Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod dusanSK » 25 kvě 2017, 21:05

BINY1: 188 € stojí komplet sada kufru - viď http://www.honda.sk/motorcycles/owners/ ... ories.html - odkaz "Príslušenstvo ku skútrom", tam je ale preklep, má byť: "HORNÝ KUFOR REGIONAL 39L S OPIERKOU, ZÁMKOM S VLOŽKOU (NA KLÚČ MOTOCYKLU), ZADNÝ NOSIČ".
Lenže ja som chcel aj plexi, tak som žiadal "TURISTICKÁ SADA S VÄČŠÍM 39L KUFROM A VYŠŠÍM PLEXISKLOM" za 320 €. Keďže som nešika, dal som si to aj namontovať a platil som cca 380 €.
Alebo odkaz "PRÍSLUŠENSTVO K PCX", tam je to asi prehľadnejšie.

Dodatok: Ešte som si dokupoval biely kryt na kufor za 33 €, ten som si nahodil sám. Ten tuším nie je Honda, ale.. Shad? (neviem naisto) - podstatné, že pasuje.
Obrázek / SPRITMONITOR.DE: Obrázek
dusanSK

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda PCX (2017)
Tuning / úpravy: vyššie plexi Honda + deflektor Loster NC3, kufor Honda 39 l, slidery TechPulley 14 g

Příspěvekod billesik » 26 kvě 2017, 10:16

Vie mi niekto vysvetlit, ohladom tej hadicky, co trci z priestoru kde je vzduchovy filter a nadava sa tomu odvetranie klukovej skrine.
Nerozumiem, skade sa tam dostava ta olejova emulzia, a preco sa to tam obcas trocha hromadi ... ? Viem, ze to je normalne, len nerozumiem tomu principu, skade to pochadza a preco.

BINY1: Je to normalna vlastnost kazdeho skutra, spojka pri volnobehu sa obcas jemne otiera o bubon spojky a tym padom sa to jemne pomaly toci...alebo pri volnobehu ako sa toci spojka, tak trenim na hriadelke trochu otaca aj spojkovym bubnom a tym padom kolesom...
billesik

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda PCX 125

Příspěvekod dcx » 26 kvě 2017, 11:13

Billesik:To nema jen skútr,má to kazdej čtyřtakt..Reguluje se tím přetlak/podtlak při pohybu pístu,jinak by to za chvíli odskákaly těsnění v motoru.Klikovka je plna olejovych výparů,dochází k odloučení oleje z nich,ten se dostane zpatky do oběhu a to co už se nedokáže odloucit pak vidíš v ty hadicce :wink:
dcx

100+

Reputace: 19
Skútr / moto: Honda PCX 2015

Příspěvekod castielo » 26 kvě 2017, 17:40

Update k mojemu "problemu" - bolo mi povedane, ze to vlastne problem nie je, tak je variator konstruovany a oni s tym nic nespravia :D Co mam, ale robit, aby remen nekopal som sa uz nedozvedel, ale odpoviem si sam ... nespoliehat sa na brzdenie motorom, ale s lahkym plynom to drzat aj dole kopcom. Snad sa moj remen a vsetko kolo neho dozije druhej garancky :D
castielo

50+

Reputace: 8

Příspěvekod billesik » 26 kvě 2017, 18:06

Jasne klasika servisov - nevedia odpoved alebo nemienia sa tym zaoberat, tak to uzavru tym, ze je to OK ...
Je nezmysel drzat to dole kopcom s plynom, to akoze pojdes dole kopcom, budes brzdit a zaroven pridavat? :-D Vravel si, ze ti to koplo len raz...ak ti to bude takto kopat vzdy, ked pridas ak ides dole kopcom (s tym, ze motor brzdi), tak to v poriadku nebude a treba to riesit so servisom tvrdsie.
billesik

50+

Příspěvekod srnka1010 » 26 kvě 2017, 18:17

castielo,tak to ta dobre odpinkli.Kludne brzdi motorom a sleduj to.Ak ti pôjde motor na volnobeh tak spomal a potom pridaj plyn,nech to nedostane ranu.Ono to nemusí byť pravidlo,ale skôr náhoda .Treba to skúšať a sledovať.Ak to bude robiť stále,tak musíš na nich zatlačiť nech to nabudúce pozrú.
srnka1010

750+

Reputace: 163
Skútr / moto: Benelli TRK 502 X

Příspěvekod Kuře » 26 kvě 2017, 20:39

Vůbec se nedivím že tě servis vypálkoval...kopanec totiž můžeš dostat jen když jedeš z kopce vyšší rychlostí na volnoběh a přidáš plyn :roll: ...https://cs.wikipedia.org/wiki/Odst%C5%9 ... %A1_spojka
....http://houbyzle.rajce.idnes.cz/2012-07- ... kner_2012/ http://houbyzle.rajce.idnes.cz/Slovinsko_Julky_2014/ Před lety...Jawa 555,Simson SR50,Jawa 350,Honda XL600R,Suzuki DR 750 Big
Kuře

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 v2

Příspěvekod Acada » 26 kvě 2017, 20:57

Damy a panove. Timto se s Vami tak trochu loucim. Sice moje PCX zustava doma, jezdit na nem bude nejspis moje draha. Ja jsem presedlal na NC750X. Obcas sem ale zaskocim zavzpominat.
Acada

100+

Skútr / moto: NC 750X bývalo: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Zvednutý řídítka, zapalovač na řídítkách.

Příspěvekod BINY1 » 27 kvě 2017, 03:29

dusanSK: díky za vyčerpávající odpověď. Nechceš sem hodit fotku té tvé krasavice? Jak vypadá ten box na tom pcxku :-)

billesik: díky, tohle je můj první kontakt s nějakou ,,motorkou´´... a když jsem parkoval nastartovanej před prací tak se každej divil proč se to točí... :D

Acada: pěknej stroj... až se dokopu udělat si A tak taky přikoupím
BINY1

25+

Reputace: 2
Tuning / úpravy: BEZ

Příspěvekod castielo » 27 kvě 2017, 07:53

@Kure - ja neverim, ze takto je to konstruovane, aby si dole kopcom este musel pridavat plyn a uplne jedno v akej rychlosti. Ale ak skutocne sa to ma takto spravat, preco o tom nie je zmienka v navode ???

@srnka budem to sledovat ako sa to sprava, ale vidim to preventivne na ten plyn. Inac bol tam zrovna jeden zakaznik a pocul co rozpravam, tak sa zapojil do debaty, ze sa viezol na jeho znamom skutri a robilo mu to to iste. Mam taky dojem, ze napisem do Hondy Hondy lebo Slovensko je na vela veci "specificky" trh a nema zmysel to tu s nimi riesit.

@Billesik na 2. garancku pojdem tam kde som PCXu zakupil, ale uz teraz si myslim, ze to tam nebude o nic lepsie :D Kebyze mam len takyto problem so skutrom a inac bude fungovat vsetko ako ma, tak som spoko :)
castielo

50+

Reputace: 8

Příspěvekod tomkob1980 » 27 kvě 2017, 08:10

Možná by bylo dobré, aby jsi ověřil v kolika km/hod se ta spojka rozpojí. Pokud při cca 20 km/hod, tak není co řešit, protože je to normální. Pokud při vyšších rychlostech, tak je něco špatně. Dokud tuto informaci nebudeš vědět, tak je zbytečné o čemkoliv polemizovat, respektive očerňovat servis, jak nekorektně se k tobě zachoval. Toto už tu ale zaznělo několikrát, tak nevím proč si pořád vedeš svou...
tomkob1980

250+

Reputace: 141
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400 IRON MAX, Yamaha MT 09 Tracer

Příspěvekod JardaB » 27 kvě 2017, 11:03

JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
JardaB

1500+

Reputace: 237
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Příspěvekod pepuz » 27 kvě 2017, 13:40

Ahoj všem.
Tak jsem si ho před měsícem taky pořídil(hnědá) a mám najeto zatím 380km,ale km teď budou určitě rychle přibývat :-)
Jako doplňkovou výbavu jsem si pořídil origo vyšší plexi+39L kufr Honda.....a veliká spokojenost.
Chtěl jsem se jen zeptat na 2 věci......

1) kam jezdíte na garanční prohlídky a kolik vás stála teď v poslední době 1.garanční prohlídka?
Ptám se proto,že jsem si všimnul,že ceny za garančky jsou opravdu rozdílné a v Auto Jarov,kde jsem si svojí Hondu koupil mi řekli,ať počítám s cenou kolem 2,500 kc za 1.garančku.A to se mi tedy zdá dost.Klidně bych si zajel i jinam než je podporovat v takový zločinnosti :-)

2) rád bych občas na delších cestách využil mobil jako navigaci a tak řeším dobíjení telefonu.Origo nabíječka 12V Samsung ma 2,1A,ale při pohledu na 12V zásuvku na PCX-ku,vidím štítek,že max. napětí je 1A.Znamená to tedy,že tu origo tam píchnout nemůžu nebo mi to přepálí pojistku?
Mám totiž pocit.že nabíječka 1A mi telefon při zapnuté navigaci nebude stíhat dobíjet.
Jak toto řešíte vy?

Díky moc za odpovědi a kdyby tady byl někdo z okolí Mělnicka nebo okolí,tak klidně dejte vědět a můžeme někam vyrazit.
Až Hondičku řádně zajedu,tak plánuju i delší výlety a jsem opravdu moc zvědavý,co vše vydrží a jestli mě nikde nenechá :-)
pepuz

5+

Reputace: 0
Tuning / úpravy: zatím jen doplňky Honda-kufr 39L+vysoké plexi

Příspěvekod jan.stanicek » 27 kvě 2017, 14:27

Na Jarově mě první garančka stala asi 13 stovek. Ale taky mě strašili s cenou 2500. Mám rychlonabijecku, která žere 4A,a v pohodě dobíjí. Akorát na ten telefon moc nekoukej, ať nepřehlídneš zatáčku jako já :-)

Odesláno z mého Find7 pomocí Tapatalk
jan.stanicek

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda PCX

Příspěvekod pepuz » 27 kvě 2017, 14:48

:-) Jasný,díky za radu.
A můžu se zeptat,kdy jsi na tý 1.gančce byl?Já jen,jestli to nebylo už před lety :-)
A s tou nabíječkou jsem se radši ptal,abych hned na první zasunutí neodpálil pojistku......
pepuz

5+

Reputace: 0
Tuning / úpravy: zatím jen doplňky Honda-kufr 39L+vysoké plexi

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek