Klííííd, až zima opravdu definitivně přijde, tak to poznáme na SF. Obživnou stará kabrňácká témata a dotazy. Možná vzniknou i nové. To bude počteníčko
"Jak zatočit se zimou - Prosím poraďte"Kluci, co děláte s baterkou na zimu? Nechat ve skútru a nabít nebo vyndat? Když vyndat, tak kam s ní? Do sklepa, garáže nebo do postele? Do jakého rohu místnosti? Aby lépe proudila energie a tak. Plníte nádrž až po hrdlo, že když zavřete víčko, cáká benzín kolem nebo 3cm pod hrdlo? Jaký benzín? Kámoš má známého, co jezdí rallye a mohl by mi sehnat tu jejich 106 oktanovou dobrotu. Prý to pak na jaře skvěle chytne a pomůže mi to po té zimě pořádně rozkotlit. Co plachtu vlastně, dáváte? Jakou? Mám obyčejnou z Louise za 30 éček, ale teď jsem četl v jednom Hi-Tech magazínu, že ta je málo prodyšná a nemá duraflex membránu na vzduch, tak aby se mi mazlík neudusil
A na závěr ta největší legenda :
"Olej"Kluci co s olejem? Akorát jsem dojel interval. Vyměnit a dát nový nebo až na jaře, až začnu zase jezdit? Co filtr, ten taky, když měním olej? Na zimu mi výměnu doporučil bratranec sestřenice ze třetího kolene, co v 80.kách jezdil šestidenní za Duklu, že prý ten starý mi tam nadělá hroznou paseku, protože už po ujetí intervalu nemá ty ochranné vlastnosti a mohla by se mi i zlomit klikovka mrazem. Tak já nevim. Hele a jaký vlastně olej, ten co píše výrobce nebo to můžu nějak vylepšit. Teď na benzínce mají nový Megamix Winter HD -30W-150, který prý všechno dokonale promaže a pokryje stěnu válce, vačky, kliku a udrží se na místě po celou zimu. Dělali na to i testy v magazínu "Master Oilers" a dostalo to 11 hvězd z 10...
Takže až něco podobného budeme denně vídat nejen na Skútrfóru, tak už opravdu bude ta pravá zima