Diskuze o tuningu skútrů. Zvyšování a ladění výkonu, tlumení, brzdy. Kity, výfuky, karburátory, variátory, spojky,...
26 říj 2019, 20:35
ja to trošku rozvedu taky si vyrabim vlastni valecky na soustruhu do xmaxe 125 protože sem tam dal malossi multivar a jedna sada mi vydrži cca 500-1000km takže měnim cca 6x do roka a při ceně 500 za sadu je to docela dost a to byli original malossi nikdy se mi žadny nerozstřelil ale vyrabim je ze silonove kulatiny a cena 90kč za 6 sad no a ted to hlavni proč to pišu nevite co by to mohlo zpusobovat? uz jsem zoufaly variator už rozebiram poslepu
27 říj 2019, 17:47
Zkontroluj, jakou vůli má řemenice na středovém čepu. Podle mých zkušeností se větší vůle na čepu projevuje právě tvořením plošek na válečkách, zřejmě v důsledku vibrací v místě styku válečků s opěrným plechem. Pokud je vůle na čepu malá, válečky si drží kulatost.
27 říj 2019, 23:37
duky5 píše:Ja kutilom veľmi fandím. Keď si niekto vyrobí držiak na navigáciu tak je to fajn.
Ale keď má niekto motiváciu vysokú cenu valčekov s tým, že jeho pokus môže zničiť časť stroja, k tomu pochopenie akosi nemám.

Sedne na skútr kretén, a může zničit celý stroj. Já v tom nevidím rozdíl.
Spíš si myslím, že když někdo ví co dělá, tak to má smysl. Minimálně pro toho, kdo to dělá. Prostě to má jako hobby.
28 říj 2019, 00:34
Mám taký jemný pocit že si nepochopil môj príspevok, ale nevadí
28 říj 2019, 17:39
Silon je prilis mekky na zamyslany ucel.
Odoslané z STF-L09 pomocou Tapatalku
28 říj 2019, 21:05
vule na cepu neni zadna variator je uplne novy malossi multivar a co se tyce tvrdosti silonu nevim ale zivotnost mych valečku je dvojnasobna oproti originalu malossi ale necham si poradit jeste me napadl material POM-C ten je vic oteruvzdorny
29 říj 2019, 13:02
Tak to už mě nic nenapadá. A jak přesně vypadají ty ojeté válečky ? Jsou to jen plošky nebo ještě jiné poškození ? Ten POM-C vypadá takhle parametrově dobře, ale nikdy jsem tenhle materiál neměl v ruce, tak těžko říct.