Když jsem tady narazil na tohle téma, tak jsem si vzpoměl, že jsem chtěl před časem pořídit nějakou malou svítilnu na takový to domácí svícení, když člověk potřebuje občas bliknout někam do kouta, pod gauč, za skříň apod. Měl jsem pár kousků za pár korun z Dealextreme, ale všechny stály životností za velký kulový. Jestli se dobře pamatuju, tak jsem měl postupně asi 2 ks tohohle
http://www.dx.com/p/cj-701b-portable-le ... tStkEDVBzk a asi 2 nebo 3 ks něčeho takovýhleho
http://www.dx.com/p/3w-led-3-mode-90lm- ... tSt7EDVBzk tahle druhá mě co se týče funkčnosti vyhovala daleko víc hlavně díky možnosti zoomování a díky tomu, že osvětlená plocha byla osvětlená fakt rovnoměrně, ne jako u tý první nezoomovací, že byl prostředek plochy osvětlenej hodně a do krajů se světlo jakoby ztrácelo.
Všechny svítílny mě ale do cca půl roku odešly, a to jsem je nepoužíval nijak extrémě. Prostě občas doma někam posvítit, třeba si posvítit na opravu vypínače ve zdi, výměnu žárovky v lustru, nebo když něco hledám na půdě/ve sklepě. Prostě obyčejný domácí svícení - žádnej outdoor. Většinou prostě přestala svítit LED, nebo začala po zahřátí v pravidelnejch intervalech blikat = nepoužitelná. Přisuzuju to nekvalitním levenejm LED, který jsou v nich použitý.
Když ale koukám na ceny těch značkovejch svítilen, trochu mě přechází chuť pořizovat něco značkovýho a spíš mám chuť objednat zase 3-4 kousky těch levnejch sráčů z Dealextreme a postupně je zase všechny povyhazovat do koše, až přestanou svítit. Svítilnu, kterou použiju 3-4x do měsíce za dvojku kupovat fakt nechci
Máte někdo zkušenosti s nějakou levnější svítilnou, která by hlavně vydržela a nemusel bych za 1/2 roku nedo za rok kupovat novou? Klidně může bejt z DX, nebo Aliexpress, nebo Ebay, nebo odjinud, v zahraničí nakupuju.
Požadavky mám - napájení 1xAA, rovnoměrně osvětlená plocha a hlavně aby vydržela a neodešla jí hned LEDka, jako u těch, co jsem měl. Co naopak oželím je, že to nemusí bejt nijak extra značkový, koupat se s tím nebudu, takže vodotěsný to bejt nemusí a ani s tím nemlátim, takže nárazuzdorný to taky bejt nemusí.Je mě jasný, že tohle mě asi svítilna za kilo těžko splní, že ty nejlevnější budou všechno jebky na pár použití, jako ty, co jsem měl, ale kdyby bylo něco tak v ceně kolem 300kč, co by splnilo moje požadavky a vydrželo to, asi bych do ní šel, než kupovat ty krumply po stovce a pak je postupně všechny vyházet do koše.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP