Ahoj budouci partaci a partacky
Pristi tyden si jdu pro svoje PCXko do Hondy v Brne (AutoElegance), kde maji posledni 2ks v hnede (ted uz jen jeden) a pry vsude v CR snad uz jen 3ks a pak az dalsi rok v lednu. Uz to o necem svedci. Nicmene vas zkusene a znale bych chtel poprosit o zodpovezeni par otazek:
1) Co jsem cetl, je zde i nejaky ten clovek z Brna (nebo okoli). Predpokladam, ze po ujeti tech prvnich 1000km nasleduje garancni prohlidka a ta musi byt pouze v servise Hondy, je to tak? Predpokladam, ze kdekoli v CR (nemusi byt primo prodejni salon), nebo ne? Stejne jako dalsi garancky a nejspis i v cele zarucni dobe musim navstevovat pouze servis Honda jinak bych mohl prijit o zaruku, ano?
2) Chci jezdit opravdu hodne. Ridim MHD a nekdy jde clovek i 2x do a z prace, k tomu na trenink, zapasy (futsal), vylety, nakupy, odreagovani atd. Proto pocitam jizdu i za deste a v zime (pokud bude unosna, tzn zadne vanice a ledovka na vetsine mist). Otazka zni, co je dobre si poridit hned na zacatek a co treba pocka nejaky mesic nebo rok? Pocitam s helmou (k te bude dalsi dotaz(, rukavice, bunda (opet dalsi dotaz), nejaka plastenka nebo kombineza co budu nosit sebou vzdy pod sedadlem a paterni chranic. Zapomnel jsme na neco duleziteho?
3) Pneu. Cetl jsem tady, ze ty seriove nestoji za nic, zvlast na mokru a pripadne ledu. Doporucujete tedy hned na zimu (takze nejak od listopadu) vymenit za Dunlop nebo jine? Ani nevim jake ma pcxko rozmery a zda se v Brne sezenou pneu v pohode. Vymeni mi to i v Honde? Nebo muzu kdekoli jinde v pneuservise?
4) integralka nebo jen se zatazitelnym plexi? Pry je na celorocni provoz vhodnejsi integralka. Takze uvazuji spis o ni. Ale pry se ne vsechny vejdou pod sedadlo. Pripadne jaky obchod na vybaveni v Brne stoji za to? Kde mi poradi a vyzkousim.
5) Vsude tady ctu, ze po tolika a tolika km je remen nebo variator takovy a takovy. Ale ja jsem naprosty lajk, ne ze bych nerozmontoval a nedal dohromady, jsem i technicky zdatnejsi, ale spis se v necem nechci vrtat a nebo to po*r.. ehm teda pokazit
tak se ptam, je mozne kdyz zjistim, ze dela skutr neco spatne a v servise (v zaruce) reknou je tam vadne to a to, si poridit dil jinde a dat jim ho nebo musim priplatit a rovnou mi tam daji ten jejich?
Benzin pry N95 vyssi asi zbytecny? Jinak kupuji s jejich vetsim plexi Givi? A tesim se jak malej. Na skutru jsme nikdy nesedel a tak zjusebni jizda byla tak 5minut opatrnejsi a pak jsem se zamiloval
Dekuju moc a omlouvam se za tak dlouhy post.