádrže je 6,4 L. Každý ví kolik tam dostane když tankuje po bliknutí rezervy, tak budete vždy vědět kolik tam ještě bylo ;-)
Jinak pro info, najezdil jsem na tu celou nádrž 272 Km - stylem brzda plyn omezovač a zbytek svižnou jízdou ve 2 lidech, při rezervě kolem 60-70. Spotřeba teda vychází i při tomto stylu na neuvěřitelných 2,35, takže zatím spokojenost ! :wink: nalítáno 800 Km ;-)
sedli

1500+

Příspěvekod Ekim » 16 bře 2012, 21:11

ojoj ..4 garance na 12tis-km, přepokládaná cena 3apůl, naštěstí vždycky říkaj víc než to nakonec je.
No a jak je to tady s těma pneumatičkama dozádu, v adveture-biker ,,omlouváme se předem za nedodržení termínu vyřízení vaší ojednávky.
Čekáme na zásilku z centrálního skladu, z důvodu účasti dodavatelů na moto výstavách jsou dodávky zboží prodlouženy.
Děkujeme za pochopení,, zpráva ze 7.3. typuju že čekají na větší zájem, jenže to než to tady pár leštičů dotlačí na sjetou gumu tak to já budu slavit vánoce v r 2014. Takže podařilo se tu někomu , koupit, či obědnat zadňačku od michelinu, nebo se na ní mám vyprdnout pač se jedná o blbou propagandu :-) a zkusit zautočit na pirellky...
fleet.admiral: suběktivně, jedu 100 na tacho 80, real 70 :)
sedli: to se ti zdá, 2,3l/100 počkej časem, ale pravda je že já mám 2,5 město, tak možná že ty lážo plážo projížky sežerou míň.
Ekim

250+

Tuning / úpravy: jsem stín,jsem zvuk smyku,jsem tam kde je potřeba prujem když máš zácpu...stojíš v zácpě, já jedu dál!

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek