cbs,abs,abc,ac-dc - různé podpůrné systémy

Diskuze o čemkoli.

Re: cbs,abs,abc,ac-dc...různé podpůrné systémy

Příspěvekod Miroslav Sedlmaier » 19 lis 2010, 15:51

foky píše:Já myslím, že to Míra myslel ze srandy a jedná se jenom o špatně pochopený humor 8)

Nebo aspoň v to pevně doufám.

No nebude se dohadovat,ale neodpustím si napsat, že bylo převráceno co jsem napsal což není dnes nic vyjmečného :D samořejmě jse brzdí před zatáčkou a v zatáčce se už jen lehce dobržďuje,ale když používáte zadní brzdu motorka se má tendenci rovnata a proto se doporučuje DOBRŽĎOVAT v zatáčce na běžném asfaltovém povrchu předkem a přišlo mi divné, že tady někdo popisoval jak v zatáčce začíná upředňostňovat zadní brzdu. Jsem mladej a nezkušenej kluk z venice a tak mi prosím tolerujte ostřílení sekáči :oops:
Miroslav Sedlmaier

1000+

Reputace: 9
Skútr / moto: Klatovy 776 026 101, Burgman 650E K8+B 400 K5 dříve Foresight 250,Pantheon 125

Příspěvekod Mefisto » 19 lis 2010, 19:10

No co nam kdy na motoskole rikali tak brzdi se pred zatackou, v zatacce se uz jen zataci, projizdi se pod mirnym plynem ne se zavrenym, aby byl motocykl stale v rovnovaze, coz je rozlozeni vahy na predni i zadni kolo :o
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Reputace: 0

Příspěvekod Bahnak » 19 lis 2010, 19:18

Rozdíl mezi teorii a praxí je právě v té praxi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod ajfel » 20 lis 2010, 14:42

Zajímavé, jak jsme se od ABS dostali až k technice jízdy a hlavně brzdění v zatáčce. Já jsem nikdy neměl moto jako sportovní nářadí, takže Bahnákovi se rovnat nemůžu. Tak se držím toho, co mi řekli instruktoři a osvědčilo se praxí. Dobrzdit před zatáčkou a jakmile vidím za ní, zrychlovat. Problém nastává v okamžiku, kdy jste už v náklonu a moc rychlí. Moje rada: když je čas, bleskově narovnat, brzdit oběma naplno a zase to položit (ne až na zem :shock: ) Jinak si myslím, že brzdit přední v náklonu si můžou dovolit mistři. Stačí trošku nafty nebo písku na asfaltu a už se válíte... Brzdit zadní je zase málo účinné, jestli to má snahu se narovnat, jak říká Mirek, nevím, stojánkem neškrtám. Hlavně by každej měl myslet na to, že není na silnici sám. A taky, že ani cestovní moto, ani skútr není stavěn na projíždění zatáček řízeným smykem. Trpí celá konstrukce a zničíte pneu. :!: Podotýkám, že antiblok nemám, CBS ano, a tomu se musím přizpůsobit při jízdě...
ajfel

100+

Skútr / moto: Honda SW-T400
Tuning / úpravy: alarm Scorpio, topcase Honda, akukontrola+zásuvka CTEK, vyhřívání sedla KeeTec, hefty Oxford

Příspěvekod Bahnak » 20 lis 2010, 15:04

Velký problém vidím v tom, že v téhle zemi neexistují školy jízdy vybavené kluznou folii a hlavně motorkami s protipádovými rameny. Je sice pravda, že ramena motorku poněkud dynamicky omezují ale je to jediný způsob jak se dá naučit brzdit na kluzkém povrchu a vyzkoušet si co si ohledně brzd mohu dovolit v zatáčce a hlavně jak poznám že už jsem na hranici adheze. Bohužem "motoškoly" které nemají motorky s protipádovými rameny nikoho brzdit nenaučí. :(
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod matty46 » 20 lis 2010, 15:18

bahnáku minulej rok byla ale nevím na kterým poligonu :( ale jelikož jsou jen tři v naší republice takže jestli jedeš dvěstě kiláků do republiky není problém ject do německa je to kousek a když to s ježděním myslíš vážně tak to není problém
Takže nastává otázka : kdo první veme skůta na nordschleife?nemuselo by to bejt špatný jezdí tam autobusy , dodávky ,takže skutr by se tam možná stratil.. :twisted:
South Bohemia Scooters
Bývalo:Derbi Vamos,Piaggio NRG,Yamaha yp Majesty 150,Suzuki Burgman 400 K3,Yamaha T-Max 500.....
fén 602626895
http://matty46.rajce.idnes.cz/
abych neměl hlad a žízen na provázku zkáču, doufaje že získám přízen samolibých sráčů
matty46

