g.man píše:Alarm je snad dobrej, když sedím na zahrádce 10 metrů zády ke skůtru. Dneska na alarmy každej kašle i když fungujou. Jen takovou zajímavost. Kdysi jsem si na starým autě zabouch před brněnským Tescem u nádraží klíče v autě. Sehnal jsem kus drátu a protože nejsem zrovna zloděj aut, tak jsem to otvíral snad 10 minut. Musely mě vidět snad stovky lidí. Když jsem se na někoho, kdo se pozastavil a koukal taky koukl, tak se rychle otočil a šel. Že nikdo nic neřekl, to bych pochopil, ale nikdo se ani nenamáhal oznámit to ochrance či zadarmo zavolat policajty. Takže nevěřte, že to alarm zachrání.
Jo tak v tom máš pravdu. Češi se prostě starají jen o to co je jejich. Pokud jde o cizí věc, každej si řekne: Se.... na ně, moje to není. Když sem byl mladší, naši odjeli na chalupu a já zůstal doma. Zabouchl sem si klíče a neměl sem tenkrát nějakej mobil apod., takže sem nevěděl jak se dostanu domů, nebo jak zavolat rodiče. No vyřešil sem to vysklením spodního skla u balkónových dveří. Bylo to přes den, všude na ulici lidi a asi tak 10m od balkónu je chodník, po kterém šly dvě starší ženský co spolu kecaly. Zastavily, když uslyšely rozbití skla a koukaly na mě. Bylo to první patro, takže mě viděly velice dobře. Něco si tam povídaly a tak sem se otočil se slovy: Co čumíte krávy, já tu bydlím, zabouchl sem si klíče
Beze slova se otočily zpět a pokračovaly v chůzi. Policajtům taky nikdo tenkrát nic nenahlásil. Takže kdybych byl zloděj, dostal sem se dovnitř velice snadno.
Jinak já u scoota používám silnej řetěz v nějakým hadru, zámek do kotoučovky a alarm TNT, pokud to bude někde stát déle. Jinak na rychlo používám pouze ten řetěz v hadru a alarm, ale to se od toho fakt vzdálím jen na chviličku. Když budou chtít, stejně mi to ukradnou, pokud to nebudu mít zalitý v betonu.