,, Resp. koupil jsem skůtr od známého a ten mi dal jeho plnou moc, abych to za něj odhlásil a přihlásil na sebe. Smlouvu jsme sepsali a podepsali 17.12.2011 tedy do kdy musim skutr prihlasit na sebe? ,,
,, Jestli můžu tak se zeptám taky ať nezakládám nový téma...
A jak je to s přihlášením novýho skútra? V lednu si ho převezmu od prodejce, přepravím do garáže a vyjedu až v půli března a chci ho přihlásit co nejpozději na úřadě. Teď jsem se ale v předkupní smlouvě dočetl že jsem povinnen do 10 dní přihlásit na úřadě...tak jak to je? Nechci hned přihlašovat ( musel bych i pojistit) a nechat stát ještě 2 měsíce než vyjedu. ,,
kankma, sedli - oba dva se zabyvate koupenim skutra ne zrovna standartnim zpusobem podle vsech beznych zvyklosti a koledujete si o poradny maler, nejhorsi je kdyz zacnete vytvaret v.azbu mezi prodavajicim a kupujicim ruznymi smlouvami a podivnou plnou moci, pojistovny dosti pritvrdily a nejsou tak benevolentni jako drive.
Pri prodeji mam stanovenou cenu, dohodnu termin prodeje a podminky prodeje ktere jsou - evidencni kontrola na kupujiciho, smlouva o prodeji, po souhlasu kupujiciho odhlaseni z evidence vozidel a na pojistovne predlozim technicky prukazo provedenem odhlaseni, na evidenci a pojistovnu mi staci dneska 1 hodina. Kupujici dostane technicky prukaz a osvedceni,
,,Povinne ruceni muzes mit i sezonni, das SPZ do depozitu a za to obdobi povinne ruceni neplatis. Toto ale musi byt jiz uvedeno ve smlouve o povinnem ruceni. Jinak to nelze.
Nez zvolit povinne ruceni, ze budu nekam neco nosit tak mohu zvolit jinou moznost, povinne ruceni mam sice cely rok ,ale platim pouze mesice ktere si urcim a nemusim nekam nic nosit.