750+

Reputace: 12
Skútr / moto: Piaggio Liberty 125

Příspěvekod Bahnak » 20 lis 2010, 15:36

Ale ony jsou všude možně. Např. i v Příbrami. Jenže takovéto školy smyků (foto je z Mostu) není nic jiného než že Ti za nechutný peníz dovolí si na folii rozbít vlastní motorku. zaručuji Ti, že tam se brzdit nenaučí nikdo :evil:
Obrázek
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod matty46 » 20 lis 2010, 15:41

no jo no my to dělaly tak že sme přes zimu dělaly takovou generálku mího starýho skůta a když sem stříkal kapotáže tak sme snim byli jezdit na ledu sice to nic moc nepřineslo ale trocha skušenosti to byla už se tak nevylekáš když ti ujede kolo
jj jen jestli ty nejsi jako ten jeden ze sf jak jen se nenuje sakra no ten říká se mu VĚČNĚ NESPOKOJENEJ REJPAL :D :D :D
South Bohemia Scooters
Bývalo:Derbi Vamos,Piaggio NRG,Yamaha yp Majesty 150,Suzuki Burgman 400 K3,Yamaha T-Max 500.....
fén 602626895
abych neměl hlad a žízen na provázku zkáču, doufaje že získám přízen samolibých sráčů
matty46

750+

Příspěvekod ajfel » 20 lis 2010, 15:47

Bahnaku, já sa Tebou souhlasím s tím tréninkem mezních situací. Jenom bych viděl trošku rozdíl v tom, že na polygonu víš, co tě čeká a předem s tím počítáš. V reálu na silnici se to vždycky odhadnout nedá... Nebo poznáš v rychlosti 90 za šera, jaký povrch je v zatáčce, kam nevidíš a kterou jedeš poprvé?
ajfel

100+

Tuning / úpravy: alarm Scorpio, topcase Honda, akukontrola+zásuvka CTEK, vyhřívání sedla KeeTec, hefty Oxford

Příspěvekod Bahnak » 20 lis 2010, 16:05

to matty46
: na věci který se mi nelíbí jsem určitě nespokojenej rejpal. A ještě k tomu neovlivnitelnej davem :mrgreen: :mrgreen:
A když napíšu že je CBS nebezpečná pitomost tak na tom budu trvat i kdyby tu se mnou nesouhlasil vůbec nikdo :mrgreen: :mrgreen:

A s tímhle si nikdo skútr nerozmlátí :D

http://www.youtube.com/watch?v=6w7pFN7NXMc&feature=fvw
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod matty46 » 20 lis 2010, 18:02

no jo ale já uznávám jen léčbu šokem
to víš jsem ještě mladej a ovlivnitelnej
South Bohemia Scooters
fén 602626895
matty46

750+

Příspěvekod ajfel » 20 lis 2010, 18:13

Video hezký. Ale náklony to dovolí je minimální... Takže zase: šedivá teorie, trenink lepší než nic, ale strom života zelenej. A nevypočitatelnej. :wink:
ajfel

100+

Příspěvekod Bahnak » 20 lis 2010, 18:36

to ajfel : máš pravdu. tyhle ramena jsou blbý ale byly jediný co jsem na skútru našel. Zkus zapátrat sám a na motorkách najdeš ty správný se kterejma jde blbnout poměrně dost. Ramena jsou ale jediný bezpečný způsob jak poznat hranici adheze předního kola bez rozbití huby a motorky :D
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod Bahnak » 20 lis 2010, 18:38

to matty46: V tom případě Tě pozvu na některou z našich "ledových" projížděk
až bude vhodné počasí :lol:
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod Mefisto » 20 lis 2010, 18:43

Bahnak píše:Velký problém vidím v tom, že v téhle zemi neexistují školy jízdy vybavené kluznou folii a hlavně motorkami s protipádovými rameny. Je sice pravda, že ramena motorku poněkud dynamicky omezují ale je to jediný způsob jak se dá naučit brzdit na kluzkém povrchu a vyzkoušet si co si ohledně brzd mohu dovolit v zatáčce a hlavně jak poznám že už jsem na hranici adheze. Bohužem "motoškoly" které nemají motorky s protipádovými rameny nikoho brzdit nenaučí. :(

Takova skola byla letos v Moste kde jsi se mohl svest na upravenem monstru s padaky a vyzkouset si smyk nebo maximalni naklo a ti i za profesionalnim jezdcem. Motoskola byla ve spolupraci s CMN
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek