Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod niknejm » 03 zář 2011, 10:01

blackbox_lp píše:
8steve píše:sakra...dva litry na sto. to pokoruje i moji innovu :cry: :)

niknejm ma nejaký špeciálny kus. :lol: takú spotrebu tu nemá nikto iný.. nanešťastie :roll:
Neviete niekto akú voltáž majú tie malé "parkovacie" svetlá?
Neviete niekto akú hrúbku môže mať pneumatika v najužšom bode? Prednú už mám na jednom mieste tak zjazdenú, že skoro, takmer skoro už nevidno ten stredný žliabok. Plánujem to vymeniť už dlho, ale nič nestíham.. musím už zavolať do servisu aby ju objednali ale tipujem, že najskôr o týždeň v sobotu mi to budú vedieť vymeniť.

omyl blackbox, ak by si cital pozornejsie absolutny rekordman v spotrebe je forester (spotreba tesne pod 2l na 100km) ,len sa mu uz nechce s tym tolko chvalit ako mne ;)
a to si pis ze mam specialny kus, ved moja PCX hrala v najznamejsom slovenskom seriali Panelak a Awia z motoride.sk sa na nej vozil, to je čo? :lol: (ale to tebe asi nič nehovorí,keď nezijes na Slovensku) :)
Auto vezie telo, motocykel dušu
niknejm

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Forza 125, Honda NC700XA, Honda PCX
Tuning / úpravy: -

Příspěvekod BigMac » 03 zář 2011, 11:29

Opravte mě, prosím, jestli je se pletu, ale jak v Uživatelská příručka (PCX), tak v Servisní a záruční knížka (Honda) není nikde jednoznačně uvedeno, že je první servis u PCX je po 1.000 km a pak další ve 4.000 km a pak se servis opakuje každých 4.000 km (nebo jednou za rok). Tuto informaci jsem nikde nenašel. Není to zvláštní?

Dále mě překvapuje, že v uživatelské příručce jsou vypsány všechny žárovky, resp. jejich parametry (výkon), ale neuvádí se patice. Iceman nedávno psal, že v pozičkách jsou T10, ale já jsem se chtěl trochu seznámit s tím, co je v hlavních světlometech. Z dokumentace jsem se tedy pouze dočetl, že se jedná o 35/30W 12V, ale jaká patice? Icemane, prosím... :wink:
BigMac

25+

Skútr / moto: Honda NC700SA (black)

Příspěvekod alpako » 03 zář 2011, 12:40

Jo jo už jsem to tu psal strana 99 druhý příspěvek odspoda jsou to HS1 :mrgreen:
alpako

100+

Skútr / moto: Yamaha MT-07, Honda PCX 125

Příspěvekod icemann » 03 zář 2011, 12:45

BigMac píše:Opravte mě, prosím, jestli je se pletu, ale jak v Uživatelská příručka (PCX), tak v Servisní a záruční knížka (Honda) není nikde jednoznačně uvedeno, že je první servis u PCX je po 1.000 km a pak další ve 4.000 km a pak se servis opakuje každých 4.000 km (nebo jednou za rok). Tuto informaci jsem nikde nenašel. Není to zvláštní?

Dále mě překvapuje, že v uživatelské příručce jsou vypsány všechny žárovky, resp. jejich parametry (výkon), ale neuvádí se patice. Iceman nedávno psal, že v pozičkách jsou T10, ale já jsem se chtěl trochu seznámit s tím, co je v hlavních světlometech. Z dokumentace jsem se tedy pouze dočetl, že se jedná o 35/30W 12V, ale jaká patice? Icemane, prosím... :wink:

V uživatelské příručce je to strana 89/90 tam je servisní plán, je to hodně podobný jak u Honda aut...
Jinak patice hlavní žárovky je HS5 (výrobce dodávajíci do pcx je Stanley, někdo jim říká mini H4) a teď se podrž, cena žárovky v origo krabičce je 693 bez Dph..... Neorigo sem ji nikde nenašel.... Dělají se do toho nějaký HID přestavby,ale ty nejsou v čr taky dostupný... Co sem četl
na skutrforu pár stránek o Leadovi, tak ji má v hlavním světle taky....
icemann

100+

Skútr / moto: NC700S ABS

Příspěvekod renos » 03 zář 2011, 14:44

Nevím jestli máte HS1 nebo HS5 jak píše Icemann, ale HS1 Philips co mám já jdou koupit od 209Kč. Vyhledávač zboží. :wink:
Edit: Osram HS1 dokonce od 71Kč.
Jezdím za: Obrázek 8)
renos

250+

Skútr / moto: Honda ANF125i Innova - prodáno
Tuning / úpravy: kufr GIVI, plexi PUIG

Příspěvekod BigMac » 03 zář 2011, 16:18

alpako píše:Jo jo už jsem to tu psal strana 99 druhý příspěvek odspoda jsou to HS1 :mrgreen:

Díky, Alpako! Tady se ukazuje, že by bylo vhodnější mít tu diskuzi trochu nasegmentovanou. Přeci jen hledat něco ve 130-ti stranách si předem rozmyslíš. Proto jsem taky napsal ten příspěvek.

icemann píše:V uživatelské příručce je to strana 89/90 tam je servisní plán, je to hodně podobný jak u Honda aut...

