od forester » 20 led 2015, 20:00
Precestoval som minulý rok zo skútrom dosť štátov ako Rakúsko,Nemecko,Belgicko,Holandsko,Maďarsko,Slovinsko,Taliansko a Anglicko a u tých dvoch posledných by som sa pristavil keď už je tu načatá tá téma ako kultúra a tolerancia auto verzus skúter.V Taliansku je asi každému jasné že je to krajina motorkárov a všetci sú zžitý tým že vedla seba fungujú 365 dní v roku tak to tak aj vyzerá že sa navzájom tolerujú a nikto sa nepozastavuje nad tým ako čitam vyžšie že skúter klučkuje medzi autami a snaží sa dostať na prvú pozíciu v križovatke.Na to sa tie skútre vlastne v tak huste obývaných mestách aj používajú.Úplne normálne a všetkým nad slnko jasné.Nikto netrpí komplexom že ja som v aute a musím čakať tak budeš aj ty a nikde ťa nepustím.
Čo som bol ale v šoku v Anglicku kde som precestoval od juhu až po sever či už po dialniciach kde sa jednalo o 4 pruhové a nezrietka už bližšie k mestám o 5 pruhové mega dialnice v jednom pruhu kde bol vždy široký odstavný pruh kde sa dalo bezpečne zastaviť.Prejazd dialničným okruhom okolo Londýna kde som išiel aj 150km a stále sa jednalo o mesto a v totálnych zápchach na mostoch ponad Temžu a tuneloch.Tu jazdu by som prirovnal ako učebnicovú súhru všetkých užívatelov dialníc od skútrov až po autobusy bol to absolútny rešpekt nikto si tam na nič nehral či mal Bentley Jaguár alebo rýchly suberbike.Najazdil som Anglickom nejakých1800míl ale nemal som jeden incident kolíziu alebo niečo podobné a to som si trúfol predbiehať fakt kolóny ktoré mali aj 20km a to som sa musel veľa krotiť lebo som sa bál aby sa mi nič neprihodilo predsa som bol v cudzine a ďaleko od domova.Co velmi lutujem že som to nenatáčal na kameru aj keď som GoPro mal v kufry aby som to môhol prezentovať.
Naposledy upravil
forester dne 20 led 2015, 20:51, celkově upraveno 4
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km