Sectoid píše:Max rychlost na 105 ? Mno doufam, ze se to alespon do tahne 90 lepe nez standardni cesky osobak puvodem z MB. Jezdil bych s tim i po Jizni Spojce. Faktem je, ze dneska me nejaky typek na 125 ccm skutru od Hondy docela nahanel az do 110.
u 125ccm by jsi čekal jakou maximálku, PCXko má o drtek, podle mě neznatelně nižší výkon než PS a SH a 105 max je už jen obsahově normální rychlost, kam víc by se to mělo vyšplhat. Se zrychlením nemusíš mít strach. zaručím naprosto plynulé zrychení 0-80(90)km/hod. nepoznáš nějaké ztráty nebo propad, že by jsi musel čekat než se to vyšplhá. Ve městě tě bude zdržovat každý a na výjezdech z měst, vesnic budeš čekat až to v plechovce rozjede. šílence s velkými auty, kteří za to vezmou o 100metrů před cedulí nedojedeš, ale to jsou přece ti, kteří ti nijak nepřekáží. Není to výkon supersportu, ale vesměs se mi po 5000km zdá, že mě většina plechovkářů překáží, jedovatému řidiči v autě nestačíš, ale to podle mě nijak nevadí ať si jede
Měl jsem možnost svést se na PSku 125ccm a SH150ccm, podle mě ten rozdíl nestojí za příplatek při pořizování, na maximálce je po rychlost chůze navíc, určitě nemluvím o 10-20km/hod. pocitově zrychlení je asi výraznější, ale zase nic co by jsi cítil okamžitě bez soustředění. Se zavázanýma očima, kdy nevíš co sedláš bych musel přemýšlet. A pak jsme u toho cenového rozdílu, takže za mě do 5000kč by možná byla chuť pořídit 150ccm, ale za víc ani ťuk.
Podle mě je to rozdíl perfektně nebo opatrně zajetý motor, tak bych popsal 125/150ccm