Iceman, jako vždy ví :-). Díky! Máš pravdu, je to tam. V té tabulce jsem to jaksi přehládl, když jsem tou příručkou listoval. :-(

icemann píše:Jinak patice hlavní žárovky je HS5 (výrobce dodávajíci do pcx je Stanley, někdo jim říká mini H4) a teď se podrž, cena žárovky v origo krabičce je 693 bez Dph..... Neorigo sem ji nikde nenašel.... Dělají se do toho nějaký HID přestavby,ale ty nejsou v čr taky dostupný... Co sem četl na skutrforu pár stránek o Leadovi, tak ji má v hlavním světle taky....

Podle příručky (strana 117) by žárovka měla mít konektorovou patici. Myslíš, že ta HS5 se vkládá do té patice, tzn. že patice zůstává pořád stejná?

Tak jsem jednu žárovku vymontoval a podíval se na ní. Je to skutečně HS5 od firmy Stanley s konektorovou paticí.

Stanley_HS5.jpg

Tak třeba Osram takovou žárovku vůbec nemá v žádné produktové řadě. Podle českých zbožových serverů ji v ČR nenabízí nikdo. Našel jsem ji jen v Hondě v Dublinu (Irsko) za €15. Netušil jsem, že máme ve skútrech tak exotickou žárovku...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
BigMac

25+

Skútr / moto: Honda NC700SA (black)

Příspěvekod renos » 03 zář 2011, 18:27

Tak to koukám, fakt jsem myslel, že jde o HS1, má stejnou watáž. Soudruzi od Hondy zase .... :shock:
Jezdím za: Obrázek 8)
renos

250+

Skútr / moto: Honda ANF125i Innova - prodáno
Tuning / úpravy: kufr GIVI, plexi PUIG

Příspěvekod icemann » 03 zář 2011, 19:30

sou to ty stejný, co ma faceliftovanej lead.... nevim, jak to má Honda Vision, ale předpokládám, že stejně..... ty žárovky sou uplnej exot a nejdou tady opravdu sehnat. Jediná možnost, až někomu umřou je zatím opravdu asi jen origo.... Nějaký sem sice odpo vygooglil v německu, ale teď už su nějak společensky unavenej, abych to našel...
icemann

100+

Skútr / moto: NC700S ABS

Příspěvekod blackbox_lp » 04 zář 2011, 16:12

vôbec sa do toho nevyznám, ale znamená to že túto HS5 tak môžem/viem nejak namontovať? http://www.aliexpress.com/fm-store/5065 ... esale.html

edit//

malo by to teda ísť keďže tam píše, že je to pre Honda PCX :lol: Takže 10 kusov za 200libier.. Nechcete niekto kúpiť so mnou ? :lol:
blackbox_lp

50+

Skútr / moto: Honda PCX silver

Příspěvekod blackbox_lp » 04 zář 2011, 17:36

no nie..proste tam chcem hodiť xenonky no.. :| lepšie to vyzerá 8) a predpokladám, že aj svieti na cestu.. či sa mýlim? :roll: /ale som sa rozsmajlíkoval.. :lol: /
blackbox_lp

50+

Příspěvekod Sectoid » 04 zář 2011, 19:03

Za HID prestavby (do moto, do aut) bych na miste urcil vozidlo jako neschopne dalsiho provozu a dal za to nejakej ranec pokutu a to jsem jinak neuveritelne liberalni clovek :)
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod blackbox_lp » 04 zář 2011, 19:07

..no tak budem jeden z tých. do Londýna asi často nechodíte tak hádam přes držku nedostanu :D Radšej by som si namontoval LED diody namiesto tých malých parkovacích svetiel..no škoda, že niesom taký zručný do týchto vecí.
blackbox_lp

50+

Příspěvekod TUNER » 05 zář 2011, 12:13

Nejde o xenony jako takový,ale o xenonový sady ve světlech do kterejch nebyli určený... HID přestavbový sady.... Auta který mají z fabriky xenony,maj i automatickou regulaci naklápění světel,ale jak si sám psal,tak ten starej šrot co oslňoval,určitě neměl xenony už z fabriky a parabola ani zbytek auta na to neni uzpůsobené a proto to pak oslňuje.....
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

čalounění sedla

Příspěvekod Krma » 05 zář 2011, 13:30

obrazek 3.JPG
obrazek 2.JPG
Tak jsem si u čalouníka vyzvedl sedlo. Nakonec, po odmontování bobku, trochu doplnil výplň a potáhnul celé novou koženkou.
Na sedle se mi sedí daleko pohodlněji, protože se můžu posunout o pár cm vzad a skoro si natáhnout nohy a zapřít se šlapkama o tu šikminu.
A hlavně, když zaprší, tak už nemusím řešit postupně vytékající vodu z nacucaného bobku.
Cena: 750Kč práce včetně materiálu. Kontakt vám bohužel neposkytnu, protože mi říkal, že má práce nad hlavu a tohle ho neuživí, ale každý čalouník by to měl bez problémů zvládnout.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krma

10+

Skútr / moto: Honda PCX 150
Tuning / úpravy: Plexi origo Honda

Příspěvekod blackbox_lp » 05 zář 2011, 21:38

To Krma: no presne takto som si predstavoval dokonalé sedadlo na pcx. vôbec nechápem ten blbý doplnok na ňom. hm.. super. palec hore

Inak nie je to sedadlo tvrdé v tom mieste kde bol ten "predel"? Tuším, že si písal, že tam niečo pridal (niečo ako penu?) aby to bolo mäkšie.

No ale ste mi naložili s tými xenónkami.. :roll: No uvidím. Porozmýšľam ešte :?: :| :idea: :idea:
blackbox_lp

50+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek