Havarijní pojištění - má to vůbec někdo?

Diskuze o čemkoli.

Re: Havarijní pojištění - má to vůbec někdo?

Příspěvekod lucky007 » 30 říj 2015, 22:47

mirus: kooperativa -> nase sluzby -> pojisteni vozidel -> havarijni pojisteni motocyklu

nielm: tvorba zisku je cilem kazde jedne firmy (s vyjimkou neziskovek) tudiz tvuj nazor je neskutecne hloupy. pojisteni je produkt ktery neni vhodny pro kazdeho coz ovsem neznamena ze neni vhodny pro mnohe natoz pak ze neni vhodny pro nikoho. jen kazdy musi vedet co kupuje a proc... stavet to takto kategoricky muze jen hlupak. koneckoncu zdravotni pojisteni (ackoliv v nasem pripade jde o zdravotni dan) si take platis a predpokladam ze bys platil i kdyby to bylo pojisteni a ne dan a pritom princip je absolutne!! ten stejny... ale nechci z toho delat flame...
lucky007

100+

Reputace: 12
Skútr / moto: Honda PCX 125 Mat Galaxy Black 2021

Příspěvekod Nielm » 31 říj 2015, 00:19

Možná jsem se nevyjádřil přesně, ale mám své zkušenosti s pojišťovnama a proto diferencuji co platit a co ne. Pojištovny jsou zvláštní segment, který mi nikdy nepřirostl k srdci. Pojištění bych přirovnal k tomu, že když se postavím do otevřeného okna a budu házet peníze jen tak. Výsledek podobný...možná se otočí vítr a něco se mi vrátí nazpět. Spousta výluk, omezení, hledání kliček a čekání jak vydrbat při plnění. Chápu, že něco je způsobeno tím, jak někteří chytráci jednají podvodným způsobem, pokřivili tímto trh a jeho podmínky, ale není to nic pro mně. Osobně si prostě motorku nepojistím o nic více než musím a co mi ukládá zákon.
Lucky007 mysli si co chceš, jak je to hloupé, ale takto to vidím já.

Odesláno z mého GT-I8190 pomocí Tapatalk
Honda PCX 125 2015 (hnědá perleť)
Babetta 210, ročník 1984, 16tis km
Nielm

100+

Reputace: 7
Skútr / moto: Honda PCX 125ccm (2015)
Tuning / úpravy: Topcase Kappa K37N s opěrkou; Tucano Urbano Termoscud

Příspěvekod lucky007 » 31 říj 2015, 07:50

no je to totiz typicky pristup ala prispevatel na novinky.cz. "nerozumim tomu ale vydelavaji takze jsou to svine". vubec jsi totiz nepochopil podstatu pojisteni. to neni o tom abys na nem vydelaval (pokud zrovna nejedes v pojistnych podvodech)... nikdy. to je o tom ze kdyz ten vitr zafouka vic a ty z toho okna vypadnes tak aby ses mohl brzo vratit a ty penize klidne hazet dal a ne abys musel ten byt prodat protoze se dostanes do problemu. pojisteni je k tomu aby chranilo clovek pred udalostmi ktere kdyz nastanou tak mu zasadnim zpusobem negativne ovlivni zivot. pojistovat se proti drobnostem ktere jsou sice neprijemne ale nepusobi zasadni dopad vesmes nema smysl. je prave na tu ochranu pred tema vyznamnyma zasahama osudu ktere by mohly prijit. vydrbani pri plneni je opet jen dalsi pohadka ala novinky protoze vydrbat nelze. vsechny podminky jsou soucasti te pojistne smlouvy a pokud si je prectes tak vis jestli je to co potrebujes a hledas nebo jestli ti to vyhovuje a nasledne ty podminky nejdou prekrocit ani z jedne strany takze nikdo s nikym vydrbat nemuze. takovy pocut muze nabyt clovek pouze pokud je linej si precist co vlastne podepsal a nasledne kdyz dojde na lamani chleba tak zjisti ze to neni co chtel nebo co si myslel ze kupuje. je to uplne stejne debilni jako by sis koupil jetou motorku a ani se na ni nepodival - kdo z vas by to udelal? ale precist si pojistne podminky najednou problem je ackoliv je to zalezitost na par minut a ackoliv kolem te jete motorky byste tancovali klidne hodiny abyste zkontrolovali kazdej sroubek. takze ano stavet to takto kategoricky o danem cloveku mnohe vypovida a je to stejne nesmyslna lez jako se taci lide snazi udelat lhare z pojistoven. takze havarijko proste neni pro kazdeho ale ten duvod proc ano ci ne by mel byt racionalni..
lucky007

100+

Příspěvekod qwert-y » 02 lis 2015, 12:50

No tak pokud by nebrali bonusy z auta tak to je celkem zásadní, protože to naskáče.. Ale asi tam k nim vyrazím jak to je, jen pro informaci.. Je to první motorka tak bych to rok dva měl rád pojištěný.. Ale letos se na to možná už vykašlu, počasí na moc ježdění už nebude tak přihlásím moto až na jaře=)
qwert-y

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: PCX 125

Příspěvekod HonzaR » 02 lis 2015, 13:30

Jestli můžu doporučit, tak podle mého vychází nejpříznivěji Allianz (Dříve motorkám vládla Koperativa). Pojišťoval jsem v březnu Integru a jejich nabídka byla nejvíce vyvážená, zejména pak GAP je dobré mít k novým strojům (první 3 roky v případě krádeže, nebo totálky vyplatí plnou kupní cenu).
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod qwert-y » 02 lis 2015, 13:49

No já asi oběhnu oboje, uvidíme co z toho vypadne, ale jak jsem už četl výše tak Allianz taky nebude nejhorší=)
qwert-y

10+

Příspěvekod HonzaR » 02 lis 2015, 14:23

Každopádně nedoporučuji jít přímo do pobočky, ale raději k makléřovi. Zejména v případě Koop se v pobočkách se vstřícností vůbec nepřetrhnou. Ani mi nechtěli dát nabídku písemně.
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod lucky007 » 02 lis 2015, 14:25

Ono asi stejně víc možností nemáš. Kromě kooperativy a allianz dělá motorky už jen ta nová pojišťovna Direct... ostatní sice občas i havarijko dělaj ale je to v několikanásobné ceně než u těch tří.. a srovnat konkrétní nabídku pro tebe od těch tří bude snadné...
lucky007

100+

Příspěvekod qwert-y » 02 lis 2015, 15:06

Když ja s maklářema mám zkušenost takovou že pohnojily i obyčejnou pojistku, což je na zabití :D
qwert-y

10+

Příspěvekod Dogs » 02 lis 2015, 19:41

Asi jde o pobočku, když jsem měl ještě Kooperativu tak si na vstřícné jednání včetně tištěné nabídky nemohu stěžovat. Nicméně dnes už Allianz je levnější. :-)
Po dlouhé pauze >Aprilia SR 50 R SBK> Aprilia SR MAX 125 >Yamaha X-MAX 400....
Dogs

250+

Reputace: 17
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400, Aprilia SR Max 125
Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod qwert-y » 03 lis 2015, 08:45

Ale vtipný je že když si udělám kalkulaci na Allianz tak tam vysloveně píšou že havarijko nejde=) Takže nevědět že to jde, tak bych se tam ani nezastavil=)
qwert-y

10+

Příspěvekod medved.m » 03 lis 2015, 09:35

To je chyba ve formuláři. Ostatně IT oddělení Allianz je kapitola sama pro sebe.
Online formulář nabízí automaticky oškubanou variantu MINIRISK, což je "havarijko bez havárie" aneb "pokryjeme vám ta rizika, která neovlivníte, do 50 nebo 100 tisíc". (Nemá spoluúčast a hodí se majitelů starších aut - kde každý blatník by byl pomalu totálka - aby při živelné události/odcizení/poškození zvířetem atd. dostali své.)
Zajdi si někam za živým člověkem. m.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod TurboSnail » 03 lis 2015, 13:40

Ahoj.
Známý mi vysvětloval, jak si sezónní pojistku dělá sám: Zjara uzavře smlouvu a jezdí. A až na podzim jezdit přestane, odevzdá značku do depozitu a s potvrzením jde zrušit pojistku s tím, že nevyčerpanou poměrnou část roční sazby havarijní i povinného ručení mu vrací.
Sám mám klasickou sezónní komplexní pojistku u Kooperativy (3.800,-), je fakt, že by člověk mohl ročně ušetřit až 1.300,- (1.500,- - 200,- za uložení značky, je-li to jako u auta), ale nezkoušel jsem to. Jsem rád, že mám přiznané všelijaké slevy a bonusy (zakládal jsem to u Hondy v Letech u Prahy/Dobřichovic doporučuji) i že jsem žádné plnění doposud nepotřeboval.
Ale beru to jako rozumnou možnost změny pojišťovny, když je daleko do termínu, nebo když mi neuznají šestitýdenní výpovědní dobu a jsem donucen zůstat u nich další rok.

Hodně štěstí všem a zejména těm, co jim ještě neskončila sezóna.
Obrázek
TurboSnail

25+

Skútr / moto: Honda SH 125i 2013 ABS NightStar
Tuning / úpravy: Štít+kryty řidítek - origo; UltraSeal

Příspěvekod CzechBiker » 03 lis 2015, 18:51

Ahojte,potreboval bych radu. V zime po koupi PCX jsem vahal,jestli udelat havarijko nebo ne a asi jsem vyjimecne dobre udelal. Na zacatku sezony jsem PCX pojistil na vse co slo u KOOP a ted mi bohuzel sezonu neukoncila zima,ale srnka. V zatacce v naklonu vyskocila,sahl jsem jsem na brzdy a uz jsem se klouzal bokem...

Chci se ale zeptat, byl tu dneska likvidator a dle jeho slov ji mam dat do servisu (mnou navstevovany je 100km daleko), kde vycisli skodu. Zatim nevim jak ale budu ho tam muset nejak dopravit ( vozik ani dodavku nemam ). Vzhledem k tomu,ze moto hadry mam na odpis,tak jsem premyslel,jestli pro me nebude lepsi rozpocet,protoze na obleceni mi nikdo neda ani kacku. Dily bych si mozna nejaky sehnal jety,nejaky nechal nebo opravil. Ale tim pro me fyzicka navsteva servisu neodpada,co? To bych je to nechal prohlednout, vycislit skodu + cenu opravy a moto si vzal zpet? Pokud pojistovna schvali opravu... Cely bok je sedrenej
CzechBiker

50+

Skútr / moto: Honda PCX 150 V3

Příspěvekod medved.m » 03 lis 2015, 20:25

TurboSnail: možná jsem pomaleji chápavý, ale já v tom postupu Tvého známého nějakou hroznou výhodu nevidím.
Stejně asi jezdí každý rok plus/mínus stejně od měsíce X do měsíce Y, tak proč si rovnou neudělá sezónní pojištění na dotčené měsíce a na dobu určitou 1 rok - bez šaškování s depozitem? (Mimochodem šestitýdenní výpovědní dobu Ti nemají co "uznat" nebo "neuznat", ta vyplývá ze zákona a hotovo.)
Mám povinné i havarijní (i když jsem to zatím nepoložil) se "sezónou". Když je v listopadu (ještě) nebo v březnu (už) teplo, prodloužím si ji o měsíc, když začne v květnu mrznout, holt si přidám další měsíc mimosezóny. Proč bych si to měl dělat napevno, když změna trvá pět minut? Vím snad já, jak bude za rok? :roll:

CzechBiker: cítím s Tebou, mohl jsi ještě jezdit, když je tak hezky 8) Přeju, ať je brzo v pořádku.
Nezapomeň, že oblečení sice ne, ale případně rozbitou helmu Ti z havarijka pojišťovna uhradí.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek