Diskuze o čemkoli.
Odeslat odpověď

Re: cbs,abs,abc,ac-dc...různé podpůrné systémy

18 lis 2010, 17:29

Martine to co pises je hezke, ale proboha snad mi nechces rict ze takhle jezdi 99% majitelu skutru? Brzdi se pred zatackou a pak jiz predni jen korigujes rychlost a o to lepsi je kdyz muzes pribrzdovat dualne.
Brzdeni zadni a jeste k tomu intenzivni je jen zpusob jak dostat motorku do vetsinou nerizeneho smyku. Opravdu kup si poradnou motorku a tohle pak nemusis vubec resit :D

18 lis 2010, 17:36

Já budu asi za divnýho, ale mě připadá brždění v zatáčce přední brzdou docela vražda (bavme se o prudké zatáčce). Když budu brzdit zadní (když už teda musim) a ujede mi to, tak jsem, troufám si tvrdit, schopen "zachránit" mnohem více, než když mi podjede kolo přední :roll:

EDIT: Ještě pro doplnění: Ano, ustřelilo mi zadní kolo v zatáčce a zachránil jsem, ano, ustřelilo mi i přední kolo a rozbil jsem si hubu :lol:

18 lis 2010, 17:40

Foky asi nekde delas chybu :mrgreen: Ono se totiz predevsim brzdi pred zatackou.

18 lis 2010, 17:50

Pánové, já jsem věděl když jsem do této diskuze vstoupil že bude veselo ale že takhle ?? :mrgreen: :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=z4uXWGQu ... re=related

a myslím že ani většina těchto pánů by s Vaším brzdovým režimem nesouhlasila :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=oAhwHquO ... re=related

18 lis 2010, 18:39

Rady píše:Foky asi nekde delas chybu :mrgreen: Ono se totiz predevsim brzdi pred zatackou.

Tak jasně, proto jsem dal do závorky to (když už brzdit musim) :mrgreen:

18 lis 2010, 19:17

Rady jasně, že ne. Já takhle běžně taky nejezdím, ale je to možnost jak řešit krizi. A dostali jsme se k tomu tak, že vznikl dotaz co mám proti CBS. Nemám proti němu nic, jen nechápu, k čemu je dobrý. Mám dvě kola, dvě brzdy a taky dvě páčky a dvě ruce. Takže když chci brzdit oběma kolama, prostě použiju obě ruce a když chci brzdit jen jedním kolem, použiju jednu ruku. A CBS mi do toho kecá. I kdyby bylo kdoví jak skvěle seřízené (což ostatně na mém SW skutečně je), stejně nechápu, pokud to není speciál pro jednorukého invalidu, proč to tam je...

18 lis 2010, 19:28

No podle mne pro to, abys mohl brzdit jen jednou rukou a v pripade kdy opravdu potrebujes razantne brzdit, tak pouzijes i packu pro zadni brzdy kde timto vlastne CBS vyblokujes. Porad jsme ale u toho, k cemu ze ten skutr je urcen. Podivej se do Chorvatska, Italie, Rakouska, atd. a uvidis ze je to ciste urcene pro mestsky provoz pro prevazeni nakupu atd. kdy ridic za jizdy v jedne ruce jeste neco drzi. To jen u nas na tom chceme cestovat a nekteri i zavodit.

18 lis 2010, 19:31

Bahnaku takhle jsem blbnul kdyz mi jeste nebylo ani 15 a to je hodne davno. To by mne zajimalo kolik z nas co tady diskutuje timhle stylem jezdi.

18 lis 2010, 19:36

Naprosto souhlasím. Taky smysl téhle debaty nebyl přesvědčit výrobce, aby to přestali montovat. Včera to vzniklo tak, že jsme s Bahňákem prezentovali naší osobní averzi proti tomuhle systému. A vznikl z toho takovýhle flame... :shock:
Bahňák je tom třeba finančně líp a může se realizovat na jiných strojích. Já jsem musel vybrat mezi motorkou skvělou na blbnutí, ale nepraktickou, a skútrem. No tak jsem zvolil výkonný skútr a snažím se ho naučit blbnout... :lol:

18 lis 2010, 19:38

Jo, to je fakt. Bahňák je střelenej, ale proto ho mám rád. Ukazuje mi, že ještě není čas přestat dělat kraviny... :lol:

18 lis 2010, 20:16

Tak proc sis radeji nekoupil 500 NEXE? Ten tohle nema a da se s nim fakt blbnout. Kamos to postavi i na predni :) Na SW jsem jezdil a to je spis na cestovani. Ma i slabe brzdy.

18 lis 2010, 20:20

Typická ukázka cesty nesjízdné se systémem CBS.

Obrázek

Při klasických brzdách se po tom ledu dá klidně i na drapácích.

18 lis 2010, 20:22

Třeba na něj ještě dojde. Nebo na TMaxe... :D

18 lis 2010, 20:26

to Rady
Já ty štorcy se skůtrem dal hlavně pro tu situaci (tam byla samozřejmě schválně) kdy můžeš bočním smykem vyřešit krizovku kdy Ti třeba někdo nedá přednost apod. S CBS tenhle manévr udělat nejde. Kromě toho se dá podobným záměrně vyvolaným smykem vyřešit i jiné nebezpečné situace. Prostě motocykl má dvě brzdy a ovlátat se mají zvlášť. Jakýkoli systém který to neumožňuje popírá techniku jízdy ma motorce. :evil:

18 lis 2010, 20:28

trocha principů mezi debatou

cbs s hydraulikou
http://www.youtube.com/watch?v=tfQ1dhbwJVU
Odeslat odpověď