Ahoj kluci a holky.Už se někomu z Vás podařilo natankovat do Vašeho scootera jiné palivo než má být?Pro ty kteří ještě to štěstí neměli ale může se jim to stát stejně tak jako mě tady mám pár rad a postřehů co dělat když se to někomu povede.
Nabral jsem místo Naturalu 95 naftu-skoro plnou nádrž. Samo sebou scooter asi po 2 km jízdy skolaboval.Aby motor znova naskočil je třeba udělat pár věcí které zvládne snad každý.
1.vypustit nádrž(nebo vycucnout pomocí hadičky.)Následně ji vypláchnout trochu benzínu.
2.vycistit a vypláchnout benzínem hrubý čistič paliva.
3.vypustit obsah plovákové komory karbecu(zpravidla stačí sundat z karbecu hadičku prívodu paliva od nádrže )
4.vyměnit svíčku.
5.vyměnit jemný čistič paliva(většinou se nedá vyčistit)
A nyní je už všechno jednoduché.Do nádrže nalijene odpovídající palivo(samozřejmě jsme předtím napojili na karbec palivovou hadičku),bez namontované svíčky párkrát prošlápneme páku nožního startování(stačí asi 4x-5x,načerpeme tím palivo do plovákové komory),namontujeme svíčku a bez problémů by měl scooter chytit.
To je moje skušenost s blbě natankovaným palivem ale chválabohu bez následků na motoru
Mate někdo stejnou nebo podobnou skušenost?