Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod wilda3 » 11 lis 2016, 17:47

Me se podle VIN zobrazilo, ze se me svolavacka tyka, prestoze nemam original drzak kufru. Mam drzak Givi. Myslim si tedy, ze to vzali plosne od-do nejakeho data vyroby...

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk
wilda3

100+

Reputace: 5
Skútr / moto: Honda PCX 125 hnědá perleť r.v.2014

Příspěvekod potkan » 11 lis 2016, 20:27

Chlapi ja sa vám čudujem, že vôbec chodíte s tak jednoduchým a spoľahlivým skutrom ako pcx je vobec na tie vaše "garančky".
potkan

25+

Reputace: 0

Příspěvekod Zakoush » 13 úno 2017, 20:25

Ahoj kluci, nyni mam najeto na PCXku cca 1800km anaprosta spokojenost.

Jen bych se rad optal na par informaci.

1. Od listopadu mam moto na zahrade pod pristreskem a az do dneska jsem ji tak nechal. Odpojil jsem minusovy pol na baterce (jak se pise v navodu, kdyz je skutr venku pres zimu), tot vse. Dnes jsem ji zapojil a nastartoval az cca na 5.pokus. Jizda tak 15min, i rychleji (vse bezproblemu), pak v praci nadvore stal skutr asi 4h a pak opet chytl az napodruhe. Chapu, ze je asi vybita baterie a tak se ptam, muzu cekat az se dobije behem pracidelnych jizd (planuji ted uz jezdit co to pujde pokud nebude led a snih na silnici) nebo mam sehnat nabijecku a dobit? Myslite, ze se baterie zase da dohromady jen jezdenim?

2. Spotrebu jsem mel 2,1/100km a dnes po 30min jizdy (20km) mam spotrebu 2,4 kdy mi klesla z 2,5l. Je to zvyseni spotreb. Myslite, ze ta zvysena spotreba je pusobena tou zimou?

Dekuju moc za odpovedi :-)
Zakoush

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: PCX 125

Příspěvekod Bostav » 13 úno 2017, 21:54

Vysoká spotřeba - prostě je venku zima.
Nechat baterku ve skůtru venku pod nějakým přístřeškem - není pro baterku dobré. Baterku dej na nabíječku.
Od roku 1989 - Jawa Mustang ,pak spousta, ale opravdu spousta skůtrů 50ccm,70ccm a 125ccm.
Nedávná minulost: Honda PCX 2014, Yamaha N-Max 2017
Obrázek
Bostav

1000+

Reputace: 208
Skútr / moto: Honda Forza 125ccm 2018
Tuning / úpravy: Okouzlující muž za řidítky.

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 08:25

Dobre, hned dnes jdu pro automatickou nabijecku a necham ji nabijet a udrzovat na plnem nabiti. Kdyz budu chtit vyjet a pak vim, ze zas bude treba dlouho mraz (nejaky tyden), mam vzdy baterku vyndat a nechat na nabijecce? Nebo pouze kdyz by to bylo treba mesic?

Nabijecku mam vyhlidlou Optimate 2. Jake mate zkusenosti, prosim? Diky moc
Zakoush

50+

Příspěvekod JardaB » 14 úno 2017, 11:18

To není vůbec potřeba.

V zimě je samovybíjení baterie zcela minimální. Samovybíjení se zvětšuje s teplotou. Pokud je baterie odpojená (nebo připojená, ale nemá ve skůtru žádný, ani minimální odběr - třeba ledka), není těsně před smrtí a je nabitá, rozhodně vydrží "bez dozoru" mnohem více než 3 měsíce. Při teplotách do 25 stupňů se baterie na 70 procent kapacity se dostane za rok !!

Pokud by teploty šly pod minus 15-25 stupňů - pak bych baterii dobil a nebo vyjmul - ale jen pro jistotu.
Nepatrně vybitý akumulátor zamrzá při -52C a asi z poloviny vybitý akumulátor zamrzne při -15 C. Vybitý akumulátor zamrzne už při - 7 C a hluboce vybitý mrzne při teplotách těsně pod bodem mrazu.
Naposledy upravil JardaB dne 15 úno 2017, 20:15, celkově upraveno 1
JardaB
Kymco New Downtown 350i
Maledictus piscis in tertia aqua.
JardaB

1500+

Reputace: 237
Skútr / moto: Kymco Downtown 350
Tuning / úpravy: deflektor z Číny, USB na řidítkách, Maxia 56

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 11:29

JardaB
: Diky za objasneni. Ja baterii mel odpojenou (minua pol) ale byla ve skutru. Zrovna v Brne teploty -10 a vse pod bodem mrazu takze asi dostala hodne zabrat. Od listopadu to jsou nejake 3 mesice a pri startovani mi chytne az na 5 pokus cca.

Nabit ji a udrzovat je zbytecne? Nebo co tim myslis?

Muael bych s pcxkem jezdit nekolik desitek km za den aby se mi baterka dobila. Nabijecku poridim, vyndam baterku a dam do pokojove teploty (cca 15stupnu) a budu ji udrzovat stale nabitou pomoci nabijecky. Az budu chtit vyjet tak baterku dam do moto a v pripade opetovneho delsiho stani (jak pises vic jak 3 mesice) bych ji zase nabil pokud bude vybita.

To pocasi je stridave oblacno, vcera nadherne a kolem 0, dnes kdyz chci jet do prace tak -9, coz je uz opravdu moc. Takze dnes nic. Nechci si prakticky novou baterii odrovnat :)
Zakoush

50+

Příspěvekod Bostav » 14 úno 2017, 11:34

Jednoduše aby jsem to všichni chápali:
Nabíjením vzniká chemický proces což je to nejdůležitější pro správnou funkci akumulátoru .... Tudíž je více jak vhodné baterii přes zimu hodit na nabíječku, buď tzv."udržovací" nebo ji 2x za zimu hodit na "normální" nabíječku.
Baterii skladovat v nabitém stavu, jinak sulfatuje.
Baterie skladuj na chladném a suchém místě(nikoliv mráz). Teplota kolem 20 °C je ideální .
Použitím "udržovací" nabíječky se doba skladování prodlužuje. Baterie je stále udržována plně nabitá, což je optimální způsob uskladnění .
Takže baterku z nepojízdného skůtu vyndejte a dejte do sklepa.
Dál o tom nebudu diskutovat, protože je tady každý inženýr :mrgreen:
Od roku 1989 - Jawa Mustang ,pak spousta, ale opravdu spousta skůtrů 50ccm,70ccm a 125ccm.
Nedávná minulost: Honda PCX 2014, Yamaha N-Max 2017
Obrázek
Bostav

1000+

Reputace: 208
Skútr / moto: Honda Forza 125ccm 2018
Tuning / úpravy: Okouzlující muž za řidítky.

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 13:06

Tak baterii jsem vyndal a zapojil k nabijecce podle navodu. Parkrat preskocila indikace nabijeni a udrzba a ted jiz nekolik minut sviti jen udrzba. Pritom mi dnes dopoledne skutr jen nahodil zapalovani a zhasl (vubec nereagoval). Takze predpokladam, ze je baterie kaput.

Prikladam i foto jak mam zapojeno. Myslite, tze to je v poradku?

Trosku me znervoznuje, ze sviti jen kontrolka Udrzba a ne Nabijeni. Ale v navodu se uminuji, ze prvnich 30min nabijecka testuje jak moc je nabita a sviti kontrolka Udrzba.

Mam jen strach, ze je spatne nevo jineho a baterie je v poho (sviti Udrzba misto nabijeni). Protoze dnes jsem dal do polohy zapalovani, rozl se display a kdyz jsem zmackl startovani tak zhasl a skutr na nic nereagoval, tak odvozuji ze je baterka uplne vybita. Jaky je vas nazor? Ja jsem uplny lajk.

Diky za postrehy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zakoush

50+

Příspěvekod voj » 14 úno 2017, 14:13

Pokud mas moznost zmer napeti na baterii bez pripojene nabíječky... hodnoty pod 10 V uz jsou spatne. U nekterych typu baterii je uz pak, se zakladnimi nabijeckami, obtizne je nabit. Zakladni funkci nabíječky také muzes ověřit zmerenim napeti při nabijeni, které by mělo byt vetsi nez 13 V.
voj

50+

Reputace: 23
Skútr / moto: SYM GTS Sport

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 14:31

No tak tato nabijecka udajne umi i uplne vybitou nejak rozchodit, ale bohuzel nejde nijak manualne nastavit. Proste vse automaticky a stale snad uz hodinu sviti jen Udrzba.

Zmerit bohuzel nemam jak, voltmetr doma nemam. Je mozne nejak nabijecku presvedcit aby se prepla do modu nabijeni? Protoze jsem schvalne vybiral kvalitni. Ted ji vypnu, az dojdu z prace tak na noc necham zaplou. Diky moc

EDIT: Volal jsem do AutoEleganc kde ji mam koupenou, pry to mam mechat zaple do zitra, zda se to chytne a kdyztak mam dorazit, baterku premerime a pripadne vyreklamujem. Tak uvidim, jestli se to do zitra chytne.
Zakoush

50+

Příspěvekod Mirus1 » 14 úno 2017, 16:24

Do kterého AutoEleganc jsi volal,pokud dobře vidím, tak žádné nabíječky vůbec neprodávají.Navíc způsob a podání tvých otázek silně připomíná zde jednu nechvalně proslulou osobu.
Mirus1

750+

Reputace: 189
Skútr / moto: Sym Joymax GTS 125i Sport

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 16:53

Nevim, koho ti pripominam, ale omlouvam se, zda je tospatne srozumitelne - pisi narychlo a z mobilu.

AutoElegance nabijecky neprodava, bavili jsme se ( a psal jsem to), ze pripadne mam s baterii dojet k nim, tam ji premeri, zkusi ozivit a pripadne se baterie vyreklamuje. Vidim, ze tu asi uz vic nedostanu. Misto odpovedi a rad mi tu napises nejake srovnani s kymsi tady na forum.

Kazdopadne vsem diky i za to malo.
Zakoush

50+

Příspěvekod Mirus1 » 14 úno 2017, 17:28

A co chceš ještě poradit, vše už ti řekli a poradili chlapi výše. A s tou nabíječkou je to teda jak :roll: V jednom příspěvku píšeš že jsi ji tam koupil a za chvíli píšeš,že je neprodává,což já vidím taky. Takže buď lžeš, nebo si vymýšlíš, nebo oboje. Admin by to měl smazat..
Mirus1

750+

Reputace: 189
Skútr / moto: Sym Joymax GTS 125i Sport

Příspěvekod Zakoush » 14 úno 2017, 17:43

Co to tady placas? Kde jako pisu, ze jdu do AutoEleganc pro nabijecku. Psal jsme leda toto: "Dobre, hned dnes jdu pro automatickou nabijecku a necham ji nabijet a udrzovat na plnem nabiti." a s AutoElegance leda to, ze jsem tam volal a pripadne mam dojit s baterkou.

To, ze sis to prebral jinak a poradne nectes, je tvoje vec.

Lzes mozna tak ty sam sobe, ale to uz neni moje vec. Vsem ostatnim diky. Muzete to smazat, kdyztak se poptam i jinde, kdyby neco.
Zakoush

50+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek