Ahojte, dnes som objavil vpredu pri zámku okienko s nádobkou, tak som trochu polistoval manuál a zistil, že vraj by som pred každou jazdou mal kontrolovať rôzne kvapaliny (okrem benzínu) - prednú brzdovú, brzdovú CBS, chladiacu, motorový olej.
Doteraz som kontroloval len benzín
Najskôr otázka - to fakt kontrolujete pred každou jazdou, hlavne ten motorový olej? Ten som ani neskontroloval, nie celkom som pochopil čo a kde, ale ešte to pozriem, vyzerá to zdĺhavo.
No a teraz k problému: Mám najazdené 4500 km, na prehliadku mám ísť až pri 6000 km (nový model - predĺžený interval). Lenže v tej prednej nádobke (manuál vraví, že je to brzdová kvapalina CBS) nevidím
žiadnu kvapalinu - pripájam fotku (zle to vidno a mal som po ruke len mobil). Tak neviem, či je tak zle vidieť alebo je viac ako plná (pochybujem) alebo je úplne prázdna (čo sa mi tiež moc nezdá, brzdím málo a to prevažne prednou brzdou). Brzda však funguje normálne. Návod ani nepíše, ako sa dopĺňa.
Okrem toho mám prednú brzdovú kvapalinu na ryske (určuje minimum) a chladiacu kvapalinu na dolnej ryske. Otázka je - mám doliať aspoň chladiacu kvapalinu, či to nechať ešte 1500 km do prehliadky? Jej doliatie vyzerá jednoducho, môžem na to použiť zmes bežnej nemrznúcej zmesi z auta v pomere 1:1 s destilovanou vodou?
brzdova-kvapalina-CBS.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.