Ahoj ta k na moji Majesty 125 jsem použil kombinaci variátoru multivar s válečky DrPulley 8gr a max spokojenost mohu vřele doporučit má o něco lepší průběh než s válečkama , nehledě na to že Malosi válečky jsem mohl po 3500km odepsat protože měly plošky jak "svině" a kluzáky drží tvar bez známek opotřebení.
Jen pro zajímavost, kupoval jsem teď několikrát na Taipei Scooter Assassins a mají válečky Dr.Pulley za zajímavou cenu s dopravou i s číslem zadarmo. Dopravu jsem měl do 8dnů. Na clo jsem měl štěstí.
Oživuju tohle starší vlákno s dotazem. Mám čerstvě koupenej B400 K7, chtěl bych vědét, jak poznat bez rozebírání arychlé jízdy, zdali jsou v něm doktorovy válečky, nebo nikoli. Psalo se tady o néjakém mrtvém bodu spojky s origo válečkama, jak se to konkrétně projevuje?
125Zdravím borci, vlastním skuter gilera runner ST 125, chcel by som vymeniť valčeky vo variátore, ale kedže neviem akú gramaž mam zvoliť a kupiť, tak sa vás chcem opýtať či náhodou neviete, akú gramaz valčekov zvoliť do seriového variátora. Dakujem pekne.
Jestli máš dvoutakt, tak standartní válečky jsou:20x17 s hmotností 12.0g. Jestli máš 4T,tak standartní válečky jsou:19x17 s hmotností 7.0g.Kluzáky je třeba použít zhruba o 10% lehčí než původní. Tzn:20x17 11g, nebo 19x17 6.5g. Jestli jezdíš hodně po kopcích můžeš jít ještě o pul gramů níže.
Dělají se tyto:SR2820/8 váha:21,22,23,24,25,26g. výrobce doporučuje váhu 22 nebo 23g. Scootland má jiného informace o váze standardní válečky (28x20 s hmotností 21.0g).Obecně platí kluzáky dávat o 10% lehčí než originál.
Valečky jsou určeny do standartních (sériových) variatoru.... Ne do tuningovych. Jestli mas varec v poratku kup puleye, jestli ne kup nejakej sportovní variátor. Ten ti samozrejme přidá vic na vykonu
Tome dik,myslim,že varec bude v poho,mam celkově nalitano 6500km,jen si řikam,že by vic vykonu nebylo špatny.Vim,že jsi je tam daval,a psal jsi že nic moc,tak vaham,jestli do nich jit,nebo tam prdnout varec od Polini.