Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX 125 - volná diskuze

Příspěvekod Timgad » 14 srp 2016, 09:23

Na celoroční provoz dle mých zkušeností není dobrá přilba otevřená jen s pohyblivým štítem, protože táhne chlad na obličej. Pohodlnější, než integrálka, je výklopná, t.j. s ochranou brady a možností pootevření plexi, když se mlží, což se při nižších teplotách děje stále. Mně se pod sedlo u PCX vešla Airoh Miró velikosti XL. Mimochodem mám ji na prodej s novým vyměněným plexisklem.
A já se ptám, o čem svědčí, že v Brně mají poslední 2 kusy PCX a všude v ČR jen 3 kusy? Svědčí to o zájmu kupuijících anebo o neschopnosti (nezájmu) dovozce dovézt další?
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod Zakoush » 14 srp 2016, 09:30

Aha, ona tahle helma je dost podobna te integralni. No svedci to o tom, ze jednak je to spolehlivy stroj a tedy kupujici maji zajem a jak rikas, bohuzel vlastne i o podceneni situace (coz mi potvrdil i prodejce), pry nepocitala Honda s tak velkym zajmem v tomto obdobi. No XL je pro me velika. I kdyz mam 190cm a cca 90kg, obvod hlavy tak 58cm ;-)

EDIT: jeste k te helme, jaka je dobra v pomeru cena/vyjon? Jsem ochotny dat tak 3000-5000. Ale to jsou vsechno pvc nebo jina smes materialu. Vyplati se to vubec? Diky moc
Zakoush

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: PCX 125

Příspěvekod Janmestak » 14 srp 2016, 18:05

Tak jsem se vrátil z Rakouska.. najeto cca 1500km. Projetý Dachstein a Gross. Dunlopy super. Jsou čitelné a brzdí!! plexi rozhodně přínos. Vítr snesitelný prostě jedu na motorce :). Skutr lépe jede protivítr tolik nebrzdí a boční narazy stejné jako s orig malým. Pár foto z cesty. ObrázekObrázekObrázek

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Janmestak

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Forza 125 2019

Příspěvekod pcx » 15 srp 2016, 07:27

pekne "janmestak", pekne, palec hore :)

to "zakoush" : gratulujem k pcx, super skuter.

1. kym je skuter v zaruke, servisne prehliadky som absolvoval v Honda servise. Inu navstevu pre poruchu alebo tak som nemusel chvalabohu absolvovat. No ja by som siel aj v takom pripade do Honda servisu, prave pre to aby nepadla zaruka. Su aj taky co na zaruku prdia a vsetko co potrebuje okolo scootu si dokazu spravit aj sami doma v garazi. Ja toto neviem, preto pokial je scoot v zaruke tak len origo servis, aj ked, bohuzial, za to tahaju nemale prachy.

2. oblecko mozno nebudes musiet kupovat vsetko naraz a hned. Predpokladam ze do mesiaca, dvoch, postupne podokupujes prave ca sa ti bude hodit, co budes potrebovat, na co budes mat momentalne prachy. Prilba rukavice, to netreba ani hovorit, bez toho sa na scoot sadnut asi ani neda.

3. pneu. ja som 2 sezony odjazdil na IRC. ano su viacmenej na hovno. ako myslim ze sa da naucit s tym jazdit. za normálneho pocasia, cize ziadne dazde, chlad, sa na nich jazdi povedal by som uplne normalne. Ale fakt su haklive na chlad a mokro, nedrzia proste, ale ak lietas po meste da sa na to zvyknut. Ak by som jazdil vela (co vidim ze asi planujes) a mimo mesto, tak by som asi siel do vymeny.

4. dve sezony som odjazdil s otvorenou prilbou. plati zas ze za normálneho pocasia uplna pohoda. mal som aj uplne otvorenu+plexi, mal som aj prilbu s odnimatelnou celustou - no tu som mal furt odňatú :D, takze tak.
Teraz mam vyklopnu a spravil som dobre. Mam ju par dni tak vychytavam muchy ale je to fakt rozdiel. Ja osobne by som do integraly ani otvorenej uz nesiel. Nasiel by som si vyklopnu co mi bude vyhovovat. A obehaj si osobne kamenne obchody aby si vyskusal a aby si skusil ju aj dat pod sedlo. Ja som to podcenil a len tak tak sa mi vojde pod sedlo, kuuua fix :)

5. s variatorom a ani inými vecami som skusenost nemal - nemusel riesit, vsetko slapalo ako hodinky. Cize neviem povedat. Ale zase hovorim, ze s týmito vecami by som sa pocas trvania zaruky urcite obratil na Honda servis. Ono, aj ked si sikovny, nikdy nevies co sa ti moze / nemusi podarit a raz ked do toho servisu pojdes tak oni uzcite sikovny majstri hned budu vediet ze sa v tom niekto vrtal a s úsmevom ti oznamia ze padla zaruka.

To je moj nazor. Usmev na tvary a jazdi a jazdi ;)
pcx

500+

Reputace: 36
Skútr / moto: Yamaha X-Max 400 MOMO DESIGN

Příspěvekod Zakoush » 15 srp 2016, 08:08

Dekuju za paradni odpoved :) takze prvotni helma a rukavice, pak dokoupim podle potreby.

Ty pneu teda budu muset vymenit, popravde, nikdy nemuzu urcit, ze nezaprsi v prubehu a kvuli treba mensimu desti nechci jizdu jen tak vynechat, pokud jak pises jsou ty IRC na mokru tak nepouzitelny.

V Honde mi asi pneu nevymeni, nebo ano? Pripadne, muzes mi napsat ktere mas a jsi s nimi spokojeny? Aby to zvladlo mokro a nejakou tu namrazu, treba.

Jinak s tou helmou, chtel bych kevlarovou diky vetsi ochrane pri pripadnem padnu (doufam, ze nebude), ty mas jakou? Asi bych sel i do integralky, ale vyklopna je pohodlnejsi, tomu verim.

Kazdopadne uz se nemuzu dockat, az si ji vyzvednu :)
Zakoush

50+

Příspěvekod pcx » 15 srp 2016, 08:33

zakoush:
ja som na tych IRC jazdil 2 sezony. Velakrat zaprsalo, velakrat bola teplota pod 10 stupnov...a bez padu. Takze hovorim, ano da sa na tom jazdit, ale treba na to mysliet pri kazdom prechode pe chodcov, pri kazdom dazdi, pri kazdom chladnom ranajsom vyjazde. Lenze ja som na pcx jazdil 95% mesto, takze som to neprezuval na ine pneu.
Neviem ti z vlastnej skusenosti odporucit ake pneu tam dat, prejdi si tu vlakno o PCX, riesia sa tam pneu, urcite si vyberies a nacerpas info. Teraz mam na xmaxe Michelin sity grip a su fajn.
Vymenu pneu nemusis riesit v autorizovanom servise, na to sa neviaze ziadna zaruka. Ak sa mylim, tak ma chalani tu na fore urcite rychlo opravia.
A ci ti u predajcu prehodia pneu? Ja myslim ze ano, musite sa dohodnut.
Helma...ano, je pre mna pohodlne mat vyklapacku. Kludne chod do integraly, nic tym nepokazis. Len si ju vyskusaj jak na gebulu, tak pod sedlo, aby si nenadaval ako ja.
pcx

500+

Příspěvekod Zakoush » 15 srp 2016, 10:31

Tak to je dobre slyset, zkusim jezdit zatim bez prezuti, jen bych nerad hodil hubu jak se rika :-) budu holt muset byt opatrnejsi, kdyz zaprsi. Ale stejne, na zimu musi byt zimni pneu, ne? Plati to jak u aut tak motorek nebo snad je to jinak?

Ja si helmu vyzkousim, ale obavam se, ze kdyz ji budu kupovat, tak driv nez budu mit pcxko, tudiz asi nevyzkousim zda se vleze pod sedlo. Uvidim, kdyztak se domluvim, ze bych do shopu dojel na vymenu po koupi motorky.

Jeste jedna vec, mate nekdo tento skutrik pojisteny proti kradezi? Myslim, ze jde leda s havarijnim, ze? No ale kdyz mi rekl, ze by to bylo 5000 za rok, ja nevim. Mate ho nejak zabezpeceny? Bojim se, ze takovou krasu nekdo rychle ukradne nebo ponici. Ale snad ne. Rikam si, ze poridim ten zamek na kotoucovku.

Diky moc ;)

EDIT: Pry v zime sul hodne zere skutr. Zeptam se, existuje nejaky pripravek nebo postup, aby ho to nenicilo? Nerad bych mel po jedne zime zhnily spodek. V Brne to bude asi vse rozjezdeny, to se nebojim, ze bude ledovka a snih.
Naposledy upravil Zakoush dne 15 srp 2016, 12:54, celkově upraveno 1
Zakoush

50+

Příspěvekod Janmestak » 15 srp 2016, 10:49

Urcite pojistit... jak havarku tak krades. Irc jsem vozil 4500tis a nezvykl jsem si. V naklonu to nebylo ono.. predek ujizdel a za deste jsem se kolikrat ani nemohl rozjet od semaforu. Hele gumy sezenes do 2000kc prezuti 500kc irc treba nekdo koupi.. citygripy nebo dunlop osveceno..

Janmestak

50+

Příspěvekod Zakoush » 15 srp 2016, 13:20

Janmestak: Dobre, muzes mi prosim rict kde to mas pojisteno a za kolik? Mne nabizeli cca 5000 za rok. Na pneu mrknu a objednal bycg a vymenil hned jak prijde zima (pry neni dobry mit zimni kdyz je asfalt rozehratej, nici se rychleji) cca tak konec zari. Zatim bych pojezdil ty IRC. Diky za info.
Zakoush

50+

Příspěvekod Janmestak » 15 srp 2016, 13:49

Mam kooperativu za 4500kc.. rok

Janmestak

50+

Příspěvekod Zakoush » 15 srp 2016, 18:55

Jo mne nabidla Allianz za cca 2400, spoluucast 1000,- jen nevim zda to k necemu je, pry se k te udalosti vsichni stavi spis tak, ze najdou vzdy pricinu proc to nevyplatit.
Zakoush

50+

Příspěvekod pcx » 15 srp 2016, 20:24

To je jasné že poisťovne ako prvé hľadajú dôvod pre ktorý by nemuseli plnit poistne. Bohužiaľ.
No treba si brániť svoje práva a nenechať sa ofajcit.
Ja som tiež chcel poistiť pcxku, no väčšina poisťovní mi ukázala prostredník, že ony to nepoistuju, že sa im to proste neoplatí. Normálne bez hanby zaklincujù bklienta. Veľkí páni sú to, čo už.
Našli sa niektoré čo mi dali ponuku na to čo som chcel...krádež+havária+živel (čiže havarijko) ...ale tie podmienky boli divocina. A cena...najlacnejšie čo som zohnal 206 eur/ rok, čiže plných 12 mesiacov. Štandardne to poisťovne vraj vypočítavajú, že 10-14% z nadobudacej ceny nového motocykla.
Tak som zaťukal na čelo, ukázal som im prostredník aj ja a investoval som do vlastného zabezpečenia motocyklu.
pcx

500+

Příspěvekod Kamilus » 15 srp 2016, 20:36

Tak mi prasknul hlavní stojan ......
^62D21A4202C3600C68FD681E01D0DF1C74C4714B01208B3F72^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kejši: Aprilia SR 50, rv.01, SR50 R, rv.10, SR 125, rv.99, PCX125 r.v.11
125ka Obrázek 150ka Obrázek
Kamilus

500+

Reputace: 12
Skútr / moto: Honda 150 PCX

Příspěvekod pcx » 15 srp 2016, 20:51

No ty vole, to teda cumim.... To čo si s tým robil, kolotoče?
pcx

500+

Příspěvekod medved.m » 15 srp 2016, 22:53

Zakoush: ahoj, chtěl jsem se původně pokusit o co nejobšírnější odpověď na každou z otázek... ale bylo by to asi strašně dlouhý.
Protože jsi ale z Brna, můžeme se - kdybys o to stál - třeba potkat a pokecat. Já vůbec nejsem ten nejchytřejší a nejzkušenější ze všech skútristů tady, ale třeba by Ti to přece v něčem pomohlo. Kdyžtak se ozvi přes SZ.

P.S. jen snad k tomu pojištění: víte, nějakou dobu jsem v pojišťovnictví dělal a protože jsem navíc technik a analytik, troufám si (aniž bych se, chraň bůh, chtěl vyvyšovat!) říci, že o něm snad vím víc než skoro všichni z Vás. Nechci se pcx dotknout, ale to, co napsal, svědčí o nepochopení principu komerčního pojištění, což nemůže vést než k jeho frustraci a pocitu jakési hrozné nespravedlnosti.
Je to prostě jinak :roll: (a probírá se to také v jiném, tomu určeném tématu).
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek