GPS

Diskuze o čemkoli.

Příspěvekod tom.boy » 23 led 2008, 21:21

Já taky nedávno přešel na garmin, ten v mobilní verzi a všude ho chválil. Ale situace se změnila, už jsem na něj naštvanej. Dělá to divný věci, plánování trasy je prapodivný, dokonce jsem jednou jel 8km aby mi řek že se "už" můžu otočit a tou samou cestou zpět, takže +16km. Dost jsem pěnil. No a potom takový menší nesrovnalosti, nebudu popisovat, až přišlo velké finále. Jedu si po dálnici, blíží se plánovaná odbočka a pan garmin mě navádí abych odbočil vlevo. Jistě všichni víme, že na dálnicích to vlevo prostě nejde. Tu skutečnou odbočku jsem samozřejmě přejel o 500m. Takže garmine papa. Podotýkám že to byla posledení mobilní verze s mapou autoatlas čr 2007.
ObrázekGoogle ° www.tomas.in ° Srazy na Strahově jsou tady ° Srazy ve Středoklukách jsou tady °
tom.boy

1500+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMASAKI Extra Super Grand DeLuxe Sport 50

Příspěvekod Mefisto » 23 led 2008, 21:37

No ja pouzivam Garmin City Navigator® Europe NT 2008 a Atlas 10R v6 a zatim nebyl problem
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Myschan » 24 led 2008, 18:59

Než jsem si koupil toma XL, tak jsem pročetl docela dost diskuzí. Na tomto základě bych doporučil buď mio nebo tom.
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Myschan

1000+

Reputace: 14
Skútr / moto: Sh 150 (2022)

Příspěvekod petrzet » 26 led 2008, 09:49

Co takhle radeji nejake PDA?Muzes si pak vyzkouset vice programu a pak si vybrat co ti vyhovuje a na netu je nav.programu plno,jen si vybrat.
Jen pro inspiraci ja mam Asus A639 a sem plne spokojen,muzes do nej dodat spoustu jinych uzitecnych programu coz do pevne navigace nejde :( ale vse zalezi na tom co se komu libi a co kdo preferuje.Pres PM muzu poslad odkaz kde co stahnout.
A sem zpet u Hondy :D
muj tydlifen: 776626010
petrzet

750+

Příspěvekod Kiwi » 26 led 2008, 10:48

[quote=petrzet]Co takhle radeji nejake PDA?Muzes si pak vyzkouset vice programu a pak si vybrat co ti vyhovuje a na netu je nav.programu plno,jen si vybrat.
Jen pro inspiraci ja mam Asus A639 a sem plne spokojen,muzes do nej dodat spoustu jinych uzitecnych programu coz do pevne navigace nejde :( ale vse zalezi na tom co se komu libi a co kdo preferuje.Pres PM muzu poslad odkaz kde co stahnout.[/quote]

já preferuju papírovou mapu a čistou hlavu. Aspoň mám přehled, kde vůbec jsem a nemůže se mi stát, že dojedu kam nechci, jak se to stalo na vánoce nějakýmu francouzskýmu autobusákovi, co vezl lidi na trhy a skončil v jiném státě.ale to městečko se jmenovalo stejně :D :D :D
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Mefisto » 26 led 2008, 11:37

[quote=petrzet]Co takhle radeji nejake PDA?Muzes si pak vyzkouset vice programu a pak si vybrat co ti vyhovuje a na netu je nav.programu plno,jen si vybrat.
Jen pro inspiraci ja mam Asus A639 a sem plne spokojen,muzes do nej dodat spoustu jinych uzitecnych programu coz do pevne navigace nejde :( ale vse zalezi na tom co se komu libi a co kdo preferuje.Pres PM muzu poslad odkaz kde co stahnout.[/quote]

Mam to samy co ty (ted jsem jeste pridal Garmina v Nokii), ale beru to, ze lidi co se v PC a PPC nehrabou a neorientuji, je pro ne jednoduzsi koupit uz vse hotovy nez si s tim doma hrat.
Ale to by pro mne nebylo ono :p ;)
Naposledy upravil Mefisto dne 26 led 2008, 11:40, celkově upraveno 1
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Kiwi » 26 led 2008, 11:53

[quote=Mefisto][quote=petrzet]Co takhle radeji nejake PDA?Muzes si pak vyzkouset vice programu a pak si vybrat co ti vyhovuje a na netu je nav.programu plno,jen si vybrat.

Mam to samy co ty (ted jsem jeste pridal Garmina v Nokii), ale beru to, ze lidi co se v PC a PPC nehrabou a neorientuji, je pro ne jednoduzsi koupit uz vse hotovy nez si s tim doma hrat.
Ale to by pro mne nebylo ono :p ;)[/quote]

tím mi potvrzuješ, že to většina lidí nepotřebuje, ale že je to pěkná hračka :D :D

Kiwi

1500+

Příspěvekod Mefisto » 26 led 2008, 12:02

Ale samo ze je, tak jako DVDplayer, LCD TV, XBOX, PSP a pod
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Kiwi » 26 led 2008, 12:05

[quote=Mefisto]Ale samo ze je, tak jako DVDplayer, LCD TV, XBOX, PSP a pod [/quote]

tak tak, já se můžu dorvat smíchy, když můj šéf jede ve svým pasatu s navi čtyřikrát za rok k rodině do čech :cyclops: :D :cyclops: nejhorší hnus jsem ale zažil ve Francii v Lyonu, ale tam zabloudí i GPS :D

Kiwi

1500+

Příspěvekod Mefisto » 26 led 2008, 12:07

No to ji nesmis slepe duverovat a sem tam mrknout i na cedule u silnice
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Kiwi » 26 led 2008, 12:11

[quote=Mefisto]No to ji nesmis slepe duverovat a sem tam mrknout i na cedule u silnice[/quote]
já vím, já ji neměl, ale kdo nezažil, nepochopí. Já dojel po okreskách až na jih Španělska do Algecirasu, neplatil jsem ani ojro za dálnice a jízda pohodová. Francouzský značení mám taky zmáknutý, ale prostě Lyon je zakletej.a nemotal jsem se tam jen já a jednou :p ale vymotal :D :D

Kiwi

1500+

Příspěvekod mrokar » 26 led 2008, 13:16

Sorry za OT: Kiwi, nemachruj, ze si bol v Lyone, bol som aj ja, ale v TGV, asi 7 minut... :cyclops: :D B)

No dobre, aby som nebol len OT - moj sen je:
ci uz autom, alebo na skutri, absolvovat nejaku komplet trasu TOUR DE FRANCE, alebo GIRO, len zatial na to nie su prostriedky, ani cas, ani technika... :( Ale niekedy v penzii to musim spravit...
Naposledy upravil mrokar dne 26 led 2008, 13:20, celkově upraveno 1
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod petrzet » 26 led 2008, 13:27

Musim potvrdit,ze pokud nehovis trochu pc tak je to slozitejsi ale taky se da,ja mam taky nejradeji obyc.mapu ale v praci mi navigace usetri spoustu casu,k tomu bloudeni,nesmis poslouchat navigaci doslova,neni neomylna,nejdrive zadej trasu a pak prostuduj a az potom se po ni dej,jinak skoncis jak ja a najedes s kamionem do zony pred zamkem Chantilly u Parize jen proto,ze to navigace neumi a ty ji slepe poslouchas.
A sem zpet u Hondy :D
muj tydlifen: 776626010
petrzet

750+

Příspěvekod Kiwi » 26 led 2008, 21:00

[quote=mrokar]Sorry za OT: Kiwi, nemachruj, ze si bol v Lyone, bol som aj ja, ale v TGV, asi 7 minut... :cyclops: :D B)

No dobre, aby som nebol len OT - moj sen je:
ci uz autom, alebo na skutri, absolvovat nejaku komplet trasu TOUR DE FRANCE, alebo GIRO, len zatial na to nie su prostriedky, ani cas, ani technika... :( Ale niekedy v penzii to musim spravit...[/quote]

můžu ti domluvit protekci u toho čerta z Tour de Frace, jakože tě třeba nevezme do pekel :D otec se s ním zná. Ten šílenec si nechal zaregistrovat čerta jako značku :cyclops: Tour Teufel bo jak se to píše :o

Kiwi

1500+

Příspěvekod mrokar » 27 led 2008, 01:50

Jasne, certa poznam aj ja, ale len z videnia na Eurosporte... Ma take poseidonovske vidly... :D
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman AN250

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze