Ahoj.
Mám problém. Koupil jsem si bezdrátový termostat Elekrobock BPT10 http://www.elektrobock.cz/cs/bezdratovy ... html?id=90, který bohužel funguje vždy asi dva měsíce. Situace vypadá asi takto: Dva měsíce bezproblémového provozu, pak jednou příjdu domu, v pokoji vedro k zalknutí, vysílač hlásí "vypnout kotel", ale příjmač signalizuje sepnutý obvod a kotel jede jako drak. Provedu "reset" tzn. vypnout ze zásuvky a odpojit baterii ve vysílači. Pak znovu spárovat a zase to chvilku funguje. Byl jsem to reklamovat, když se termostat vrátil jako že je opravený nešel pro jistotu už ani spárovat vysílač s příjmačem. V obchodě mi vyměnili kus za kus, tento fungoval opět dva měsíce a v sobotu ta samá situace. Dnes jsem volal k výrobci a mluvil se servisním technikem. Jediné co se dá dělat - poslat znovu na reklamaci (jak budu v tomhle počasí topit ho nezajímá, mám si to prý chodit spínat ručně ). A že prý výrobek používám jinak než k čemu je určen - skrz dva stropy a může se stát, že dojde k rušení a přijímač nezachytí signál z vysílače. Proč ho ale nezachytí později, když vysílač vysílá v pravidelných intervalech mi nebyl schopen vysvětlit. A že prý si mám koupit jejich výrobek, ale vyšší řadu. No ..... s tímhle přístupem ....... asi těžko.
Proto se ptám - lze nějakým způsobem zlepšit dosah resp. zvýšit výkon vysílače tak, aby bylo spojení vysílač - příjmač spolehlivější?
Díky Sollik