pcx píše:podla mna je dobre ze ten nosic unesie zvysenu zataz.
to ze kappa ma nosnost 3kg neznamena ze v nom nemozes mat nic tazsie, pretoze prave tu zohra svoj vyznam predimenzovana nosnost toho nosica.
neviem, nie som odbornik, ale myslim ze zalezi hlavne na tom ze kolko uvladze ten nosic a ako je namontovany, aby ho zataz narvata v kufry proste nevylomila. ja som mal pcx s origo drziakom toho strihu ako si okopiroval aj ty a poviem ti ze rozhodne som tam toho obcasne vlacil viac nez 3kg a vsetko v uplnom poriadku.
No to že nejsi odborník je vidět. totiž nosič, ať teda tento vyrobeny, tak original ma nekolikanasobně vetší nosnost a nejslabším mistem je spojení kufru a plotny. On profil ktery je použit v originale ma taky nosnost dostatečně velkou, jen najít kufr ktery by ji korespondoval.
-- 25 dub 2017, 21:32 --
castielo píše:Dakujem, no ono taketo veci su moja praca resp. mozem to brat ako zalubu Kedze som konstrukter, CNC programator aj obsluha cnc strojov v jednom tak cele ma to stalo 0€. Toto sa da vyrobit viacerymi sposobmi a bohuzial vybral som si ten najtazsi tj. vyroba z plneho materialu. Nemal som k dispozicii vhodny L profil a taktiez nedaval som to na vodny luc lebo pre jeden kus sa mi neoplati, ale trufam si povedat ,ze vyrobna hodnota by v reale nepresiahla 5€. Teraz som uz general po bitke s nosicom a mat vhodny material, tak vyroba mi trva pol hodiny.
Naprojektoval som si to vsetko 2x hrubsie, mozno keby som sa na to postavil, tak ma to udrzi ale to mi je vlastne asi nanic lebo kufor Kappa ma hmotnostny limit 3 kg. Dalsi projekt je napajanie do GPSka, ale to sa s tymto neda zrovnavat. Tu mi bude asi stacit len s pilnikom vyrobit maly otvor na kabel, ale mozno to urobim sofistikovanejsie.
tebe to stalo 0€ tak to veřím, ale nevěřím tomu, že kdyby jsi na obrobení tohoto z plného napočítal material a strojní čas, že se vejdeš do 5€. Máš to ocelové? nestačilo by to u techto parametrech udělat z AL?Nosnost díky omezení kufru by neutrpela a hmotnost by byla třetinová.