od _Tom_ » 07 lis 2012, 21:51
právě že na motorkářích to moc jasně shrnuté není
tak jsem napsal do první autoškoly, která mě na netu vyběhla. Kurzívou je odpověď autoškoly
Dotaz:
Dobrý den,
prosím o informaci k novele, která bude platit od 19.ledna 2013.
mám ŘP od roku 2007 se skupinou A s omezením 25kW
Lze řídit od nového roku motocykl s omezením na 35kW ?
podle všeho by to tak mělo být.
Děkuji za odpověď
Dobrý den, mělo by to tak být. Ve Vašem případě půjde od ledna roku 2013 o skupinu A2, do které budou spadat motocykly o výkonu nepřesahující výkon 35KW a současně poměr výkon/hmotnost nesmí přesahovat 0,2KW/KG.
Přeju hezký den.
____________________________________________________________________________________
Dobrý den, ještě jednou jsem se zabýval vaší otázkou ohledně ŘO na motocykly do 25kw. Zřejmě to dopadne tak, že budete i nadále smět řídit pouze motocykly o výkonu nepřesahujícím 25kw. Při příští výměně ŘP budete mít u skupiny A příslušný kód, který bude definovat motocykly, které smíte řídit.(do 25kw, do 0,16kw/kg) Tato odpověď je odpovědí přímo odpovědného zaměstnance městského úřadu.
__________________________________________________________________________________
Jestliže by jste se rozhodl rozšířit si ŘO do novelizace, získáváte neomezené ŘO pro skupinu A i v případě, že závěrečnou zkoušku absolvujete na motocyklu o výkonu 35kw.
Jste-li držitelem ŘO "A" do 25kw a je-li Vám více než 21 let, je možné získat ŘO na skupinu "A"neomezená pouze po úspěšném absolvování tzv. doplňkové zkoušky, což je opravdu jen jízda bez testů a bez zk z konstrukce.
V tomto případě je potřeba vyplnit žádost o získání ŘO a k ní přiložit formulář o zdravotní způsobilosti. Pak je třeba Vás zahájit na městském úřadě a pak dle dohody a Vašich schopností a dovedností odjet nějakou hodinu na motocyklu, na kterém by jste absolvoval záv.zk.
Může to být třeba i jen jedna hodina. Záleží pouze na dohodě. V tomto případě není předepsán výcvik ani výuka.
Cena se odvíjí od počtu odjetých hodin. V případě, že by Vám stačila jedna hodina "tréninku"+ závěrečná zk, počíejte s cenou 1000 kc + poplatek 700kc městskému úřadu
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km
dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km