hruzamil5 píše:...odvdeci se mi to výkonem ?
KYBLOS píše:hruzamil5: když tak koukám, ty tam prostě chceš něco za jakoukoliv cenu napatlat, tak v tom případě by nemusel být špatnej Ceresol a kdybys to chtěl na úrovni, pak olivovej olej Monini Např. můj známej Patrik, naředil benzín olejem do sekačky, protože ho našel u svýho táty v garáži a usoudil, že by to mohlo jít Taky originální. Moje rada je, nepatlej tam nic co tam nepatří, jenom si to zas..... No a když se ti něčím jako je olej zas... řemen a tím i řemenice, bude řemen velice statečně prokluzovat, takže ti to taky velice statečně nepojede. Jo a vzít smirkem polořemenice? Pro lepší grip? Kdyby to zafungovalo, myslím, že budeš každý týden, možná dřív, měnit řemen za novej, nebo tam chceš rovnou dát řetěz místo řemene, pro lepší zvuk motoru jako kroska?
KYBLOS píše:Nebudu ti nic vyvracet, jezdi si na co chceš, to je tvoje věc. Známej nalil do Derbiny Atlantise olej do sekačky na trávu, kterou měl jeho otec v garáži, páč zrovna neměl olej do scoota a tak to prostě čapnul a nalil to tam. Neprohlížel ňáký API, nebo co to všechno obsahuje. Nic mu to sice se scootem neudělalo, ale kouřilo mu to jak fichtl, když se tam nalilo moc oleje Jo a měl pěkně zanesenou svíčku. Jenže tahle odpověď, kterou si citoval nebyla o ředění benzínu, ale oleji do variátoru a to s ředěním benzínu sem jentak prohodil řečí. Když už u toho jsi, třeba to co říkáš motoru nic neudělá, ale pokud jde o mě, prostě liju do skútra to co tam patří tj. je to napsaný na obale atd.... O náhradách něčím co je určeno pro jiný účel v tomhle případě pro sekačku na trávu či křovinořez, prostě ani nepřemejšlím, natož abych je kupoval a lil do scoota, ale když máš jinej názor, lej tam co chceš no. Mě ani nenapadne prostě vzít v krámě olej pro sekačku a přemýšlet jestli bych tím nemohl ředit benzín. Navíc, tady někdo napsal myslím v jiném tématu, že si tam radši naleje to co píšeš, než aby utrácel 500kč za olej do scoota apod. Olej do scoota mě stál asi 160 - 180 kč a šlo mi hlavně o to, aby pro scoota byl určený a to byl, takže já kupoval za né moc peněz to co tam patří s čímž sem byl maximálně spokojen.
j3nda píše:Nevim co tu resite, pokud kupuje olej se specifikaci API TC tak je to neco jako JASO FB cili celkem vyhovujici olej, trochu bych se bal prave toho, ze je urceny prave pro vyssi otacky, takze se treba nebude zcela spalovat, ale pokud ho ma odzkouseny a vyfuk cisty, tak je to v pohode. Je uplne jedno jaky obrazek na tom je a cena je pouze otazka cenove politiky. Ja mam pro skutra doporuceny olej specifikace JASO FC coz spise odpovida API TC+ tak ho tam leju, ale i mezi temito oleji jsou lepsi a horsi. Takze jde spis o to jakou s tim ma dlouhodobou zkusenost. Kolikrat polosyntetika v beznem skutru odvede lepsi praci nez syntetika plna. Mineralni olej tam uz asi neleje nikdo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků